Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.24.07

Utilitate cotidiană

Posted in Încotro at 1:49 am by rast

Am găsit în blogosferă pe cineva foarte supărat că nu a găsit informaţii despre filmele în care a jucat Adrian Pintea, pe Wikipedia; şi făcea un apel la oamenii binevoitori să pună mână de la mână şi limbă de la limbă (dacă v-aţi gândit la prostii să vă fie ruşine :) – este vorba de limba engleză; practic limba Internet-ului), să scrie articole despre marii actori români.

Acel post, “m-a inspirat” să-l scriu p’ăsta! Are o mare legătură cu dezvoltarea personală, cu timpul alocat unei dezvoltări personale şi nu numai atât: cu timpul pe care îl petrecem în stare de veghe şi care parcă “a intrat la apă”.

Este foarte important “să-ţi aduni gândurile” şi să decizi care sunt priorităţile fiecărei zile. Marea majoritate a oamenilor alocă o mare parte din timp unor activităţi care au o foarte mică utilitate în viaţa lor. Exemplul de mai sus: ce beneficiu ar avea o persoană dacă ar şti filmografia unui actor? Nu vi se par mai utile cunoştinţele despre geografia României? Cum ar fi, de exemplu, localizarea pe hartă a celor mai importante oraşe. Ai nişte puncte de reper. Ideea cu oraşele :) este o activitate mai recentă de-a mea, pentru site-ul cu drumurile digitale; ocazie cu care lansez şi eu o provocare cunoscătorilir de limbă engleză şi nu numai lor: nu există o listă completă şi ţinută la zi, cu oraşele României. De ce nu o fac eu? Trebuie timp pentru aşa ceva, şi ar fi bine să fie făcută de cineva care are contact cu monitorul oficial – se pot infiinţa oraşe noi oricând.

Problema este că facem deseori activităţi aproape inutile, în virtutea unor obiceiuri personale sau sociale, sau a unor practici curente ale celor din jur.

“Luaţi de val” uităm de noi, ne punem probleme existenţiale doar când apar situaţii critice: boli grave, accidente, probleme familiale, etc.

Ar trebuie să ne oprim din “fuga cotidiană” şi să ne punem întrebări asupra activităţii cotidiene, astfel încât să prevenim apariţia unor probleme grave, care nu mai pot fi rezolvate. E bine să analizăm situaţia cotidiană pentru a întrezări şi a nu rata, noi oportunităţi, care ne sunt scoase în cale.

1 Comment »

 1. daniela Said:

  October 24, 2007 at 11:48 am

  Rast,
  “Uitam de noi, ne punem probleme existentiale doar cand apar situatii critice ” cred ca inteleg ce spui ,sunt in situatie.
  Imi amintesc ca am ajuns pe acest blog/site cautand despre frica de moarte.
  In ce situatie este omul care cauta asa ceva!? nu una buna ; eu chiar eram speriata de asta.

  “Mda, pentru a nu rata noi oportunitati care ne sunt scoase in cale”.

  Oportunitati ? Am cam ratat si se pare ca nu voi putea sa merg in state unde am invitatie pentru ca nu am invata limba engleza suficient sa pot conversa;am facut cateva ore insa nu e suficient,rusa si franceza am invatat la scoala.

Leave a Comment