Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.01.08

Programare web – CMS

Posted in CMS at 2:51 am by rast

O mare dilemă asupra viitorului mă apasă: ce se va întâmpla cu programarea web în viitor. Site-urile şi aplicaţiile web vor lua amploare cu certirudine. Web-ul este viitorul… MicroSoft deja lucrează la un sistem de operare care se încarcă prin reţea/web. Indiscutabil va fi nevoie de un soft care să întreţină acel site. Site-urile făcute de către diverse firme, particularizate pentru diverşi clenţi sunt, în marea lor majoritate, foarte slabe… la limita dintre funcţionalitate şi instabilitate. Ideea de performanţă/securitate/robusteţe/utilizabilitate este destul de departe. Nu cumva viitorul va fi al site-urilor bazate pe un CMS (bine structurat, cu performanţe ridicate… dezvoltat în ani de zile), adaptat cerinţelor clientului?

Pentru a realiza un site performant trebuie multă muncă, mă refer la “costul de producţie”, implicit la multe ore de programare, deci la costuri ridicate. Adaptarea unui CMS cerinţelor de design şi performanţă implică timpi de producţie mai mici, costuri mai mici, implicit pret scăzut pe o piaţă concurenţială. Dar şi ca timp de realizare ar putea fi un avantaj.

Sunt multe CMS-uri open source, Joomla şi Drupal fiind considerate cele mai bune. WordPress-ul, teoretic nu este un CMS, fiind o platformă de blogging dar, prin multitudinea de teme disponibile poate fi încadrat, cu ceva pretenţii :) , în categoria CMS. Gândul meu, ce de multă vreme mă apasă, este să fac o situaţie comparativă între aceste trei platforme de publicare a conţinutului pe web.

Într-o fază iniţială va fi doar o comparaţie, după care ar putea urma o perioadă de creeare de teme pentru una sau alta dintre platforme, poate o procedură de import/export între ele.

4 Comments »

 1. CTI97 Said:

  September 1, 2008 at 4:44 am

  “MicroSoft deja lucrează la un sistem de operare care se încarcă prin reţea/web” – ori sunt eu in urma cu stirile, ori esti tu prea profet … eu n-am auzit de asa ceva … cand, care, cum ? detalii

  Daca ai fi zis google in loc de microsoft, parca parca te credeam …

 2. rast Said:

  September 1, 2008 at 5:20 am

  Intr-o cautare grabnica pe Google uite ce am gasitŞ
  http://www.go4it.ro/stire/2752622/Microsoft-Midori-sistemul-de-operare-secret-al-lui-Bill-Gates.html
  si
  http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t413422.html
  dar eu stiam chestia dintr-un buletin informativ al celor de la Agora.

 3. rast Said:

  September 1, 2008 at 5:29 am

  Iata si agora
  http://www.agora.ro/index.php?qs_sect_id=129&qs_stire_id=24173&qs_f_id=5
  dar si :)
  http://suciudan.net/2008/07/windows-codename-pascani/
  si inca
  http://goofsgrave.org/wordpress/2008/08/05/microsoft-midori-viitorul-fara-windows/

 4. Andrei Varban Said:

  September 1, 2008 at 6:42 am

  Este interesant ce ati gasit despre microsoft dar mai bine este sa ai incredere in sine inate sa te apuci de vreun proiect.
  http://confidencecamp.ro/

Leave a Comment