Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.10.08

Google – JavaScript framework

Posted in JavaScript at 4:42 am by rast

Google a anunţat că va hosta cele mai populare framework-uri de JavaScript, pentru a sprijini site-urile ce le folosesc şi a decongestiona traficul web. Este o idee cu o funcţionalitate foarte importantă şi de viitor.

Nu mă abţin să nu-mi dau cu părerea despre utilitatea acestei iniţiative. De exemplu: eu, cu un site web, cu un hosting cu plată, limitat la un anumit trafic lunar, fiecare vizitator ce accesează pagina face download (trafic) la framework-ul (librăria) respectivă, care are o dimensiune destul de mare. Aşa că îl pun pe programator :) să-şi acceseze librăriile JavaScript ce le foloseşte de pe site-ul Google.

Nu intru în amănunte… teoretice, acest serviciu trebuie testat. Punctul de plecare al folosirii este la:

code.google.com

Deocamdată fiind disponibile: dojo, jQuery, MooTools, prototype, script_aculo_us, nu şi extJS.

 

Se rezolvă astfel, o problemă personală, a celor ce deţin un site. Se reduc nişte cheltuieli. Dar nu se rezolvă o problemă a Internet-ului. Ar fi interesant să se download-eze librăria de pe fiecare proxy în parte. Ar fi interesantă o facilitate a fiecărui proxy, de a menţine în “baza de date” (cache) librăriile cele mai importante. Astfel, s-ar reduce mult trafic pe toată reţeaua Internet, librăriile fiind luate “mult mai de aproape”, de pe serverul proxy. decât de pe serverele Google.

Leave a Comment