Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.04.06

Tendinţa pentru frumos

Posted in Încotro at 9:08 am by rast

Am avut zilele astea o problemă la instalaţia de la baie. S-a rupt un furtun de sub chiuvetă. Trebuia să-l înlocuiesc. L-am desfăcut şi m-am dus cu el la un magazin de specialitate. O vânzătoare foarte amabilă mi-a spus că cu au furtune de acel tip dar îmi poate da un altfel de furtun si o reducţie. Am zis că dacă se potrivesc este bine.

Se duce tipa, ia un furtun şi apoi caută în nişte lădiţe, după care îmi spune cu un glas plângăreţ şi o mimică dezamăgită:

- Nu mai avem reducţie de care vă trebuie dvs.

Eu rămân o perioadă de timp mut şi încerc să găsesc o soluţie: să mă duc la alt magazin… dar la care? Să întreb când primeşte marfă… poate nu durează mult… O întreb:

- În ce magazin aş mai putea găsi?

Tipa ridică din umeri.

Eu, ne-ştiind ce să fac, rămâneam tot precum “clientu în faţa tejghelei” (să nu zic precum mielu în faţa porţii :) ).

Tipa zice la un moment dat:

- Avem dar sunt urâţele.

Eu nu am înţeles din prima acel cuvânt: “urâţele” şi o întreb:

- Poftim?

Tipa repetă:

- Avem reducţii de alea dar sunt urâţele.

Eu, oarecum blocat, îi spun:

- Nu mă interesează frumuseţea, vreau să-mi rezolv problema să am apă la giuvetă.

Îmi dă tipa reducţia; mă duc acasă şi rezolv problema.

Reducţia aia este un cilindru cu filet la ambele capete, lung de vreo 5 cm, cu un diametru de vreo 2 cm. O mică jucărică pe care o poţi “masca” cumva dacă te deranjează aspectul. Dar dacă ţii cont, că montată, capetele ei se infiletează în două ţevi, ea devine şi mai mică. Aşa că, ce “mare brânză”, un cilindru metalic, undeva sub ghiuvetă, într-un maldăr de alte conducte şi ţevi?

Tendinţa pentru frumos se manifestă în multe domenii (o să scriu şi alte… episoade), acuma o să comentez doar, această întâmplare din perspectiva “încotro”.

În primul rând: mi s-ar fi părut normal ca tipa să-mi spună din prima că are dar sunt urâte. Chiar dacă jucăria costa doar 0,8 RON, făcea vânzare magazinului. Nu era nici grabă, era puţină lume în magazin.

În al doilea rând: de ce a decis ea, în locul meu, dacă să cumpăr un lucru urât sau nu? Cum am spus mai sus; toată instalaţia poate fi acoperită de o mască şi să nu intereseze aspectul componentelor instalaţiei.

2 Comments »

  1. Cum funcţionează Internet-ul » Blog Archive » Fondul, forma şi autorul Said:

    October 13, 2006 at 8:50 am

    [...] Alţi oameni acordă importanţă formei, să fie frumos. Am mai scris despre tendinţa pentru frumos în detrimentul altor aspecte. [...]

  2. » TIB pe Programare web, dezvoltare personală Said:

    September 30, 2007 at 12:34 am

    [...] Scriu acest post, şi implicit mica mea bârfă despre colegii mei, având antecedente pe acest blog, aici; unde am scris despre tendinţa de a ignora nişte aspecte majore ale vieţii, în detrimentul ideii de frumos. [...]

Leave a Comment