Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.22.09

Intuiţia, Einstein, criza

Posted in Dezvoltare personală at 6:04 am by rast

Intuiţia este “o capacitate” care i-a ajutat pe mulţi oameni să facă descoperiri care au influenţat omenirea sau să se protejeze pe ei însăşi (să-şi urmeze propria cale). Voi copia din articolul de aici, câteva fragmente, mai întâi definiţia intuiţieiŞ

“intuiţia reprezintă abilitatea de a obţine acel gen de cunoaştere la care nu putem ajunge prin interferenţă sau observaţie, raţiune sau experienţă. Astfel, ea este în mare parte o sursă originală, independentă a cunoaşterii, acel gen de cunoaştere care nu poate fi obţinută prin celelalte surse ale cunoaşterii umane. Astfel sunt explicate percepţia umană a adevărului şi principiilor morale.”

Enciclopedia Britanică

Intuiţia face parte din ceea ce eu numesc “voce interioară”, sau din ceea ce psihologii numesc “inteligenţă emoţională”. Aparent, gândindu-ne doar la cuvinte,  intuiţia şi inteligenţa emoţională, nu ar avea nimic comun. Prima fiind gânduri, iar cealaltă emoţii. Dar emoţiile se “traduc” în gânduri.

O persoană cu o intuiţie foarte puternică, în urma unor experienţe intuitive, nu mai poate fi de acord cu ideea pe care o învăţăm din şcoală, că această lume se compune din lucruri materiale. Intuiţia nu are suport material dar EXISTĂ. Ea este o dovadă că mai sunt şi alte lucruri în această lume, decât cele compuse din elementele tabelului lui Mendeleev.

Din acelaşi articol, iată ce spune A. Einstein:

“Intelectul uman are foarte puţin de lucru pe drumul descoperirilor. Pe acest drum, eşti supus dintr-o dată acelui salt al conştiinţei, numeşte-l intuiţie sau cum vrei tu, şi soluţia există dintr-o dată în tine şi nici nu ştii de ce. Toate marile descoperiri sunt făcute în acest fel.”

Descoperiri??? În zilele noastre, cea mai mare descoperire este să găseşti o modalitate de supravieţuire în aceste condiţii de criză. Nici eu nu sunt ocolit de problemele crizei. Mi-am pus în alertă toţi neuronii de care dispun. Prin acest proces, al intuiţiei, am recepţionat: JAVA. Şi asta fac, chiar dacă raţional nu văd unde aş putea ajunge ştiind, poate chiar prea multe, despre acest limbaj.

Raţional, aş putea găsi poate alte variante de supravieţuire. Dar intuiţia îmi spune JAVA. Poate nu este cea mai bună soluţie, dar este soluţia mea, este calea mea. Chiar cu riscul de a ajunge într-o înfundătură, o voi urma. M-am împăcat cu destinul (dacă chiar există), cu calea mea, precum ciobănaşul din Mioriţa, în faţa morţii. Dacă aşa vor forţele pozitive ale Universului…

“Singurul lucru într-adevăr valoros este intuiţia.”

Am dat înapoi filmul vieţii mele… mi-am amintit multe evenimente importante, unele de mult uitate. Când am făcut ceea ce intuiţia “îmi spunea”, lucrurile au ieşit bine, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung. Dacă nu ascultam intuiţia, ci făceam lucruri raţionale, conforme cu evenimentele cotidiene ale acelor timpuri, pe termen scurt ele aveau un efect benefic, dar pe termen lung “sufeream” dezavantaje. Se dovedea că dacă urmam semnele intuiţiei, era mai bine.

“Mintea intuitivă este un dar sacru şi mintea raţională îi este servitorul devotat. Noi am creat o societate care onorează servitorul şi uită darul.”

Da! Aceasta este rădăcina relelor tuturor problemelor de pe Terra! Degeaba încercăm să cârpim aceste probleme cu măsuri legale de morală sau ecologie. Sufletul omului este problema. Neglijăm darul (intuiţia) şi onorăm servitorul. Ba mai mult: am ridicat servitorul la rang de conducător.

Leave a Comment