Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.11.10

Aryana Havah, Rudyard Kipling – egalitate

Posted in Inteligenţă emoţională at 4:14 am by rast

Citat:

“A: Şi ce trebuie să învăţăm?

D: Că suntem egali şi una cu Creatorul. Asta este marea lecţie!

A: Sună simplu, dar este extrem de greu.

D: A fost. Acum este momentul în care vom înţelege cine şi ce suntem cu adevărat.”


Acest citat mă duce cu gândul la ideea exprimată de Rudyard Kipling în celebra lui poezie: IF (Dacă):

“De poţi rămâne tu în marea gloată;
Cu regi tot tu, dar nu străin de ea;
Duşman, om drag, răni să nu te poată;
De toţi să-ţi pese, dar de nimeni prea;”

Citatul mă face să-mi amintesc şi de ideea exprimată de domnul Dumitru Constantin Dulcan: “În căutarea sensului pierdut”. Egalitatea oamenilor, indiferent de culoarea pielii sau rang social, este un principiu de bază al Universului. Acest principiu, al egalităţii, este una dintre legile principale sub care se desfăşoară viaţa pe alte planete.

Şi aici am ceva personal de spus. Am ajuns la această “atitudine mentală”, de a considera egali, toţi oamenii. Pentru mine, preşedintele ţării, poliţaiul din colţ sau femeia de servici (cu mătura în mână) sunt oameni. Nu pot spune că am ajuns greu la acest principiu. Pentru mine, el a venit de la sine… altceva urmăream eu.

Viaţa, considerându-i pe ceilalţi egali, este “un calvar” pentru mine. Această atitudine, în societatea în care trăiesc, îmi aduce numai multe dezavantaje. Cei din jurul meu vreau respecte, ploconeli, funcţie de faptul că au o diplomă pe care scrie: inginer, medic, profesor, etc.

La ce le foloseşte diploma? Când se trezesc, dimineaţa, când se uită în aglinda de la baie, văd aceeaşi faţă buimacă de somn poate, uneori, mai suferindă decât al unui muncitor cu sapa sau târnăcopul. Cu ce îi ajută că au un calculator performant pe masă şi muncesc cu degetele pe tastatură? Îi costă acuitatea vizuală, care scade în timp. Am văzut ţărani cu vedere bună şi la 50 de ani, am văzut “intelectuali” cu vedere slabă şi la 26 de ani. Cu toate că au o diplomă de injiner :) , au o viaţă poate uneori mai grea decât cei cu sapa în mână, care abia ştiu să se semneze, ţinând pixul în mâna precum ţin şi sapa. Dar sunt sănătoşi.

2 Comments »

 1. vasile Said:

  February 12, 2010 at 6:17 am

  Egal cu Dumnezeu??!!!
  Un ultraortodox ar spune ca asta este ispita diavoleasca!
  De-aia imi plac mie mai mult ereticii aia de gnostici!

 2. rast Said:

  February 12, 2010 at 11:42 pm

  Prin cuvantul “Creator”, David intelege un alt fel de… facator al lumii, decat cel desemnat de cuvantul crestinesc Dumnezeu.
  Ai atins o problema spinoasa a lingvisticii. Deseori se considera ca fiind sinonime, cuvinta care au intelesuri diferite… am scris intr-un articol mai vechi o diferenta, asa cum o vad eu, intre cuvintele: soarta si destin… pe care lingvistii moderni le considera sinonime, desemnand acelasi lucru. Am impresia ca si domnul Pavel Corut a spus pe undeva ca este diferenta intre soarta si destin.
  O cautare dupa “soarta destin”, ajutat de Google mi-a adus:
  http://www.kudika.ro/comunitate/forum/view_topic/21527/SOARTA-si-DESTIN-DOUA-LUCRURI-DISTINCTE.html
  mai sunt si altii cu parerea asta :)

Leave a Comment