Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

11.16.09

Gurdjieff – guru

Posted in Dezvoltare personală at 6:08 am by rast

Din experienţa mea practicile mele (diverse tehnici “insuflate” de vocea interioară) am ajuns la concluzia că Gurdjieff, prin ideile lui – exprimate în puţinele cărţi scrise de el (3 la număr) sau Ouspensky (tot 3) – expuse în celebra “a 4-a cale“, descrie succint şi calea pe care eu o urmez: una fără guru, fără a urma indicaţiile unei alte persoane… în carne şi oase.

Ouspensky, în cartea lui: “În căutarea miraculosului”, povesteşte despre ceea ce le-a spus, la o întâlnire, Gurdjieff:

“Cei care urmează calea obiectivă trăiesc pur şi simplu în mijlocul vieţii. Ei sunt aşa numiţi oameni de treabţ. Pentru ei nu este nevoie de metode sau sisteme speciale, bazându-se pe învăţături intelectuale sau religioase obişnuite, pe morala obişnuită, ei trăiesc în acelaşi timp conform conştiinţei lor. Nu fac neaparat prea mult bine, dar nu fac rău. Câteodata se întâmplă să fie oameni destul de needucaţi, simpli, dar care înţeleg foarte bine viaţa, care au o justa evaluare a lucrurilor şi un punct de vedere just. Şi bineînţeles, ei se perfecţionează şi evoluează. Dar calea lor poate fi foarte lungă şi cu multe repetări inutile.”

Gurdjieff zice:

Nu fac neaparat prea mult bine, dar nu fac rău

Yesss! Am o părere deosebită despre ideea de “a ajuta” sau “a face bine”, mi-ar lua mult timp spaţiu pe Internet să explic de ce nu mă raliez la ideea de a-mi ajuta aproapele. Un singur lucru spun: relativitatea binelui şi răului.

Ce înseamnă să faci bine unei persoane? Luând cazuri concrete, vă demonstrez că făcând bine unei persoane poţi face rău alteia, sau chiar aceleiaşi persoane.

Urmez o cale fără guru… conformă conştiinţei mele… cum spune Gurdjieff: “ei trăiesc în acelaşi timp conform conştiinţei lor”, fără a urma indicaţiile nimănui.

3 Comments »

 1. Vasile Said:

  November 16, 2009 at 10:13 am

  Mda, poate sa fie si asta o cale. Oricum, indiferent ce cale am urma, important este sa nu dezvoltam ego-ul, sa realizam ca nu simturile, corpul, constiinta sunt esenta.
  Subscriu si eu la ideea de relativitate. In textele buddhiste se spune: “Judecarea binelui si raului e ca dansul serpuitor al dragonului”.

 2. Vasile Said:

  November 16, 2009 at 10:38 am

  Inca ceva despre relativitatea binelui si raului.
  Eu cred ca un lucru bun este acela care te indreapta spre Adevar, spre cunoasterea de Sine. Iar de multe ori nu binele ci raul (durerea) te indreapta pe aceasta cale. Iata cum raul se poate transforma in bine!

 3. Agkelos Said:

  December 2, 2009 at 3:10 am

  Importanta nu este doar metoda ci si modul in care ne raportam la ea. Sa iti traiesti viata fara un invatator poate fi bine, desi depinde de educatia si capacitatile fiecaruia, dar tu daca accepti ideea subliniata de Grudjieff si Ouspensky nu cumva te raportezi la invatatura respectiva ca venind de la doua persoane importante? Nu cumva te raportezi indirect la ei, si nu la tine?

  Nu spun ca e rea viata fara un invatator, mai ales in zilele noastre cand un invatator bun e foarte greu de gasit, dar viata fara un invatator trebuie sa vina ca o necesitate simtita in interior nu ca o reactie a unui om la un rationament prezentat de cineva.

  Am tot respectul pentru cei doi maestri, dar ca sa beneficiem de informatiile prezentate de ei trebuie sa ne regasim in cuvintele lor nu sa incercam sa le intelegem. Putem intelege ce spun ei, dar daca informatia preluata e una acumulata si nu una regasita rezultatul cu siguranta nu va fi cel asteptat.

Leave a Comment