Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.22.08

Bătrâneţe chinuită

Posted in Inteligenţă emoţională at 2:14 am by rast

Atenţie!

Acest post nu este scris cu scopul de “a-mi plânge de milă”, nu mă plâng şi nu-mi etalez frustrările sau stările psihice, efectiv mă distrează şi pe mine turnura (se învârte roata vieţii…) care o iau evenimentele cotidiene şi ipostazele în care sunt pus de mediul de viaţă în care trăiesc, dar şi de impulsurile interioare.

Până acum recent, ţineam mult la meseria mea de programator, având un imbol păgubos de a nu face alte lucruri care ţin de alte meserii. Roate vieţii s-a tăvălugit (nu s-a întors: când sus, când jos – ci s-a dat de-a rostogolul puţin) şi m-a pus în faţa unor noi situaţii/probleme care nu au legătura cu programarea ci cu administrarea de sistem (aka windows XP).

O să fac o mică introducere/descriere a unor profesii IT ce ţin de PC (Calculatoare Personale). Sunt 2 mari categorii:

  1. administrator de sistem
  2. programator

practic: 2 meserii distincte. Majoritatea oamenilor le bagă pe amândouă în categoria/meseria: calculatorist!

Este diferenţă mare între cele două meserii. Nu voi spune cu ce se ocupă fiecare în parte, voi face o comparaţie simplă: cu maşinile din ziua de azi. La maşini există două categorii de oameni, implicit meserii:

  1. mecanici auto
  2. şoferi

Aproape toată lumea ştie care este diferenţa dintre meseria de şofer şi cea de mecanic… ce atribuţii au fiecare.

Am putea spune că:

  1. administrator de sistem <=>(echivalent) mecanic auto
  2. programator <=> şofer

Pot exista mecanici auto buni, dar slabi ca şoferi… dar şi şoferi buni dar slabi (habar-nauţi) ca mecanici.

Aşa li în domeniul calculatoriştilor. Pot fi foarte buni administratori de sistem, dar să nu ştie deloc programare. Dar pot exista şi programatori buni, cunoscători de multe limbaje de programare, dar slab pregătiţi la partea de administrare de sistem (PC). Faptul că pe la noi prin .ro se încurcă cele două meserii, este o poveste lungă, demnă de scris o carte (sau blog separat :) ).

Eu, programator fiind, având câte un administrator la fiecare job pe care l-am avut (eu având un job de administrator în perioada 1997-1998… dar de Linux RedHat), nu prea m-am interesat de partea de administrare. “Au trecut peste mine” mai multe sisteme de operare (Windows 98, 2000, ME, XP) şi sunt cam afon-ache la această materie (meserie). Evenimentele curente din viaţa mea mă pun faţă în faţă cu probleme de administrare. Aş putea apela la un administrator specializat, dar imboldurile interioare mă pun să sfărm eu bunătate de neurori (la bătrâneţea asta :) ) cu probleme de administrare.

Ca de multe ori, voi ţine cont de părerea imboldurilor interioare şi voi începe să-mi obosesc neuronii cu… XP-ul, deocamdată. Văzând tendinţa socială, de muncă la hei-rup-eală (adică dezorganizată), voi ţine cont de aceasta, sistematizând din start problemele.

Ţinând cont că mintea mea mai acceptă noutăţile, voi adera, cu viteză adecvată, la acest proces de învăţare, aducându-mi aminte de un vechi serial poliţist TV, al cărui personaj principal avea o replică (în limba lui Shakespeare): “works for me!”

Dacă aveţi disponibil un post de administrator de sistem, daţi un semn şi vă trimit CV-ul!

Uite dom’le ce înseamnă poli-calificarea!

Leave a Comment