Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

04.22.10

Studiind jocurile

Posted in Java at 12:36 am by rast

Iată-mă schimbându-mă şi eu. Nu pot spune dacă este o schimbare în bine sau rău dar are o componentă de învăţare asupra interfeţelor utilizator o jocurilor/programelor pe telefoane/dispozitive mobile.

Nu joc jocuri pe calculator! Prin 1992 un amic mi-a împrumutat un calculator românesc – TimS parcă se numea – care se conecta cu un televizor, încărcând diferite programe/jocuri de pe un casetofon. Dăduse boala în mine pentru un joc. Eram curios, nevoie mare, să văd ce se află pe un nivel la care nu prea puteam ajunge… că mă omorau bandiţii. Aşa de tare mă prinsese jocul ăla că-l jucam noaptea… pe la 6 dimineaţa mama se trezea să mergă la servici eu, cu ochii umflaţi de pixeli, mă duceam, obosit, la culcare.

Această stare de lucruri a durat vreo 5-6 zile… slăbisem, dormeam yiua, mă dureau ochii… atunci mi-am dat seama cât de nocive pot deveni jocurile pe calculator. Am jurat să nu mai joc jocuri pe calculator.

Roata se învârte! Acum, după aproape 20 de ani, am început să umplu un director cu jocuri Java pentru telefoanele mobile, pe care le pot juca prin intermediul simulatorului mpowerplayer instalat.

Deocamdată, în prima fază, doar încep să joc jocul, mă interesează interfaţa cu utilizatorul. Practic studiez modul de realizare a jocului: telefoanele mobile au o altă modalitate de a interacţiona cu utilizatorul, decât calculatoarele. Ecranul lor, mult mai mic, nu dispune de suficient spaţiu pentru adăugarea unei bare cu meniuri.

M-aţi putea juta, scriind în comentarii, părerile dvs. despre diferitele interfeţe ale diferitelor aplicaţii (nu numai jocuri) pe care le utilizaţi pe telefonul mobil. M-ar interesa şi ce telefon utilizaţi, să aflu ce telefoane sunt mai utilizate în România, aflând astfel rezoluţia ecranului… putând face programele/jocurile la rezoluţii acceptate.

5 Comments »

 1. vasile Said:

  April 24, 2010 at 11:50 am

  In vremurile astea am ramas intr-un Alcatel invechit! Am mai avut cateva Nokia si Motorola. Pe unul mi la furat, restul le-am vandut in cautare de ceva mai bun!
  Acum vroiam sa-mi cumpar un Sony Ericsson W660i, dar am aflat ca are un minus in privinta rezolutiei. Ar fi potrivit tel asta pt jocuri sau imi recomanzi altul?

 2. rast Said:

  April 25, 2010 at 4:01 am

  Nu pot recomanda un telefon. Nu am telefon si nici nu am avut! Pot numara pe degetele de la o mana de cate ori am tinut in mana un telefon mobil :) !
  Studiind jocul de Tetris, pe care l-am luat/download-at de pe Internet, am observat “o strategie”: determina rezolutia ecranului si apoi desena piesele relativ la acea rezolutie, astfel incat sa umple ecranul.
  Studiind un alt joc: PacMan, am vazut ca desena piesele cu o dimensiune standard. Testand jocul cu emulatorul, jocul “se inghesuia” intr-un sfert de ecran.
  Deja mi-am propus o strategie: sa fac/programez jocuri pentru toate telefoanele… asadar, daca nu-ti pot recomanda un telefon, iti recomand jocurile facute de mine :) !
  Vreau sa fac jocurile, sa poata fi jucate pe cat mai multe tipuri de telefoane!

 3. vasile Said:

  April 25, 2010 at 8:45 am

  si cum se intra in posesia (sper sa nu devina obsesie!) acestor jocuri facute de tine?!

 4. rast Said:

  April 26, 2010 at 5:56 am

  Mai intai trebuie sa le fac :) !
  Am in plan (planuri de viitor :) ) sa fac si un site!
  Un site cu jocuri se poate face si acum. Sunt pe Internet foarte multe site-uri de pe care se pot copia jocuri.
  Scopul meu nu este sa fac jocuri… ci sa invat programarea telefoanelor mobile…

 5. vasile Said:

  April 26, 2010 at 12:21 pm

  Am inteles! Bafta!

Leave a Comment