Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

Idei, proiecte

Azi: 6 septembrie 2007

În primul rând voi fi sincer şi vă voi face o destăinuire. Nu o fac din lipsă de modestie sau pentru a mă lăuda dar, efectiv rămân surprins când citesc pe unele bloguri ă oamenii nu mai au idei de ce să scrie sau de ce să mai facă.

Am idei d-astea că nu le mai pot ţine închise în cutia craniană, au început să se verse :) , să dea pe afară :) şi au început să stropească blogu’.

Se pare că este la modă. Pe multe bloguri am citit despre o meserie interesantă: aia de antreprenor. Cică antreprenorul are idei, dar nu are bani, şi va trebui să se asocieze cu un om de afaceri, care are bani dar nu are idei.

Am fost şi sunt programator de 12 ani. Am făcut şi şcoală în acest domeniu :) am şi diplomă de absolvent. Ei! Acu’ o să bat la porţile unei noi meserii: aia de antreprenor. Aşa că încep să-mi public ideile. Atenţie!!! Încă nu le public p-alea noi din domeniul automatizărilor. Încerc să le public doar p-astea din domeniul programării web.

Şi încă ceva. Faţă de un antreprenor doar cu idei :) eu pot fi şi ăla cu hâiala, adică cu munca. Eu programez!!! Nu sunt chiar aşa de sărac încât să nu-mi “permit” nişte hostinguri cu plată, am şi o astfel de experienţă, când am lucrat la site-ul cu romania pitorească şi ştiu avantjele unui hosting plătit. Încep cu hostinguri gratuite din motiv de auto-sponsorizare.

Aşadar, cine vrea, poate să încerce o colaborare cu mine, în diverse proiecte de programare sau realizare de site-uri web (nu-mi place “să bag” HTML+ul şi CSS-ul în noţiunea de programare).
1. Ideea nr. 1 şi cea mai veche este realizarea unei documentaţii “k lumea” în domeniul programării. Primul pas l-am făcut şi continui să mai fac :) . Am realizat site-ul rast.orgfree.com care este într-o reconstrucţie totală. Mă voi axa şi pe design, nu numai pe conţinut.

2. Pasiunea mea: râsul. Am realizat un site de bancuri şi alte chestii de râs: rasurasului.tripod.com. Trebuie să recunosc :) este un site mizerabil. Când l-am făcut am urmărit un lucru: să învăt tehnologia AJAX. După ce am aflat ce e cu AJAX-ul şi cum se poate lucra cu el, am abandonat şi ideea şi site-ul. A rămas colecţia de bancuri, peste 1000. Am început un site nou la freehyerspace.com, tot gratuit, cu un alt design dar mai ceva muncă la el… încă nu am pus toate bancurile…

3. Ce se caută pe net: jocuri. Jocurile pe calculator nu mă pasionează deloc, decât în măsura în care le programez eu. Acu’ vreo 8 ani am programat două jocuri: binecunoscutul Minesweeper din windows şi unul la modă pe vremea aia: Lines sau, cum îi spuneau unii: biluţe. Au fost realizate din pasiune pentru algoritmică. Deja mi-am făcut un cont la truefreehost.com, tot cu free în denumire :) . Ideea este de a aduna jocuri open source scrise în Java şi de a le modifica astfel încât să fac, pentru fiecare joc în parte, un clasament cu cei mai buni jucători… eventual premii… concursuri, etc… Ca o extensie a acestei idei, “am în vedere” :) realizarea unui site cu jocul de table şi unul de şah. Jucate în două variante: cu calculatorul sau cu un partener pe Internet.

Am găsit un site cu o groază de jocuri în Java, trebuie triate, etc… Deja am 5 cu care vreau să încep, dar am o problemă: încă nu m-am gândit la o interfaţă.

4. Profitând de o săptămână de concediu :) am aruncat un ochi ceva mai criic asupra bibliotecii personale şi am constatat că am multe cărţi pe care nu le mai citesc. Avân şi oarece nevoie de spaţiu vreau să le vând… pentru a auto-sponsoriza dezvoltarea web. Ştiuuuu!! sunt multe anticariate, librării pe net. Da i-os incăpăţînat :) vreau să-mi fac propriul anticariat, librărie, etc… atacînd ideea de magazin virtual. Ideea asta o mai las, am alte lucruri mai prioritare :) , nu am nici host, nici interfaţă, nici, nici, nici… doar ideea.

5. Pornind de la nemulţumirea exprimată odată de Ovidiu, găzduitorul desculţilor :) , că nu există pe net un site cu informaţii “k lumea” despre România am şi aici nişte idei: un site cu şi despre mănăstiri, inclusiv cu drumurile de acces. Hărţi… timp să fie…

Mă opresc aici!!! Trec la muncă: scriu articole despre programare, umplu o bază de dae MzSQL cu bancuri, cuget la o interfaţă pentru jocuri…

Pe măsură ce mă mai reculeg :) şi-mi mai vin idei le voi publica. Pariu? :)


Azi: 7 septembrie 2007Apropo de hosting gratuit: după ce m-am decis oarecum pentru un design cât de cât acceptabil pentru site-ul de jocuri java, am făcut un UpLoad la truefreehost.com, dar ei pun un banner la sfârşitul paginii, între end tag-ul body şi end tag-ul html, făcând codul ne-valid HTML 4.01, conform celor de la W3.org. Aşa că, dis de dimineaţă am schimbat hostingul la: freehosties.com, să vedem cum, şi cât, va merge aici.

6. O altă idee, ceva mai veche, dar adusa în actualitate de porcăriile afişate de trafic.ro: să fac propriul sistem de monitorizare a traficului pe site-uri. Cunosc iniţietiva BRAT şi chiar faptul că există o sumedenie de sisteme de monitorizare. Dar şi aici am nişte idei… tre’ să le pun în aplicare.


Azi, 23 septembrie 2007

7.Spusesem eu pe undeva :) , inclusiv în CV-ul meu, că am realizat un program mastodont, pentru o firmă. A fost “o experienţă” interesantă pentru mine, care m-a lăsat cu anumite cunoştinţe despre Pregătirea, Lansarea şi Urmărirea Producţiei. Programul a fost dezvoltat în C++. O idee ar fi să încep un nou program, poate în sistem Open Source. Ar fi un bun prilej de a scrie şi un fel de tutorial despre interogările SQL. Şi l-aş denumi “Managementul Materialelor”!