Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.28.07

Viaţă de programator

Posted in Java at 5:37 am by rast

Mă credeam programator  :)   de fapt eram (deja aş crede că nu mai sunt :) ), “programator de baze de date”. Este destul de uşor să programezi diferite interogări asupra unei baze de date (SELECT-uri, INSERT-uri, UPDATE-uri, DELETE-uri). Trebuie oarecare cunoştinţe şi experienţă cu SQL. Odată acestea dobândite, aş spune că munca de programator (de baze de date) poate deveni, într-o anumită măsură, o muncă de rutină. Exceptând o schimbare de job sau de o altă orientare a job-ului curent… sau alte cazuri de excepţie.

Iată-mă-s, la noul job, pus în situaţia de a face programare d’aialaltă, nu numai de baze de date. Da’, ca să fiu sincer: CU MÂNA MEA MI-AM FĂCUT-O  :)   şi o zic cu litere de-o şchiopă, să-mi intre la căpăţână…

Fără a primi vreo sarcină de la vre-un şef, mi-am pus în gând să realizez o aplicaţie care să simuleze, cât mai aproape de realitate, funcţionarea unei staţii de asfalt sau beton.

În primul rând, această aplicaţie, presupune o comunicare foarte exactă, între PLC şi PC. Spuneam într-un post anterior despre această comunicaţie şi de faptul că a trebuit să creez un Thread, pentru a o rezolva. Ei bine, azi a trebuit să mai creez un Thread  :)  . Am văzut pe proprii mei neuroni (în acest week-end o să le ofer o destindere la maxim :) ) ce înseamnă o aplicaţie ce presupune o comunicare bi-direcţională cu un alt dispozitiv (nu musai un PLC). Pe lângă aplicaţia propriu-zisă sau, mai bine zis clasa şi instanţa principală, trebuie create două Thread-uri (şi în alte limbaje de programare tot thread se numesc firele de execuţie), unul pentru recepţionarea mesajelor şi celălalt pentru trimiterea răspunsurilor.

Zilele astea, datorită problemelor de programare ivite, şi soluţionării lor pe baza experienţei acumulate în ani de zile, mi-am adus aminte de marea majoritate a ofertelor de job-uri în domeniul programării, şi nu numai, – care cer programatori/angajaţi sub 30 de ani.

Da’!!! E un avantaj să fii tânăr şi să ai o minte “zglobie”, dar o veche vorbă din bătrâni spune: “dacă n-ai un bătrân la casa omului, să-l cumperi”. Aş avea o menţiune: nu la orice casă e nevoie de un bătrân – de experienţa inui bătrân. Dar sunt case/situaţii în care o astfel de experienţă te poate scuti de mari bătăi de cap şi cheltuire de eforturi umane şi materiale.

Leave a Comment