Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.05.07

Centrarea site-ului

Posted in CSS at 1:11 am by rast

Un prim efect de design, al unui site web, este ca acesta să aibă textul/conţinutul centrat pe mijlocul browser-ului, eventual (de fapt, cel mai uzual) cu un fundal de o altă culoare decât al ferestrei browser-ului.

O astfel de centrare, permite nu numai alinierea orizontală a site-ului, ci şi o dimensionare (tot pe orizontală) a conţinutului. Marele avantaj al acestei dimensionari este că se pot realiza pagini cu o laţime de 730-750 pixeli, fiind bine văzute şi de vizitatorii care folosesc rezoluţii ale monitorului de 800×600 pixeli – în sensul că nu apare bara de scroll orizontală, conţinutul paginii putând fi citit fără a apela la mouse şi implicit la bara de scroll a browser-ului.

Utilizatorii care au reuoluţii mai mari (de exemplu: 1024×768) vor vedea nişte dungi laterale ceva mai groase, dar textul va fi deasemeni uşor de citit.

Cea mai simplă, dar deja abandonată tehnică, este folosirea tabelelor. Chiar imediat dupa tagul body se inserează un tabel cu “width” (lăţimea) de 750 (sau mai mic), având ca “align”, optiunea “center”.

Utilizând noile principii, de design prin  CSS-uri, se pot folosi diferite combinaţii de DIV-uri, dar cea mai simplă şi robustă soluţie mi se pare următoarea:

 

body {  text-align: center;  min-width: 600px; }  #wrapper {  margin:0 auto;  width:600px;  text-align: left; }

 

scrisă în fişierul CSS; wrapper fiind DIV-ul principal, în care se inserează şi formatează conţinutul site-ului.

Leave a Comment