Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.18.09

css framework – yaml builder

Posted in CSS at 2:19 am by rast

Mă ocup intens de o ideea trăznită de a face un Layout Management Sistem, o aplicaţie care să ajute în realizarea paginilor/site-urilor web. Am asistat recent la discuţii între programatori (pe un forum de discuţii) care :) “bârfeau” persoanele non-IT-iste că nu ştiu despre “ce este vorba” în realizarea site-urilor. Referindu-se la clienţi sau şefi din aceeaşi firmă, dar cu o altă specializare, spuneau că nici nu ştiu ce vor, dar’mite să dea detalii despre ce să se prezinte în site.

Astfel de discuţii mă duc cu gândul la ideea de a face o prezentare cât mai non-tehnică despre site-urile web. E greu să explic ce avioane :) am prin cap. Las timpul să vorbească, în sensul că atunci când voi avea rezultate clare, puse într-o aplicaţie vizibilă pe net, voi încerca să dau şi explicaţii.

Oricum, prin perindările mele de documentare pe pânza de păianjen web mi s-a părut mai complet realizat css framework-ul YAML. Acu’ vreo 30 minute altă uimire pentru mine. YAML nu s-a oprit, a pus la dispoziţie o aplicaţie web menită să ajute la punerea în aplicare a ideilor expuse în css framework.

Aplicaţia web de care vorbesc, se poate vedea aici. Este cam tehnică, dar ceva în genul ăsta mă bate gândul să fac şi eu – dar mai non-tehnică (offf, câte dar-uri :) )

O altă mirare ce am înregistrat-o în fiinţa mea :) , dând copy-paste la adresa web (URL) a site-ului unde se poate vedea aplicaţia celor de la YAML, este că gagii sunt din Germania (adresa e cu “de” la final), europeni. Am început să mă plictisesc de aplicaţii americane sau indiene :) .

Aplicaţia mi se pare… “originală” şi în modul cum realizează wysiwyg-ul, apropiindu-se de funcţionalitatea unei aplicaţii desktop, instalate pe calculatorul local.

6 Comments »

 1. oli Said:

  June 18, 2009 at 4:26 am

  nu am folosit cssuri, poate spun prosti dar nu exista niciun tool in care sa poti sa folosesti drag and drop? cred ca asa ar fi cel mai usor de aranjat un site astfel :)

 2. rast Said:

  June 18, 2009 at 5:30 am

  In Joomla exista niste posibilitati de drag and drop! Dar el este un CMS, focalizat pe administrarea continutului, nu a layout-ului… Mersi de idee :) !

 3. constantin Said:

  June 18, 2009 at 10:49 pm

  eu zic ca sunt ‘afon’ in programare, design de site web etc..
  si totusi, blogul, precum si pagina firmei mele sunt facute de mine.
  in cateva cuvinte decum ar trebui mura in gura sa fie spun si eu..
  - drag and drop super idee
  - sa poti vedea imediat varianta finala, cum arata daca ai modificat una alta
  - cateva categorii clare, pt poze, pt filme, pt text, pt iconite, pt linkuri.
  - efecte speciale

  cam atat.. :)

 4. rast Said:

  June 19, 2009 at 3:00 am

  Bun si-atat :) !
  Cat despre punctul 2.. “a vedea imediat”, mi se pare esential… si exista un termen standard in informatica: WYSiWYG (What You See Is What You Get)

 5. razvan Said:

  February 10, 2010 at 1:59 pm

  Deschid un articol mai vechi dar m-a facut un comment curios ,,,, unde ai vazut tu drag and drop in joomla … ? … care joomla ? ….

 6. rast Said:

  February 11, 2010 at 1:10 am

  @razvan: nu ma mai ocup de Joomla… nici nu mai tin minte. Dar daca te intereseaza poti vedea versiunile testate la adresa
  http://cms.programaredinpasiune.ro/

Leave a Comment