Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.24.08

Compilator Eclipse

Posted in Java at 1:44 am by rast

Orice aplicaţie Java, din fişiere *.java, trebuie “supusă” unui proces de compilare şi transformată în fişiere *.class, pentru a putea fi interpretate de JVM. Orice compilator semnalează două tipuri de… “greşeli de programare”.

 • warnings
 • errors

Aplicaţia nu este compilată dacă apar error(s). Cu warning(s)… :) merge! Warnings sunt atenţionări… că ceva nu este în regulă! Am tot folosit pentru compilare, compilatorul care este “livrat” cu SDK-ul de la SUN. Ei fiind “părintele” Java, mi se pare logic, ca produsele lor destinate Java, să fie cele mai bune.

Chiar aveam motive de laudă, văzând că aplicaţia mea nu dădea mesaje de warning(s). Am avut o decepţie :) când, după compilarea cu Eclipse, “mi s-au arătat” peste 100 de warning(s).

Unele dintre ele fiind date de variabile declarate şi ne-utilizate care, practic, încarcă oarecum inutil aplicaţia. Iar altele, date de variabile declarate statice şi apelate în alte clase de metode ne-statice.

Cei ce dezvoltă Eclipse au sesizat astfel de “scăpări” ale programatorilor OO (Object-Oriented), dar cei de la SUN… dorm?

Nu pot să înţeleg un lucru: de ce, în această epocă concurenţială, unii “se lasă pe tânjală”? Cele două tipuri de worning(s) nu sunt “invenţii” ale celor de la Eclipse, sunt chestii… “de bun simţ”. SUN nu ar putea fi condamnat că a copiat ideea Eclipse, de a semnala cele două worning(s). De ce nu o fac? De ce îşi lasă compilatorul incomplet?

3 Comments »

 1. mesterulmanole Said:

  June 26, 2008 at 11:32 pm

  la subiectele astea sunt…pierduta…da’ rau! un exemplu, ar fi, ca am vrut sa-mi instalez..si eu, un program de monitorizare cum ai si tu…am incercat de 2 ori…dar el nu s-a prins niciodata! :D

 2. Cristi Said:

  June 28, 2008 at 8:28 am

  Sunt mai mult ca sigur ca si compilatorul lui Sun detecteaza warnings-urile, dar cred ca “by default” switch-ul acela e off sau au setat un nivel de semnalare a erorilor mai putin verbose. Afiseaza-i cu help-ul toate optiunile pe care le poti cere din linia de comanda.

 3. rast Said:

  June 30, 2008 at 10:52 pm

  Aha!!!
  Deci, ar fi mai multe nive;e de compilare.

Leave a Comment