Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

05.20.07

Analist programator

Posted in Java at 8:13 am by rast

Primul meu loc de muncă, ca programator, a fost la S.C. Nicolina, o întreprindere cu o îndelungată tradiţie în construcţii metalice-feroviare.

Nu intru în detalii despre baza de date de aici ci vreau doar să-l amintesc pe dl. M., de formaţie inginer mecanic dar cu nişte cursuri de analist programator. Era o plăcere să lucrezi cu dumnealui. Dacă trebuia să faci un program, iar dl. M. analiza, venea la tine cu o foaie extraordinar de explicită. Îţi indica ce câmpuri ale tabelelor să foloseşti, ce operaţii aritmetice să faci cu ele, astfel încât să iasă rezultatul final. Tu, ca programator, trebuia să ştii doar sintaxa limbajului şi să defineşti oarecum interfaţa de operare.

Am mai lucrat cu alte persoane care îndeplineau această funcţie de analist-programator, dar dl. M. este pentru mine un standard. Analize explicite, concrete şi corecte, cum realiza dumnealui nu am mai întâlnit. Scurt, clar şi la obiect.

2 Comments »

 1. Dorin Said:

  May 20, 2007 at 10:19 am

  Analiza excesivă duce la îngheţarea dezvoltării. Unde era partea de creativitate? Şi cît dura analiza? Nu sunt anti-analiză, doar că nu poţi face micromanagement pe proiecte largi.

 2. rast Said:

  May 20, 2007 at 10:55 pm

  Da, ai dreptate! O analiza excesiva a datelor existente plafoneaza. Trebuie si un element de noutate….

  > Unde era partea de creativitate?
  Nu era nici o creativitate… In acele momente se punea problema “portarii” unor aplicatii de pe fostul Coral-Cobol, pe FoxPro, cu un server Novell.

  > Şi cît dura analiza?
  Foarte putin! Deseori mai putin de o ora.
  Nu se punea problema unor proiecte mari, erau doar mici programele :) uneori terminam programul in 1-2 zile.
  Asta era un deficit… erau zeci de programele, care se “rataceau” pe server… dar asta era mentalitatea la acea vreme…. lumea nu auzise de ERP.

Leave a Comment