Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

07.03.09

Galerie foto – jQuery, thickbox

Posted in JavaScript at 2:44 am by rast

În site-ul la care prăşesc :) , dau cu sapa tastatura, fac şi o galerie foto. Ceva poze mi-au dat cei ce au făcut. Sunt puţine faţă de gama de produse ce le face firma. Pentru mine, ca realizator de site-uri web, este un început. Nu sunt preocupat de fotografii, consider că cel mai bun aparat foto al meu este… retina oculară :) aia cu care m-a înzestrat natura umană. Având şi o memorie bună… am un spaţiu de stocaaare!!!

Au apărut diverse moduri de a prezenta o galerie foto. Pentru mine ca începător, nu realizarea galeriei este grea ci, alegerea modalităţii de realizare a galeriei. Pentru început, am optat pentru, pentru Open Source-ul jQeury+thickbox, care are o scurtă prezentare aici! Cu ajutorul lui thickbox se pot face şi alte lucruri nu numai galerii foto.

Este o problemă le prezentarea de mai sus, pe undeva, pe la început, este o secţiune de download unde ţi se spune ce trebuie să download-ezi scripturile de care ai nevoie pentru a realiza fectele/galeria thickbox. În secţiunea de mai jos “How to Implement Thickbox”, se prezintă ceea ce trebuie să faci pentru a implementa thickbox-ul. Am urmat toate cele spuse… cangi! nu funcţionează (don’t work! pe limba lui Shakespeare :) ). Prilej de cucuie pe mintea mea limpede :) (creier fără circomvuluţiuni).

Problema vine de la jQuery! De la versiunea de jQuery! Chiar dacă la secţiunea de download se spune scrie “a copy of the jQuery JavaScript library is needed” şi se dă un link de unde să copii codul… acel cod este vechi… anterior dezvoltării ThickBox 3.1! După ce am luat ultima versiune a jQuery, totul a funcţionat OK.

Dacă ar fi să critic (dar nu mă mir… la câte lucruri sunt făcute anapoda în zilele noastre-anii 2009), m-aş întreba: cum naiba, exemplul funcţioanează, deci este versiunea bună/ultimă de jQuery… dar este dat pentru download o versiune veche.

Cu problema asta a versiunilor mă confrunt personal în aplicaţia ce o am. Este o problemă de organizare!!! La început mi-a venit şi mie greu să mă decid! Păstram versiunile vechi. M-am organizat! Şterg versiunile vechi. O păstrez pe cea mai nouă/completă. Versiunile mai vechi le salvez pe CD-uri :) pentru amintirea de veci!

Trebuie să remarc şi avantaje ale ThickBox! În primul rând, ajustează dimensiunile imaginii la dimensiunile ferestrei browser-ului (nu este nevoie de scroll). Nu este nevoie să închizi imaginea pentru a deschide alta… în partea din stânga-jos este un mic meniu cu “< Prev” şi “Next >”! Tot în colţul stânga-jos se mai prezintă unele informaţii. Fain!

2 Comments »

 1. Roxana Said:

  January 5, 2010 at 3:04 pm

  Hy!
  Tie ti-a iesit galeria foto? Am si eu nevoie de un script pt o galerie foto pt un site personal..m-ai putea ajuta?:)
  Multumesc.

 2. rast Said:

  January 20, 2010 at 6:47 pm

  Da Roxana! Cred ca te pot ajuta. Uite ce galeria am facut eu:
  http://tariasi.ro/galerie_foto/index.html

Leave a Comment