Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

11.14.07

Munca şi banii

Posted in Încotro at 4:42 am by rast

Să nu-mi spuneţi că UE este de bun augur :) , sau că oamenii au început să se trezească la realitate, adică au început să mai pună preţ şi pe altceva decât pe bani.

Este pe HotNews un articol, despre acest incipient obicei. În afară că îi urez din prima: LA MAI MARE!!, şi la mai mulţi adepţi ai acestor idei – aş avea multe de comentat, mai ales din perspectiva actualului meu loc de muncă. Este pentru prima dată în viaţa mea (am avut 9 locuri de muncă, adică cele scrise în cartea de muncă… peste, am mai avut vreo 3), am cunoscut atâtea colective, în care mă duc acasă nervos/stresat din cauza nesimţirii obiceiurilor colegilor mei de birou.

Ce mă ţine pe aici este munca faină pe care o fac. Îmi place programarea PLC-ului, dar nu numai atât!!! Fostul meu coleg de birou, plecat de vreo 2 săptămâni la un alt loc de muncă, zice că acolo este mult mai lejer. În sensul că programul de pe PLC este foarte simplu/simplist, pornirea unor motoare, urmărirea unor instalaţii electrice, etc.

Controlul unei staţii de betoane (aia de asfalt e şi mai complicată) presupune o aplicaţie foarte complexă, datorită inter-dependenţelor dintre diferitele părţi componente.

Este o mare provocare pentru mine. La 38 de ani, o iau aproape de la capăt (poate: un alt început).

Programarea PLC este mult diferită de programarea PC. Ca limbaj de programare este simplu. Baiu’ e la multiplele interdependenţe. Voiam să mă apuc de un limbaj: LD, dar nu este prea potrivit pentru aplicaţia noastră. Un limbaj mai potrivit ar fi SFC. Dar înainte de astea, înainte de a alege limbajul de programare trebuie să-ţi sistematizezi bine lucrurile. Aşa cum, pentru programarea PC, există scheme logice, aşa şi pentru PLC, există nişte “scheme”: grafuri GANT şi/sau diagrame Grafcet.

Abia acuma încep să le studiez. Până acuma a trebuit să înţeleg bine procesul fizic ce are loc într-o staţie de betoane. Nu poţi face nici un graf sau diagramă, dacă nu ştii/cunoşti bine procesul.

Mai spune, în acel articol, că unii oameni preferă locuri de muncă fără monotonie. Best! La mine monotonia nu numai că este NULL-ă :) dar lipseşte cu desăvârşire.

Leave a Comment