Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.14.07

Binele şi răul

Posted in Mărturisiri at 4:44 pm by rast

Întrebările puse de daniela, aici, merită un răspus mai amplu, chiar un post separat. Acum voi r’spunde doar la ultima.

Personal, nu-mi place să definesc lumea actuală ca fiind “rea”, şi să am oarece idealuri despre o lume “bună”. Sunt adept al ideii de relativitate între bine şi rău. Îmi place să spun că lumea actuală este pe o direcţie total greşită… de la direcţia “naturală” de dezvoltare umană.

Acel “bine” eu îl definesc ca fiind “natural”.

Deci, pentru gustul personal :) , aş putea re-formula ideea exprimată de daniela, aşa: “şanse ca naturalul să triumfe asupra haosului fara sacrificii…”.

Unu’ la mână! Cine să facă sacrificiile? În ziua de azi, haosul/răul este atât de tare înrădăcinat în mentalitatea oamenilor, încât greu mai găseşti un om… să te ajute să treci strada… dapăi să facă oarece sacrificii.

Deci, problema cu sacrificiile este clară :) , cine să facă sacrificii, să încerce să lupte împotriva răului? Nu mă pasionează politica, dar îl urmăresc pe Băsescu. Este un om care luptă oarecum cu nişte răutăţi. Vedeţi ce probleme are? Adică i le fac alţii… Îmi aduc aminte de un film poliţist italian, mai vechi: era un comisar CATANE, a luptat împotriva mafiei.. s-a lovit de un glonţ :) . A mai fost un film mişto pe tema asta: “I de la Icar!”. Şi ăsta e vechi dar vi-l recomand. E un film psihologic care surprinde, foarte fin, mentalităţi actuale care au şi o legătură cu celelalte întrebări puse de daniela.
O ideea tembelă rău de tot: naturalul/binele, nu va triumfa pe Terra, DECÂT prin intervenţia unei civilizaţii extraterestre.

Nu aveţi decât să mă trimiteţi la un spital de nebuni :) , e unu’ prin Iaşi… cică ar fi cam ocupat, dar aş avea şanse să prind un loc în următoarele 3-4 luni :) .

După cum am mai declarat, sunt un cititor fidel al cărţilor lui Pavel Coruţ. Nu le cred!!! Le trec prin filtrul meu.. prin filtrul ratiunii, dar şi a inteligenţei emoţionale. Mă las în baza simţurilor… dar nu ca orbetele… În baza anumitor idei şi a unor fapte televizate despre Băsescu, fac următoarea afirmaţie :) Băsescu a văzut extratereştri!!!

Nu sunt urmaş al mamei Omida :) , dar fac şi eu un pronostic! Băsu’ a fost contactat de extratereştri. Şi în continuare, este sprijinit de ei… din umbră.

Să fim noi sănătoşi, căţi îl vor pe năsălie pe Băsu’, de ce n-a murit? Umblă teleleu, fără gărzi! Cine îl apără. Becali a zis odată pe un post de TV: “Băsu’ e apărat de o forţă diabolică”. De ce a zis aşa???

4 Comments »

 1. daniela Said:

  September 14, 2007 at 10:38 pm

  In povestile cu Harap alb , Praslea ….Povestea porcului ….binele triumfa doar dupa multe sacrificii facute de personajele pozitive asupra celor …rele.

  Talcul povestii era (nu mai e )ca noi copii sa invatam binele, cinstea, ascultarea de cei mai in varsta ,ca vom trai fericiti pana la adanci batraneti !! uau, ce bine!!!

  Revenind la concret :
  binele/naturalul (-sa intelegem ca natura omului este buna !! ??? -) si raul merg impreuna mai departe pana la autodistrugere ;
  vezi poluarea mediului aer, apa, zgomot astea nu mai pot fi oprite ,si n-ar exista daca in cei care le fac ar fi acea latura de om bun ,acea mentalitate, care sa nu faca” rau ” semenului sau.;.basca colegi de munca fara pic de bun simt care polueaza mediul cu imbecilitatea lor.

  Forta diabolica ?! nu cred ca este corect, Gigi vorbeste cu mare usurinta despre lucrurile care nu se vad ,dar exista.

 2. rast Said:

  September 15, 2007 at 1:17 am

  Uite un exemplu din care cei tineri ar trebui sa invete :)
  Eu am 38 de ani, colegul de birou 22. La angajare, sefii firmei au tinut cont ca eu am o vechime de 10 ani si pustiu una NULLa, ;i mi-au dat o leafa mai mare. Gagiu’ e suparat rau ;i vrea sa demonstreze ca e mai bun ca mine. Din acest motiv nu vrea sa colaboram, sa discutam, astfel incat sa rezolvam problemele in colectiv. I-am explicat de mai multe ori ca “tragem la aceeasi caruta”, din aceeasi firma ne luam salariile, firma trebuie sa mearga… I-am spus ca la servici trebuie sa facem gasca si sa rezolvam problemele iar cand mergem la o bere, in week-end, ne dam acolo smecheri care e mai tare si care nu. Eu am vorbit, eu am auzit.
  Sa-ti dau un alt exemplu de comportament: s-a ivit o problema, eu am facut o functie care a rezolvat-o. Trebuia implementata prin diferite locuri, la diferite statii de betoane. Eu nu merg in delegatii, el da. I-am dat acea functie sa o implementeze pe acolo pe unde se duce. I-am explicat-o, o are pe laptop-ul cu care merge in delegatii. Asta se intampla acu’ vreo 3-4 saptamani. Eu am fost in concediu. Saptamana asta, la o mica adunare de colectiv, ii explica sefului ca ii mai trebuie timp pana rezolva problema. Adica ceea ce am facut eu e egal cu zero! Nu sunt orgolios, nu ma deranjeaza ca nu ia in consirerare ceea ce am facut eu. Dar asta trage in jos firma. Clientii asteapta rezolvarea… ea exista… dar… ei sunt in continuare fara ea…
  Nu-l inteleg… daca firma da faliment :) eu imi gasesc loc de munca, dar el e falit!
  In cazul meu nu este vorba doar de bine si rau, luat ca fapt exterior. Colegu’ isi face lui rau. Eu o numesc incostienta…

 3. daniela Said:

  September 15, 2007 at 8:28 am

  Draga Rast

  Se pare ca acest conflict intre colegi ,colege ,este generalizat.

  La mine la serviciu este taman la fel: Colega secretara , mult mai tanara si careia eu i-am spus de postul asta cunoscand-o de-o viata , dupa ce si- a facut stagiul si s-a deprins cu toate tainele ,da ce taine !!! nu mai comunica ,nu mai colaboreaza cu mine , ma vorbeste de rau sefului cu care este in relatii amoroase .
  Totul a culminat cu plecarea mea de acolo care s-a prosus chiar in data de 13.09.2007, foarte recenta problema.

 4. rast Said:

  September 15, 2007 at 1:31 pm

  Astfel de comportamente generalizate, intre oameni situati la distante mari, reprezinta pentru mine un argument PRO al teoriei campurilor morfice. Prea seamana comportamentele. Parca sunt teleghidati, parca urmeaza acelasi program…

Leave a Comment