Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.10.08

WordPress – categorii

Posted in CMS at 3:32 am by rast

A adăugat o categorie în WordPress. S-au modificat 2 tabele:

  • terms
  • term_taxonomy

Sunt tabele cu câmpuri puţine, uşor de urmărit şi modificat/adaptat.

În WordPress, ca de fapt în orice blog, post-urile sunt împărţite în categorii. Deci, un site/blog poate avea doar două nivele de… structurare:

  • categorii
  • post-uri

Le-am definit “nivele de structurare”. Joomla, are 3 nivele de structurare. O să vă fac o prezentare a ceea ce am numit “nivel de structurare”, printr-o povestioară din amintirile mele de programator.

Când am început lucrul la programul de PLUP (Pregătire, Lansare şi Urmărirea Producţiei), am structurat materialele din magazie pe trei nivele:

  • categorie
  • subcategorie
  • material

Persoana cu care lucram, inginer mecanic cu o experienţă destul de bogată în domeniul materialelor din compoziţia unui produs, dar fără experienţă de stocare a materialelor în magazii, a fost sceptic la început, crezând că sunt prea multe trei nivele. Credeam că două sunt suficiente pentru a ţine o evidenţă strictă a materialelor.

Eu, la un fost loc de muncă, am deprins această categorisire a materialelor pe trei nivele de structurare. Nu este o inovaţie personală :) , ci o învăţătură utilă pentru mine, din experienţa altora…

După mai mult timp de lucru la program (se lucra în paralel: eu făceam programul, persoana respectivă introducea materialele în magazii) s-a ajuns la concluzia că structurarea pe trei nivele dă un plus de claritate celui care lucrează frecvent cu materialele din magazie.

O să încerc să dau un exemplu. O denumire de categorie ar putea fi “auto”, adică piese pentru maşinile din parcul auto al unei firme, piese ce pot fi manipulate/schimbate de persoane fără specializare (un service auto): becuri, bujii, etc. Putem pune becurile, bujiile, şuruburile, etc. în categoria “auto”. Dar dacă optăm pentru trei nivele, vom avea:

  • auto – electrice – becuri
  • auto – mecanice – bujii

Adică electrice şi mecanice sunt subcategorii.

Leave a Comment