Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.13.08

Osho – viaţa – continuă schimbare

Posted in Citate Osho at 4:24 am by rast

Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.


“Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă”… termenii de mai sus: curgere, fluviu, mişcare continuă – sunt mai mult metaforici, pentru a exprima continua transformare a tuturor aspectelor vieţii. TOTUL este într-o continuă schimbare. Piatra de pe drum, care pare datorită celor 5 simţuri de percepere umane, neschimbătoare timp îndelungat… în realitate ea se schimbă, minut de minut, secundă de secundă. Ştiinţa, mai precis fizica, a demonstrat că pentru fiecare element chimic din natură există un timp de injumătăţire, interval de timp în care jumătate din cantitatea iniţială se transformă în alte elemente chimice.Orice lucru, obiect, plantă, etc. format din elemente chimice din tabelul lui Mendeleev, aflate în diverse combinaţii chimice, se află sub incidenţa acestei legi de transformare, în care elementele chimice cu masă moleculară mare au tendinţa de a se descompune în elemente cu mase moleculare mai mici.

“Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static”… dacă totul din natură este într-o continuă transformare, inclusiv organismul uman (ştiinţele medicale au demonstrat că celulele organismului se află într-u amplu proces de naştere-maturizare-moarte… unele celule “trăiesc” mai puţin de o lună), de ce am crede că psihicul uman ar trebui să fie static. Să se “împotmolească” în principii, atitudini şiconcepte de viaţă definitive şi categorice?

“Numai obiectele sunt statice”… tocmai am demonstrat că nici obiectele nu sunt statice :) . Osho probabil nu prea avea cunoştiinţe de fizică şi nu ştia de timpul de înjumătăţire.

“Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă”… a nu se înţelege prin abundenţă, bogăţie materială, mâncare pe săturate sau băutură pe… vărsate :) .

Leave a Comment