Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

05.06.08

ExtJS, jQuery şi plugin-uri

Posted in JavaScript at 3:56 am by rast

Iar critic munca altora!

Pentru site-ul de bancuri, am încercat să fac, în partea stângă, un meniu gen acordeon, în extJS. Oricât reduceam scriptul, rămânea mai mare de 400 kb. Dependenţele sunt foarte multiple. Nu-i critic prea tare pe “lucrătorii” la extJS, ei declarând “din prima”, extJS-ul ca fiind un tool pentru dezvoltarea web aplicaţiilor, deci nu “doar” un framework cu câteva facilităţi. Ai inclus extJS-ul… ai de toate!

M-am gândit să folosesc jQuery şi am găsit un plugin care creează un acordeon. Puteţi vedea un demo, aici. Plugin-ul este destul de bine realizat.

“S-a găsit” câte un programator care a dezvoltat câte un plugin, două… şi le-a promovat. Oare nu s-a găsit vreun programator care să adune plugin-urile într-o bibliotecă? Noi, ăştia “clone” de programatori, să le găsim “adunate” undeva… să nu-l mai obosim pe săracu’ Google să le caute… pe cele de care avem nevoie.

Încâlceala asta de framework-uri şi plugin-uri, scrise “pe genunchi” de câte un programator, motivat de anumite interese sau pasiuni, mă duce cu gândul la “esenţa” societăţii noastre actuale, consumatoriste şi în fugă după profituri cât mai mari.

Încep să-mi fac un vis! Să visez la o societate mai organizată! Nu bazată pe legea profitului, ci bazată pe o lege a minimului efort. Cine a depus un efort şi a creeat o unealtă, iar mai apoi a obţinut un profit “de bun simţ”, să creeze facilităţi să poată fi utilizată şi de alţii, cu eforturi minime.

Dar nu! Unii vor să profite de eforturile unora şi să câştige ei cât mai mult! Pe deasupra îi şi mai consideră fraieri pe cei ce au depus efortul. Normal! Reacţia de apărare a celor ce au depus efortul, este firească. În loc de profit, miştocăreală sau bătaie de joc.

Nu numai pe Internet se întâmplă astfel de lucruri. Ele se înmulţesc pe zi ce trece în toate domeniile de activitate.

Leave a Comment