Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

11.02.07

Sinceritate – singurătate

Posted in Încotro at 6:41 am by rast

Citişi zilele astea pe un blog, a unei persoane care a practicat sinceritatea, că a pierdut, din această cauză, anumite aprecieri ale unor persoane. Spunea că a pierdut mult în viaţă, fiind sinceră.

Mi-am dat seama că preţul sincerităţii este singurătatea. Nu m-am exprimat că pierzi prin sinceritate.

Eu voi fi sincer până la capăt :) . Nu numai că nu mă deranjează singurătatea, dar o şi caut (nu cu lumănarea :) ci cu vorbele directe).

Am observat că dacă eşti sincer cu oamenii şi le spui adevărul în faţă, te vor ocoli. Aşa că dacă vrei să scapi de o companie, adică să nu te mai f___ unu’ la cap cu fel de fel de chestii, aiurea pentru tine; nu trebuie să-l jigneşti sau să fii ne-civilizat/ne-manierat să-i spui să te lase în pace. Îi spui un adevăr despre el. Adevăr pe care el nu vrea să îl audă. Şi precis te ocoleşte.

Eu le spun oamenilor un adevăr despre mine :) , şi mă ocolesc ca dracu’, tămâia  :) . Le spun că nu mănânc carne. După aia, degeaba încerc să le explic, ne-apartenenţa mea la vreo sectă. Ei deja sunt CONVINŞI că sunt sectant :) şi mă ocolesc. Ei! :) să vă văd pe voi, cititorii acestui post cum ocoliţi blogu’ :) .

4 Comments »

 1. Georgia Said:

  November 19, 2008 at 5:56 am

  A fi sincer necesita o doza de curaj. Insa a fi direct si sincer este uneori taxat de societate. Si atunci, indulcim adevarul. Din nevoia de a fi acceptati, sau din alte motive. Numai ca in aceste haine noi, adevarul nu mai este adevar ci se numeste minciuna.
  Dupa indelungi oscilari intre cele doua “tabere”, eu am ales sinceritatea… caci ma descatuseaza, ma decorseteaza si n-am ramas singura niciodata… m-am “eliberat” de asa zisi “prieteni” si mi-au ramas alaturi numai persoane de valoare.

 2. rast Said:

  November 20, 2008 at 2:39 am

  Si eu am ales sa fiu sincer. Dar mie nu mi-a mai ramas nimeni alaturi! Toti au “fugit” de adevarul care l-am spus despre ei. De multe ori mi-am pus problema daca nu cumva eu gresesc, iar ceea ce le-am spus este in realitate o minciuna, pe care doar eu o vad ca adevar. M-am razgandit vazand ca oamenii nu ma contrazic. “Isi pleca spasit capul” si dispar…

 3. Georgia Said:

  November 20, 2008 at 11:47 am

  Banuiesc ca ceea ce le spui este ceea ce gandesti, deci cu siguranta nu poate fi o minciuna. Probabil nu strica niciodata o mica doza de diplomatie sau hai sa zicem o introducere mai “blanda” la adevarul pe care vrei sa-l spui. Si hai sa-ti dau si un exemplu… daca in fata ta recunosti o persoana idioata si ii spui imediat lucrul acesta, sunt absolut sigura ca nu vei mai avea timp sa-ti argumentezi opinia. In schimb, daca incepi cu argumentele si ii dai de inteles la sfarsit ca e un idiot, s-ar putea sa ai surpiza ca persoana respectiva sa accepte oarecum motivatiile tale, probabil nu si “sentinta”. Si la urma urmei, ce-ti pasa tie daca “idiotul” pleaca? Important este cine ramane dupa ce ii spui un adevar. De multe ori se trateaza pur si simplu numai de divergente de opinii, sau de opinii diferite. Insa tu spui ca in cele din urma dispar cu totii si-atunci ma-ntreb si eu: oare “adevarul” nu este cumva “adevar” numai in ochii tai?
  Si ca sa fiu mai clara, deci sa nu ma contrazic singura cu ceea ce am spus anterior (“si atunci, indulcim adevarul”), vreau sa zic ca sunt moduri si moduri de a spune adevarul. Tu ce zici?

 4. rast Said:

  November 21, 2008 at 12:24 am

  Da! La asta ma gandisem si eu. Este important “cum spui” acele lucruri. Tonul si inflexiunile glasului. Am incercat sa-mi schimb intonatia vocii si cuvintele folosite… sa vorbesc mai bland… sa imbrac ideile ce le gandesc in vorbe mai dulci, dar care exprima ceea ce gandeam…
  Au avut acelasi efect!

Leave a Comment