Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

08.09.07

Creativitate personală

Posted in Mărturisiri at 12:26 am by rast

Chiar dacă Osho, şi numai el, laudă oamenii creativi, cu capacitate creativă… capacitatea/puterea de a ieşi din “normalitatea” societăţii; nu mă consider un om creativ. Sunt mai dur cu mine, dar zic eu realist :) , mă consider o persoană cu imaginaţie bolnavă :) , dar cu şanse de vindecare.

Să încep cu ultima mea viziune/vedenie :) : în pagina web a firmei (pagină în curs de mari schimbări) vreau să realizez o simulare a unei staţii de beton. Dacă vă interesează procesul tehnologic de fabricare a betonului (cantităţi industriale, nu d’alea cu lopata în faţa casei!!!) vă invit să vizitaţi viitoarea pagină.

Am un termen de predare (dead line pe limba programatorilor), este uşor de ţinut minte :) : 10-10-2007, adică 10 octombrie 2007 (anul curent).

Până atunci am termen de predare a simulatorului. Belea de belea! pe 10 octombrie este un târg expoziţional la Bucureşti… “dacă mă ţin curelele” :) (care-mi ţin neuronii strâns legaţi în cutia-mi craniană, să nu dea iama, prin urechi, spre cele zări libere de vedeniile minţii mele :) ), simularea va fi prezentată la acel târg, şi în continuare accesată pe web.

Este un subiect/simulare total on topic acestui blog. Este programare web, mai precis un applet Java.

Bun! Fac pagina, dar cum atrag pe dânsa vizitatori? Neuronii mei trăzniţi mi-au dat un răspuns: “degenerez” simularea într-un joc (game pe limba lui Shakespeare). Aici nu am termen de predare… poate pensia  :) , dar am o problemă!!! pentru a intra în pielea unui operator de staţie de betoane, trebuie să înţelegi multe principii de bază ale fabricării betonului. Buba e dacă vizitatorii site-ului vor avea răbdarea necesară să asimileze aceste informaţii.

Mai este şi varianta de a simplifica, dar totuşi de a rămâne într-o manieră realistă, procesul de fabricaţie.

La asfalt treaba stă mult mai complex. Staţiile de fabricat mixtură asfaltică sunt mult mai complexe datorită unor utilaje de încălzire a agregatelor.

Până omde merge programarea web…  :) , până la a realiza un joc de simulare a unui proces tehnologic….

5 Comments »

 1. Nix Said:

  August 9, 2007 at 7:59 am

  De ziua mea? :) ) Sunt sigura ca o sa reusesti ;)

 2. rast Said:

  August 9, 2007 at 10:04 pm

  10-10? La multi ani!
  Din cat am facut pana acuma imi dau seama ca o sa-l duc pana in faza finala, adica sa semene foarte bine cu automatizarea propriu-zisa. Baiul e daca o sa aiba o reactie pozitiva din partea colegilor si a web surferilor?

 3. Nix Said:

  August 10, 2007 at 2:18 am

  Mersi mersi….da’ mai e pana atunci.
  Cat despre reactie, ar trebui sa aiba o reactie buna. Asta pentru ca te-ai chinuit si ai incercat sa faci ceva care sa dea bine la public( ma rog, surferi). Iar colegii ar trebui sa aprecieze. Acum sa speri ca o sa aiba o reactie buna. Succes ;)

 4. rast Said:

  August 10, 2007 at 8:28 pm

  Urarea am facut-o acuma din cauza ca eu uit astfel de evenimente. Un amic chiar s-a suparat pe mine pentru ca nu l-am felicitat de ziua lui. Am o memorie destul de buna… dar nu pot memora date calendaristice.
  M-am chinuit o groaza de timp sa memorez niste evenimente mai deosebite, sarbatori> Mihail si Gavril, Sfanta Maria, Sfantul Stefan, etc… Abia, abia am reusit sa-l tin minte pe Sfantul Neculai… restul nu la mai stiu…
  Colegii… sa aprecieze munca???? Probabil esti cva mai tanara si nu te-ai confruntat inca cu invidia umana.
  Deja imi vine in minte un scheci al celor de la Vacanta Mare, cu privire la acest lucru, ceva cu “te oftici, te oftici?”
  Sa mai barfesc putin locul meu de munca :)
  Am un coleg de 22 de ani, student in anul V. El a zis cand s-a angajat in firma: “meseria se fura”. Adica ideea de a invata meserie, nu numai programare.
  Gagiu, nu numai ca nu poate fura nik de la mine… atentia lui este spre alte lucruri: filme, sport, jocuri. Eu nu-s un tip care sa ma ascund, sa nu spun ceea ce stiu, asa ca le spun (le spuneam :) ) colegilor fel de fel de chestii de programare. Azi le spuneam – sau raspundeam la o intrebare de-a lor – si maine o luam de la capat, tot nu stiau ceea ce le-am spus ieri. Si inca odata si inca odata. Imi vine sa-i spun tipului de 22 de ani: “tu nu numai ca nu esti in stare sa furi meserie, dar daca ti-o totn in cap cu o palnie, de ametit ce esti o lasi sa iasa prin urechi”.
  Nu-mi mai bat gura de pomana…
  Da’ gagiu de 22 de ani e ambitios de numa’, numa’. Am un salar ceva mai mare decat el :) si vrea “sa mi-o traga”, sa demonstreze sefilor ca e mai bun ca mine si vrea salar mai mare. Cata prostie in mintea lui. Sefii iti masoara stiinta, si implicit iti stabilesc salariul, dupa “ceea ce ai facut” nu dupa “ceea ce crezi tu ca poti sa faci”.
  El crede ca poate face multe, dar n-a facut nik.
  Pe mine ma uimeste un lucru: si eu am fost incepator, dar eram atent la cei mai in varsta sa invat meserie. Tinerii din ziua de azi, ii doare in coate de ceea ce ar putea invata de la altii. Ei vor salarii mari, dar nu-si pun problema: ce motiv ar avea seful sa-i dea salar mare.

 5. rast Said:

  August 10, 2007 at 8:37 pm

  La un alt loc de munca, acu’ 5-6 ani, am facut un program de vizualizare a unor date din niste tabele dintr-o baza de date. Majoritatea colegilor (ingineri constructori) puteau vedea mai usor datele din acele tabele. Nu utilizau programul. Eram destul de uimit, ca atunci cand l-au vazut au fost foarte multumiti si entuziasmati de facilitatile programului dar, dupa aceea, nimeni nu-l utiliza.
  Un coleg, mai sincer, mi-a ras odata in nas: “ai facut si tu un program. Si? Cine il utilizeaza?”
  Si mi-am dat seama ca ei nu utilizeaza programul din orgoliu.
  Orgoliul lor ii facea sa piarda mai mult timp cautand, cu mijloace vechi, anumite date in tabelele respective.
  De-a lungul anilor m-am convins ca majoritatea oamenilor, din orgolii tembele, pierd. Pierd in viata, fel de fel de lucruri, dar orgoliul lor este mai important…

Leave a Comment