Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

05.30.09

Cunoaşte-te pe tine însuţi

Posted in Dezvoltare personală, Inteligenţă emoţională at 4:54 am by rast

Cest post “mi-a fost inspirat” de citirea unor articole despre filmul “Secretul” – acel film în care se descoperă “secretul” de a-ţi pune o dorinţă şi de a o mentaliza/vizualiza, că unele puteri universale… sar să te ajute; să-ţi îndeplinească dorinţa.

Când îi spui unui om “cunoaşte-te pe tine însuţi”, el îţi va răspunde că se cunoaşte, că ştie ce-i place, că ştie că este nervos/calm/milos/nemulţumit, etc. Ar mai spune că-şi cunoaşte dorinţele, că ştie ce vrea în viaţă. Chiar dacă îşi cunoaşte dorinţele, aş spune eu, nu ştie dacă sunt ale lui sau sunt impuse/induse din… cealaltă realitate (universul paralel). Sintagma “cealaltă realitate”, mi se pare cea mai potrivită pentru a descrie “universul paralel” de lângă noi în care trăim, dar de care nu suntem conştienţi.

Ce implică adevărata “cunoaşterea de sine”: în primul rând să faci distincţie între cele două mari categorii de dorinţe:

 • ale tale, care ţi le-ai implementat tu, cu mintea ta… şi care ţi-au fost “inspirate” de societatea/comunitatea în care trăieşti (părinţi, profesori, colegi de servici, vecini, etc…)
 • ale celeilalte realităţi – “inspirate” în mentalul tău din cealaltă realitate. Acestea nu sunt dorinţele tale, sunt “comenzi” (pe care tu le execuţi orbeşte, ca o marionetă)

Dorinţele din cealaltă realitate arată faptul că o anumită conjunctură de evenimente s-a produs… şi ea, la rândul său, va produce un alt şir de evenimente, la care tu va trebui să iei parte. Iar cealaltă realitate “îţi transmite” această “oportunitate” sub formă de dorinţă. Tu crezi că dorinţa ţi-a fost îndeplinită. FALS! Acele condiţii premergătoare unor evenimente, au generat în tine acea dorinţă.

Viaţa mea este plină de astfel de dorinţe, venite din cealaltă realitate. Eu le pot distinge foarte uşor de dorinţele mele, de peste 10 ani fac acest lucru. Cu toate acestea, sunt de părere că NU mă cunosc. Abia sunt la începuturile cunoaşterii de sine. Acum vreo 4 ani (2005), când mă preocupam mai intens de cunoaşterea celeilalte realităţi, datorită unor experienţe din somn, am emis ipoteza că noi, oamenii – probabil şi alte specii de animale – avem două memorii:

 • una cotidiană – pe care toţi o ştiţi şi pe care ştiinţele medicale o recunosc şi au ample teorii despre ea,
 • una onirică – în care “sunt înregistrate” evenimentele din cealaltă realitate, activă în timpul somnului şi pe care ştiinţele medicale nu o recunosc.

Castaneda are o carte “dedicată” memoriei onirice: “Arta visatului”. Toltecii, ca primă tehnică de a pătrunde conştient în somn, încercau să fie conştienţi în somn de această realitate, să-şi aducă aminte (în somn) de… “ei însăşi”, de această realitate materială. Prin 2005, în urma citirii cărţilor lui Castaneda, am fost tentat să încerc şi eu să intru conştient în somn, urmând indicaţiile toltecilor.

Nişte gagii :) (se pare că acolo nu există sex: femei şi bărbaţi – toţi sunt la fel), din cealaltă realitate m-au atenţionat “să nu forţez”. Se pare că noi oamenii, avem un corp astral (corpul din cealaltă realitate) ne-dezvoltat. Toltecii, prin tehnicile lor, forţau corpul astral (ca un halterofil care pune 50Kg. în plus la halteră şi se chinuie “din răsputeri” să o ridice)… unii reuşeau. Mi s-a mai transmis că un om care are corpul astral bine dezvoltat (aşa cum mama natură l-a făcut/proiectat) intră fără eforturi în cealaltă realitate. Adică este conştient de cealaltă realitate… în mod natural, fără a face tehnici deosebite.

Punctul de plecare, în toată povestea asta cu cealaltă realitate şi conoaşterea de sine, este dezvoltarea corpului astral. Această dezvoltare durează ani de zile, sunt probleme ce ţin chiar de codul ADN-ului.

ADN-ul este “destinat” corpului fizic. Cu ajutorul lui celulele corpului îşi extrag substanţele nutritive necesare vieţii lor, din alimentele pe care le mâncăm. ADN-ul fiind incomplet, celulele nu pot extrage toate substanţele necesare vieţii lor şi implicit unui corp astral bine dezvoltat. Deci, pentru a avea un corp astral bine dezvoltat, trebuie transformări genetice (adăugarea unor gene pozitive şi eliminarea unora negative, care vin din generaţii de strămoşi) care durează ani mulţi.

Apropo de cunoaşterea de sine. Am două post-uti în draft (în care mă lăudam pe mine, nu cunoaşterea de sine) dar, de dimineaţă “mi s-a spus” din cealaltă realitate: “scrie-l p’ăsta cu dorinţele, cu filmul Secretul”. Am perceput această “comandă” ca dorinţă de a scrie despre acest subiect.

5 Comments »

 1. constantin Said:

  June 1, 2009 at 3:21 am

  nu stiu daca ai citit cartile lui Gurdjieff, banuiesc ca ti-a place.
  am luat de curand Invataturiel lui gurdjieff aparuta la editura Excalibur.

  printre altele citez, oamenii nu fac nimic decat ca urmare a unui stimul exclusiv exterior. putini sunt ei care isi dezvolta corpurile asa zis interioare, in asa fel incat ei sunt liberi.
  abia de acolo pot sa actioneze ei insisi.
  practic suntem adormiti cumva, desi spunem ca nu.
  adormiti in sensul ca daca luam de bun dorintele noastre, confortul fizic si psihic tot ‘sclavi’ suntem. aceea nu e libertate.

  excelenta cartea. abia astept si pe celelalte.

 2. rast Said:

  June 1, 2009 at 11:14 am

  Gurdjieff!!! E “favotitul” meu, in domeniul literaturii spirituale. A scris trei carti. Iar Ouspensky, unul dintre discipoli, alte trei despre invatatura lui Gurdji.
  Ouspensky are o carte: “Fragmente dintr-o invatatura necunoscuta”.

 3. constantin Said:

  June 2, 2009 at 10:26 pm

  am gasit pe you tube ceva filme cu dansurile sacre ale lui gurdjieff.
  desi unii spun ca sunt o ‘imitatie’, ma rog altceva ar trebui sa faca dansatorii dpdv spiritual.
  mi-au placut mult.

  mai am niste filme cu prezentari, conferinte ale lui Eckhat Tolle. nu recunosc de unde le-am descarcat :)
  dar sunt interesante. pur si simplu te baga in transa din primele minute..

 4. costi Said:

  December 17, 2009 at 2:56 pm

  ai cumva carti de ale lui Gurdjieff in format electronic sau de ale discipolilor sai in romana?
  trimite mi pe e mail daca ai.
  ms

 5. rast Said:

  December 18, 2009 at 6:28 am

  Din pacate nu am… si eu caut :) !

Leave a Comment