Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

08.17.07

Bănci, credite, proprietari

Posted in Mărturisiri at 9:12 pm by rast

Nu numai că sunt de acord 101% cu ideile exprimate de Dragosh aici, aşteptând în continuare articolele, dar aş vrea să fac o completare, vizavi de un alt topic (comentarii pe un alt post) despre manipulare şi o organizaţie ocultă.

Profit de faptul că acest blog nu este chiar aşa de vizitat precum erau audiate conferinţele lui Osho  :) (se spune că Osho şi-a exprimat ideile despre ocultă în repetate rînduri în conferinţele lui, şi din această cauză a fost “vînat” de oamenii guvernului) şi lansez şi eu o teorie.

Într-o carte a lui Castaneda, în 3-4 propoziţii mai este exprimată o tendinţă mondială, nu numai românească: băncile tind să devină adevăraţii proprietari din ziua de azi. Prin împrumuturile care le oferă şi prin “inconştienţa” oamenilor ce fac credite pe care nu le pot returna… şi pierd proprietatea ce a fost pusă ca gaj, sau prin alte mijloace.

Castaneda (om al civilizaţiei moderne, cadru didactic la o facultate dintr-un oraş relativ mare) îi spune lui don Juan (şăran într-un sat mexican): “ce bine e de voi, aveţi pământ, sunteţi proprietari. Maşina care o am şi casa în care stau, sunt ale băncii de unde am luat banii să le cumpăr. Până achit îmrumutul ei sunt proprietari”. Don Juan răspunde “s-o crezi tu. Majoritatea terenurile noastre sunt cumpărate cu bani îmrumutaţi de la bănci. Tot ei sunt proprietarii”.
Creditele foarte mari şi facil obţinute sunt nu numai “mijloace manipulatorii” de schimbare a proprietarului ci şi un mijloc de înrobire psihică.

5 Comments »

 1. Radu Said:

  August 20, 2007 at 1:24 am

  Ma rog, don Juan era ceva mai mult decat un taran, era chiar invatatorul saman al lui Castaneda, dar chiar si asa samanii au nevoie de bani sa isi cumpere peyote.
  Dincolo de izul de teorie a conspiratiei, suprematia financiara a bancilor este justificata. Depinde cat de bine poti sa folosesti banii obtinuti de la banca. Nu, aici nu intra achizitionarea de terenuri in scop personal si a altor bunuri de consum :)

 2. rast Said:

  August 20, 2007 at 11:38 am

  Nu am facut o statistica, dar se pare ca multi oameni imprumuta bani pentru geamuri termopane, gresie, faianta… frumuseturi. Vechile geamuri/usi de lemn, linoleul/parchetul, varuiala, nu mai sunt la moda.
  De acord cu tine, una e sa faci o “investitie” si alta e sa fii la moda!

 3. huper Said:

  August 27, 2007 at 6:44 pm

  E diferit doar unghiul de a privi lucrurile. Ce conteaza cine e proprietarul atata timp cat “sclavul” se foloseste de obiectul respectiv? Daca poti sa imprumuti 100k USD sa-ti cumperi o casa si sa o platesti in 25 de ani, de ce sa fie mai rau decat sa strangi banii respectivi sa zicem in 10 ani si sa-ti cumperi atunci o casa? In timpul asta pot avea loc multe evenimente care sa te opreasca sa aduni suma necesara in 10 ani, dar probabilitatea e mai mica sa ramai fara banii de care ai nevoie sa platesti rata la banca. In fond fiecare trebuie sa munceasca pentru bunastarea lui si a familiei, fie ca imprumuti sau nu din banca.

 4. rast Said:

  August 27, 2007 at 10:01 pm

  Vorbesti de cazul in care cel ce imprumuta este un om “calculat” si face un credit pe un termen, cu o rata bine calculate. Dar multi oameni “se arunca” la credite cu o rata lunara “la limita existentiala”… nu o platesc o luna, inca una… si intra in panica: bautura, droguri, preot :)
  Una e sa faci credit pentru bunastarea familiei sau o investitie si alta e sa faci credit pentru un moft. Cunosc pe cineva care a aruncat un frigider vechi de vreo 10 ani, dar bun, functional si a facut credit sa-si ia unul nou. Un moft! Ala nou avea o singura calitate: era nou si la moda. Dupa credit, 2 ani, luna de luna persoana respectiva s-a tot vaicarit ca nu-i ajung banii de mancare. Da! Dar avea frigider nou… chiar daca era gol. Nu era mai bun ala vechi, dar plin???

 5. Senzationescu Said:

  May 27, 2010 at 5:07 am

  Foarte bun articol…Bravo!

Leave a Comment