Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

11.27.09

De la coadă la cap – specificaţii DOM

Posted in JavaScript at 12:10 am by rast

La site-ul la care actualmente prăşesc, am făcut o secţiune de “cerere de ofertă”: un formular web, prin care vizitatorul paginii poate cere o ofertă pentru un produs ales de el. Pentru a realiza această aplicaţie am optat pentru tehnologia DOM de a completa nişte select-uri cu ale lor opţiuni. Nu intru în amănunte tehnice, altceva voiam să bârfesc în acest post.

Aplicaţia am realizat-o şi testat-o în FireFox, când am purces la teste în Internet Explorer… crash! Am purces la un proces de documentare de ce mi crash-uit aplicaţia. Nu peste mult timp am descoperit (mint :) ! Google a descoperit-o pentru mine) următoarea pagină:

Browser Differences in DOM Parsing

Deci! Să explicăm…

W3c este instituţia desemnată de lumea de pe Terra să se ocupe cu specificaţiile www… de unde li se trage şi denumirea de w3. În mod teoretic ei ar trebui să elibereze specificaţiile/regulile, după care să se construiască paginile şi browsere-le web.

După cum spune şi în pagina menţionată mai sus… browsere-le tratează diferit anumite lucruri: carecterele spaţiu şi caracterul “linie nouă”.

Da! Şi w3c au scris specificaţii funcţie de browsere.

Ceea ce spuneam în titlu: de la coadă la cap.

  • teoretic – browsere-le trebuie să respecte specificaţiile w3c
  • practic – w32 scriu specificaţiile conform browsere-lor

Păi!!! Dacă la ăştia mari, lucrurile stau pe DOS, cum să stea lucrurile pe la noi prin .ro? Ne mirăm că se întâmplă, în ziua de azi… mileniul III, atâtea lucruri anapoda?

Da! Web-ul, cu toate tehnologiile ce le include, este ceva nou… nu putem avea pretenţii prea mari de la el. Dar oare, asupra sa, nu-şi pune amprenta lumea asta întoarsă cu susul în jos?

Asta înţeleg prin aceste dereglări ale majestăţii sale Internet-ul :) ! Asupra sa s-au revărsat multe deficienţe de organizare ale acestei lumi. Fiecare companie a creat/programat browser-ul după cum au crezut ei că este mai bine. No problem! E normal să fie divergenţe de opinii! Dar e normal să nu ne mai mirăm de haosul care ne cuprinde.

Leave a Comment