Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.16.09

Secretele unui cuplu fericit

Posted in Dezvoltare personală at 1:49 am by rast

Da! Sunt un mârlan! Un nesimţit! Copii diverse idei de post-uri pe blog. Cu titlul acestui post am primit un mail care face reclamă unui curs de relaţii inter-umane. Ne-ar învăţa acolo cică, oarece secrete (să-i fie ruşine lui Dumnezeu :) că nu a dictat măcar un secret d’ăsta lui Moise, pe munte, în cele 10 porunci) cum să fim fericiţi doi câte doi. Oare de ce prin Biblie sau alte cărţi sfinte nu se spun secrete de viaţă în cuplu???

Răutatea din mine se varsăăă… în cuvinte bârfitoare, cu suport electronic, pe un server oarecare. De ce mi s-a răscolit răutatea? Pentru că m-am săturat de… secrete, care au aşteptat perioada de criză pentru a fi dezvăluite.

O să copy-paste + comment, anumite citate din acel fabulos curs de 300 şi ceva RON (ieftin ca braga?):

“atunci cand vezi un cuplu fericit iti doresti din tot sufletul ca si relatia ta sa fie la fel.”

Ioi!!! Cupluri fericite, arătaţi-mi şi mie unul!Aaa, dar nu oameni care “pozează” în cupluri fericite, ci adevărate “cupluri fericite“.

Am cunoscut această sintagmă de la vârste fragede, din copilărie, din cărţile cu cei trei muşchetari. Încă de pe atunci îmi pusesem în gând de a forma şi eu un cuplu fericit. Am încercam diverse metode… cu diverse persoane jumătăţi. N-a ieşit figura. Mi-am pus diferite probleme: oi fi eu ghinionist? Nu am întâlnit încă persoana? Or fi metode mai bune? Nu am aplicat bine metodele…

Viaţa m-a trântit de pământ… şi am simţit că treaba stă altfel. Viaţa nu este făcută să fie trăită în cuplu… Nu spun mai multe, v-eţi spune că sunt un destrăbălat :) . Dacă vă interesează ce mi-a spus Viaţa, întrebaţi-o şi voi… direct.

“Cum ar fi daca in doar doua zile ai invata secretele cuplului fericit pe care le-ai putea aplica apoi intreaga viata?”

Dar de ce s-a aşteptat atâţia ani să ni se dea secrete ce se pot învăţa în două zile. Răilor :) de ce aţi tăinuit lucruri aşa bune?

9 Comments »

 1. oli Said:

  June 16, 2009 at 5:28 am

  Banc:
  Sotul si sotia prin parc:
  - Scumpo, incearca sa arati ca esti fericita.
  - De ce?
  - Doamna care vine spre noi, este prima mea sotie.

  Eu cred ca exista cupluri fericite si cupluri nefericite asa cum sunt si oameni singuri fericiti si nefericiti. Asta e un subiect vast cu siguranta ….:)

  Si sa nu uitam ca Dumnezeu a facut barbatu’ si apoi a facut si femeia. nu ? :)

 2. Bazilide Said:

  June 16, 2009 at 6:05 am

  sunt oameni fericiti, nu cupluri fericite, ca unii isi gasesc fericirea in cuplu e altceva.
  cred ca ,,fericirea de cuplu,, e in legatura directa cu nivelul asteptarilor pe care si-l seteaza fiecare de la viata, relatii etc si tine mult de aspectul social al vietii. nu cred in suflete pereche si alte prostii de genul asta. cuplul (ar fi trebuit sa spun cuplarea) e un act social involuntar si complementar ,,vietii in sine,,. adica e ca pana lui fat frumos, rau de o iei rau de nu o iei, dar parca e mai bine sa o iei :)

 3. rast Said:

  June 16, 2009 at 10:20 pm

  @oli In Biblie (Geneza) zice ca femeia a fost creata fiindca nici un animal nu era de folos omului :) ! Pasajul respectiv, citat mot-a-mot cum este scris in Biblie, lasa multe de comentat… :) Ceva e ciudat in acel fragment!

 4. rast Said:

  June 16, 2009 at 10:26 pm

  #Bazilide “Ai pus punctul pe I” Asa zic si eu: chestia (cauza) este de asteptarile setate de fiecare persoana in parte.
  Folosesc o alta expresie “sa-l accepti pe celalalt asa cum este”. Adica sa nu incerci sa-l schimbi conform asteptarilor tale.

 5. rody Said:

  June 17, 2009 at 11:17 pm

  Misoginilor!!! :-P …lasand gluma deoparte…fericirea…in cuplu sau solitara…nu are retete…deci…nu dati banii pe curs… :) …Fericirea e o stare de moment…nu poate fi un perpetum mobile…cred ca si-ar pierde valoarea…in cazul acesta…

 6. rast Said:

  June 18, 2009 at 1:42 am

  @rody De acord! “Fericirea” nu este un perpetum mobile… dar.. ce este fericirea? Este acea stare de exaltare care cuprinde fiinta umana in anumite momente?
  Eu nu pot defini aceasta stare de “fericire”.
  Stiu ce este multumirea de sine, sentimentul de singuratate, sentimentul de implinire, etc… Dar nu pot sa-mi definesc starea de fericire.

 7. rody Said:

  June 18, 2009 at 1:47 am

  Da…asa cred…cel putin la mine…asa e…o stare de exaltare ce ma cuprinde intr-un anumit moment…uneori chiar fara o motivatie anume…pur si simplu… :) Greu de explicat :)

 8. rast Said:

  June 18, 2009 at 5:26 am

  Am si eu stari d’astea… de bine, “fara motivatie”, dar le-as numi “bucurie”. Imi aduc aminte de starile de bucurie din copilarie, cand primeam vreun cadou si care treceau destul de repede. Starile de “bucurie fara motiv” dureaza mai mult.

 9. rody Said:

  June 18, 2009 at 6:04 am

  FERICiRE- Stare de mulţumire sufletească intensă şi deplina BUCURIE-Sentiment de mulţumire vie, de satisfacţie sufletească…asta conform definitiilor DEX…deci…pe undeva…rezultatul e acelasi :) Eu la bucurii,ca si la necazuri…spun…multe si marunte…Nici o fericire -bucurie mare…nici un necaz mare nu-s de dorit…In ambele cazuri tinzi s-o iei razna :)

Leave a Comment