Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

11.20.09

Sai Baba – moartea în viaţa noastră

Posted in Dezvoltare personală at 3:14 am by rast

Redau mai jos un citat de Sai Baba, pe care îl voi comenta în stilul meu, din experienţa proprie:

“Viaţa se mută întotdeauna de la o extremă la alta. Cei mai multi dintre noi nu vor sa fie deranjaţi de toate aceste schimbări. Ne dorim o stare sigură şi frumoasă, şi ne dorim să rămânem aşa permanent. Dar atunci veţi fi morţi, şi acel spaţiu frumos, nu vi se va mai parea atât de frumos; va trebui să-l pierdeţi iar şi iar îl veti păstra proaspăt, ca să fie frumos.”

Poate nu chiar în extreme…, dar viaţa ne oferă experienţe diverse… ne pune în diferite situaţii pentru a ne crea o flexibilitate mentală. Mă duce gândul la filozofia toltecă, care spune că există un punct de asamblare al unor energii interne, specifice fiecărei fiinţe umane cu energiile externe.

Toltecii spun că la majoritatea oamenilor punctul de asamblare se fixează într-o anumită zonă… dar nu este bine ca el să fie fix.

Unul din scopurile filozofiei şi practicii toltece este să facă punctul de asamblare cât mai flexibil, astfel încât să poată asambla o gamă cât mai variată de energii externe.

“Ne dorim o stare sigură”… cine nu-şi doreşte o situaţie sigură (un servici stabil cu leafă lunară; un partener de viaţă… până la moarte). Am avut o situaţie sigură, un job (la o instituţie bugetară) pe care îl consideram “până la pensie”. Viaţa m-a dus pe alte tărâmuri. M-a scos din acea stare de lincezeală siguranţă, m-a aruncat în mijlocul nesiguranţei (criza sporeşte foarte mult nesiguranţa) astfel încât doar infinitatea să-mi fie sprijin – punct de referinţă.

Se pare că aşa ne-a creat Dumnezeu natura: să avem “o situaţie sigură”, dar ea să fie “încrederea în infinitate”.

Pentru omul civilizat, raţional, care crede doar “ceea ce vede” şi se ghidează doar după valorile învăţate prin educaţie, a avea încredere în infinitate, pare o prostie, o stare ieşită din comun… Odată dobândită starea de încredere în infinitate, odată ce simţi puterea infinităţii în viaţa ta şi în toate cele din jurul tău, îţi dai seama că aceasta este cea mai sigură situaţie.

Dispar din viaţa ta minunile… îţi dai seama că totul este determinat, că totul are o cauză…

Leave a Comment