Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.22.08

Bătrâneţe cu opţiuni

Posted in Inteligenţă emoţională at 4:37 am by rast

Un astfel de post, nu poţi să-l comentezi. Dacă eşti “mai slab de înger”, te lasă mască (ca să nu zic gură cască). Eu mă las dus de ispită (sper să nu se supere Valentina) să scriu părerea mea despre “lumea reală”, trecută prin sita celor scrise în acest post. Cele trei caracteristici enumerate (interesul, incorectitudinea, haosul) tind să devină omniprezente. Ele nu sunt noutăţi Au fost de când lumea de când există dovezi istorice pe această planetă (lăsată, după unii, la voia întâmplăriisubjugată, după alţii, de puteri supra-naturale – programată. după alţii, de puteri divine, etc.).

Care este “problema mea”, vizavi de această tendinţă cotidiană? Tot ceea ce se întâmplă Toate evenimentele din viaţa zilnică “mă trag de mânecă” să ader la acest stil de viaţă (nu înainte de a-mi face un stoc baban de medicamente anti-depresive), prezicând prin fapte cotidiene şi reale, că altfel nu mă voi putea descurca pe viitor, rămânând un “murito de foame”, cu toată tendinţa mea de a rămâne: comunitar, corect, organizat.

Nu este o necesitate, cum este foamea sau setea, este o opţiune. Mă aflu la o “bifurcaţie” în viaţă:

 • rămân credincios imboldurilor interioare, sporindu-mi organizarea şi sociabilitatea… pe criterii de corectitudine
 • “mă raliez” normalităţii cotidiene

Nu cred că astfel de imbolduri interioare “mă sâcâie” doar pe mine!

Aş completa, în “lumea reală”, dominaţia haosului, Aşa cum se remarcă şi în post-ul amintit, sunt oameni care nu-şi cunosc adevăratele interese. Şi într-adevăr, ei sunt periculoşi… nu numai pentru ceilalţi ci chiar pentru ei înşişi. O să vă dau un exemplu tot din “lumea reală” pe care o trăiesc/trăim.

În anii de liceu (ani petrecuţi la mama acasă – înainte de decembrie ’89) eram mare plimbăreţ cu bicicleta. După ce am ajuns la casa mea (1997-1998) mi-am adus şi bicicleta, sperând că voi redeveni “şofer pe două roţi”. Am făcut vreo 10 ture (sub 100 Km în total) şi erau “să intre în mine” vreo 4 maşini (mă pricep la regulile de circulaţie :) – ei le încălcau, nu eu!) şi am decis să mă las de plimbări pe două roţi. Bicicleta am dat-o cadou (adică gratis) unui amic ce mergea des la părinţii lui, la ţară (alt trafic, alte reguli).

Neatenţia în trafic a sporit virtiginos, la fel şi accidentele pe două roţi (motociclete, biciclete… trotinetele sunt pe 3 roţi :) ). Cu toate acestea, din ce în ce mai multe persoane îşi cumpără motociclete… eşti cu moartea pe ghidon şefu’!

2 Comments »

 1. Valentina Said:

  October 22, 2008 at 5:07 am

  Sunt de acord ca lumea reala este la fel de reala de cand lumea, dar mi se pare ca in zilele noastre aceste caracteristici enumerate de mine se ascund sub masti din ce in ce mai atragatoare si din ce in ce mai mincinoase: responsabilitate sociala, organizatii non-profit, valori coproratiste care exista doar la nivel declarativ, valori individuale asisderea declarate in public, etc.

  O sa scriu la un moment dat si despre frumusetile vietii! :)

 2. rast Said:

  October 23, 2008 at 1:14 am

  Da, Valentina! Mare dreptate ai… si stii ce e mai trist: ca marea majoritate a oamenilor cred in aceste masti. Sunt multi cei care nu vor sa patrunda substratul unor astfel de actiuni, se multumesc cu ceea ce se promoveaza…
  Astfel de comportamente, de oameni care cred orbeste ce li/ni se spune in mass-media, dar nu vor sa vada adevarata realitate din jurul lor, ma face sa-i dau dreptate unor filozofi mistici :) gen Osho sau Gurdjieff, care spun ca omul traieste intr-un somn profund.
  Parca-s chiori oamenii astia, zau daca nu!

Leave a Comment