Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

01.02.09

Osho – iubirea fără obiect

Posted in Citate Osho, Dezvoltare personală at 3:45 am by rast

Iubirea este un subprodus al spiritului meditativ. Ea nu este legată de sex, ci de dhyana – meditaţie. Cu cât pătrundeţi mai mult în tăcere, cu atât mai mult vă veţi simţi în armonie cu voi înşivă, cu atât mai mult veţi avea o senzaţie de realizare şi de prezenţă a unei noi expresii a fiinţei voastre. Începeţi să iubiţi. Nu o anumită persoană – acest lucru se poate întâmpla, dar e cu totul altceva – începeţi să iubiţi. Şi această iubire devine pentru voi un mod de viaţă. Ea nu se transformă niciodată în repulsie, pentru că este mai presus de atracţie.

Copy-paste de pe lista de discuţii: sannyas_romania


“Iubirea este un subprodus al spiritului meditativ”… din fraza asta, eu nu am înţeles nik, dar am copiat-o :) ! dacă aşa a spus Osho?

“vă veţi simţi în armonie cu voi înşivă”… automat această armonie este simţită atunci când iubeşti, nu când eşti iubit. Răsfoind paginile vieţii din vremurile actuale, dai tot mai des peste urarea “să fii iubit!”. Expresia îmi aduce aminte de sintagma: “paradoxul uman este că s-a spus TOTUL dar nu s-a înţeles NIMIC”. Ce vreţi mai mult? Începând cu Iisus, continuând cu X; Y; Z şi mai apoi Osho, au vorbit despre procesul de a iubi – tu pe alţii. Cine, dintre “cei realizaţi”, au vorbit despre procesul de “a fi iubit” – tu de către ceilalţi.

Nimeni nu face eforturi să iubească, oamenii fac fel de fel de ritualuri şi se roagă de forţele divine să fie iubiţi.

“Începeţi să iubiţi. Nu o anumită persoană – acest lucru se poate întâmpla, dar e cu totul altceva – începeţi să iubiţi”… îndemnul lui Osho de “a iubi”… nu de a iubi o anumită persoană, ci de “a iubi” pur şi simplu. A iubi totul şi nimic. Pentru oamenii normali, această iubire este un paradox. Cum să iubeşti totul şi nimic? Este posibil… şi este adevărata iubire, acel sentiment care generează stări interioare extatice deosebite.

3 Comments »

 1. jane Said:

  January 2, 2009 at 6:16 am

  este (-:

 2. Manole Said:

  January 4, 2009 at 4:09 am

  Radu, cred ca nu stim sa iubim…ci doar, eventual, sa ne iubim…
  Confundam cel mai adesea pasiunea cu iubirea…confundam oamenii de langa noi cu adversarii…confundam viata cu un camp de bataie…

  La multi ani, Radule! Ce-ti doresc eu, tie? Implinire si un strop de intelegere invaluita in dragoste de viata!

 3. rast Said:

  January 4, 2009 at 5:58 am

  Multumesc!

Leave a Comment