Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.26.09

Cunoaşte-te pe tine însuţi – control emoţional

Posted in Inteligenţă emoţională at 1:32 am by rast

Un articol interesant aici. Nu mă refer la modalitatea de a face cumpărături sau tendinţe impulsive ale fiinţei umane în diverse împrejurări ci, aşa cum se spune şi în finalul articolului: “controlul impulsului de moment“, în orice împrejurare a vieţii (cititul unei cărţi, vederea unui lucru frumos sau nu, ascultarea unei melodii etc…).

Urmând impulsurile interioare am început să-mi controlez din ce în ce mai frecvent “impulsurile de moment“. Ele pot fi impulsuri interioare, venite din adevărata fiinţă umană, din “vocea inimii”, dar pot fi şi impulsuri manipulatorii, provenite din diverse cauze exterioare.

Controlul unor astfel de impulsuri presupune, în primul rând, o bună cunoaştere a propriei persoane (dorinţe, emoţii, stări psihice etc…).

Nu am fost nativ, o persoană cu inteligenţă emoţională dezvoltată. Îmi amintesc de multe rateuri ale tinereţii (până la 20 de ani). De la 22 de ani, am început să-mi dezvolt această inteligenţă emoţională, fără nici o îndrumare a vreunui guru, numai după ceea ce simţeam.

Chiar şi acum, după aproapw 20 de ani, sunt conştient că “este loc de mai bine”. Nu am ajuns la capătul drumului :) ! Sunt o mulţime de lucruri pe care nu le ştiu despre mine… dar “sap” în continuare.

Am ajuns la o singură concluzie general adevărată: omul, aşa cum a fost el creat de evoluţie sau divinitate, a fost înzestrat cu control TOTAL asupra emoţiilor sau impulsurilor de moment. De-a lungul timpului, omul a piedut acest control. Din păcate, în ziua de azi (2009), nu oamenii îşi controlează impulsurile ci, impulsurile îi controlează pe oameni. Aici este şi secretul unor tehnici manipulatorii ale mass-media sau vendori, în diferite interese.

Nu putem avea pretenţia “a ne simţi bine” atâta timp cât nu avem control asupra noastră (asupra emoţiilor sau gândirii).

Leave a Comment