Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.20.07

Profesor

Posted in Mărturisiri at 11:22 am by rast

În aniul şcolar 1992-1993, am fost profesor de fizică şi chimie, clasele 6-7-8, la o şcoală generală, într-un sat la 6 Km distanţă de Tg. Neamţ, unde locuiau părinţii mei la acea dată.

Voi scrie aici nişte post-uri despre acea perioadă, şi ceea ce am “învăţat” eu, de la elevii şcolarizaţi. Nu ştiu câtă fizică şi/sau chimie au învăţat ei de la mine, dar eu am învăţat multe lucruri despre naturalul uman, de la ei. Lucruei care au o legătură mai mare sau mai mică cu o dezvoltare personală naturală încă din anii de şcoală.

În primul rând aş vrea să mă laud puţin :) şi să spun că nu am urmărit să le dictez doar definiţii şi formule, ci am încercat să le explic fenomenele astfel ca ei să înţeleagă procesele fizice şi chimice predate.

Chiar înainte de a se termina anul şcolar, unele persoane, vîzând faptul că elevii au înţeles ceea ce le-am predat, au venit cu ideea de a rămîne profesor-suplinitor, urmând să fac nişte cursuri şi mai apoi să-mi dau definitivatul, devenind profesor pe viaţă.

Nu numai că simţeam, că locul meu nu este acolo, dar aveam şi motive raţionale, pentru a nu rămâne: în primul rând, nu aş fi putut face o treabă k lumea, pentru simplul fapt că majoritatea dintre ei nu ştiau tabla înmulirii, + că, abia se descurcau cu strofele 1 şi 10 :) .

Lăsând gluma la o parte: E JALE. Nu-şi dau profesorii interesul. Majoritatea profilor de la şcolile urbane dau vina pe elevi spunând că sunt proşti. FALS!!! Au şi ei un creier ca şi cei de la oraş. Nu sunt proşti, sunt needucaţi. E altceva:

 • prostia nu o poţi elimina niciodată în viaţă
 • needucaţia o poţi corecta oricând, chiar şi la vârste pensionabile. Educaţia ţine de memorie şi de o oarecare voinţă.

3 Comments »

 1. daniela Said:

  September 21, 2007 at 2:31 am

  Rast ,
  ai mai spus despre naturalul uman.
  Poti sa dai _ pentru prosti care nu inteleg din prima- ,ce este naturalul uman ,este egal instinct primar.?! Care este diferenta dintre ele.

  Se spune ca omul actioneaza din instinct ,adica fara sa stea mult pe ganduri actioneaza in unele cazuri , inseamna ca face lucruri negandite suficient, Ii vin in mod natural.!?

  ………………………………………………………………………………………….

  Intre fizica si chimie la scoala am preferat fizica.

 2. daniela Said:

  September 21, 2007 at 2:33 am

  Scuze pentru repetitie !

 3. rast Said:

  September 22, 2007 at 12:41 am

  Naturalul uman nu este egal cu instinctul primar
  Instinctul primar include naturalul, dar mai are o latura. Anumite actiuni pe care omul le face negandind suficient vin dintr-un mod de a reactiona la anumite evenimente, “inscriptionat” in mental, de educatia primita.

Leave a Comment