Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

01.24.09

Osho – rebelul

Posted in Citate Osho at 6:18 am by rast

Rebelul este omul care nu trăieşte ca un robot, condiţionat de trecut. Religia, societatea, cultura – orice aparţine zilei de ieri – nu mai interferează în modul lui de viaţă.

Rebelul nu mai este o spiţă de la roată, ci un tot organic. Viaţa lui nu e decisă de nimeni, doar de propria inteligenţă  Parfumul vieţii sale este acela al libertăţii . Nu numai că trăieşte în libertate, dar permite şi celorlalţi să trăiască în libertate. Nu permite amestecul nimănui în viaţa sa, dar nici nu se amestecă în viaţa altora.


“Religia, societatea, cultura – orice aparţine zilei de ieri – nu mai interferează în modul lui de viaţă”… aceste vorbe, precum întregul citat – mai precis: ideea de rebel – ar atrage multă lume. Multă lume şi-ar dori să devină un rebel… pare incitant, mai ales fiind o stare de care vorbeşte Osho. Starea mea cotidiană este aşa cum o descrie Osho. Cititorii care cred că vreau să ma laud se înşeală. Nu mă laud că am ajuns un rebel. Vreau să scot în evidenţă cealaltă faţă a monedei. A fi rebel, în ziua de azi, este foarte greu să trăieşti în societate. Fiind rebel, nu te mai interesează cultura, sub toate aspectele ei. Da! Ştiu că ceea ce am spus este total împotriva a ceea ce spune ţi ne învaţă societatea modernă.

Eu nu l-am citit pe Osho, adaptându-mă la ideile lui. Am urmat imboldurile mele interne. Urmând o dezvoltare naturală a fiinţei tale, încercând să devii împlinit şi mulţumit de tine (să te simţi bine în pielea ta) începi să nu mai pui preţ pe discuţii alandala, iscate cu singurul scop de a trece vremea. Începi să vrei lucruri utile în viaţa ta. Cultura nu aduce nimic util. Ştiind istorie, nu câştigi nimic. Vrei să înveţi din experienţa înnaintaşilor? Se pot compara condiţiile actuale de viaţă cu condiţiile acelor înnaintaşi? Condiţiile de viaţă şi mediu se schimbă de la an la an. Deciziile tale trebuiesc luate în conformitate cu condiţiile de viaţă prezentă. Dacă iei măsuri ca acum X ani, cum te poţi aştepta să producă efecte în anii prezentului?

Ce domenii ale culturii să mai iau ca exemplu? Arta?

” Viaţa lui nu e decisă de nimeni, doar de propria inteligenţă”… la prima vedere citire pare a fi un lucru extrem de pozitiv. Dacă nu trăieşti în societate!

Trăind în societate, toţi oamenii din jurul tău vor “să te controleze” să-ţi dea sfaturi. Nu le adopţi sfaturile! Încep să te considere: un ciudat, un rău, un tembel, un inadaptat. Nu vor avea nici o apreciere pozitivă la adresa ta. Rebelii întotdeauna au fost incomozi pentru marea masă de oameni.

“Nu permite amestecul nimănui în viaţa sa, dar nici nu se amestecă în viaţa altora”… vorbe ce plac oamenilor atunci când le citesc, dar detestă oameni ce practică astfel de atitudine de viaţă!

7 Comments »

 1. jane Said:

  January 25, 2009 at 7:01 am

  eu cunosc un asemenea rebel foarte bine si intr-adevar, e perceput ca o persoana incomoda

 2. DACIANA Said:

  January 26, 2009 at 4:24 pm

  ai mare dreptate in ceea ce scrii aici

 3. Dan Calin Said:

  January 27, 2009 at 2:46 am

  foarte adevărat ceea ce spui. sunt în aceeaşi situaţie şi ştiu foarte bine ce înseamnă să fii privit ca un nebun. numai că ceea ce nu înţeleg oamenii este că noi nu am ales să fim aşa, ci aşa suntem. culmea este că astfel de oameni au adus de fiecare dată evoluţia în istoria omenirii. ei sunt apreciaţi după ce mor şi nu de cei din jurul lor pentru că nu sunt înţeleşi. de cele mai multe ori, impresia generală este că aceşti oameni fac tot posibilul să iasă în evidenţă şi să fie diferiţi pentru că vor să fie în centrul atenţiei. nimic mai fals. suntem în centrul atenţiei pentru că aşa suntem clădiţi, ne comportăm normal, la fel ca ceilalţi, numai că suntem diferiţi. asta ne aduce în centrul atenţiei. cred că ceea ce ne doare cel mai tare este izolarea la care ne obligă societatea. ăsta este pragul cel mai greu de trecut pentru că şi noi suntem animale sociale. declarativ, oameni ne iubesc. dar doar declarativ. în rest ne detestă. cred că din cauza faptului că, inconştient, îşi dau seama că nu pot fi ca noi şi din cauza asta ne urăsc. invidia este unul dintre cele mai mari păcate ale societăţii.

 4. rast Said:

  January 28, 2009 at 1:50 am

  Da! Asa este, esti privit ca nebun.

 5. Green Said:

  February 10, 2009 at 3:05 am

  Nu poti fi rebel o viata intreaga. Hippiotii de ieri sunt yuppiotii de azi…Cat despre Osho, in opera lui poti gasi justificare pentru orice. Dar opera lui afost pur verbala…elevii lui au transcris-o. Nu continutul conta in discursul lui…

 6. rast Said:

  February 10, 2009 at 4:14 am

  Sunt de alta parere… odata ce ai devenit rebel, gustand din adevarata libertate a vietii (nu mai esti un robot, ci esti cu adevarat stapan pe tine insuti) nu mai poti abandona starea de rebel.
  Si, in aceasta parere, nu ma iau dupa scrierile lui Osho, ci dupa viata mea cotidiana.

 7. ereticu Said:

  May 6, 2009 at 2:07 am

  A fi liber inseamna a face opusul a ce mi se spune de fapt sa fac?99% din cei care se cred “rebeli” asta fac.Oare de ce a prins atat de bine tantrismul in lumea occidentala?Sau curentul hip-hop ,sau muzica rap?In ziua de azi tantra,,satanismul inseamna anticrestinism,hip-hop =antimoralitate.Un bun crestin poate deveni un bun tantrist,iar un bun satanist,un bun crestin.

Leave a Comment