Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.04.08

Osho – cataclisme

Posted in Citate Osho at 3:32 am by rast

Atunci când au loc cataclisme, devii conştient de realitate aşa cum este ea. Ea este întotdeauna fragilă, fiecare este în pericol. Numai că, în condiţii obişnuite, eşti cufundat într-un somn adânc, astfel încât nu vezi acest lucru. Continui să visezi, imaginându-ţi lucruri frumoase pentru viitor, pentru zilele ce vor urma. Când pericolul este iminent, îţi dai seama deodată că s-ar putea să nu mai existe nici un viitor, nici un mâine, şi că aceasta este singura clipă pe care o ai…

Vremurile în care au loc cataclisme sunt revelatoare. Ele nu aduc nimic nou în lume, ele arată lumea aşa cum este. Ele te trezesc. Dacă nu înţelegi acest lucru, poţi înnebuni; dacă îl înţelegi, poţi să te trezeşti. Nu are nici un rost să îţi faci griji, deoarece vei rata această ocazie şi nici nu vei ajuta pe nimeni. Acesta este deci secretul pentru a depăşi pericolele. Soluţia este următoarea: începe să trăieşti mai intens, mai total, mai conştient, astfel încât să descoperi în tine ceva ce nu poate fi distrus de moarte. Acela este adăpostul, acela reprezintă singurul lucru sigur. Singura problemă care se pune este aceea de a folosi aşa cum trebuie fiecare ocazie care ţi se oferă. În orice ar consta ea, foloseşte-o în mod just. Dezastrul poate fi mare, pericolul este mare, însă şi ocazia este pe măsură.


“Atunci când au loc cataclisme, devii conştient de realitate”… am avut noroc şi nu m-a lovit în mod direct (până acuma) nici un cataclism. Am fost contemporan cu multe cataclisme, am văzut urmările pe la TV sau alte buletine de ştiri. Cataclismele au avut, în mod cert, o anumită influienţă asupra vieţii mele: am început să încerc să dobândesc în viaţă lucruri pe care nu le pot pierde, care nu mi se pot lua de forţe externe. Am investit mult în psihicul meu, în valori mentale. Am abandonat tendinţa societaţii actuale, implementate şi mie prin educaţie, de a acumula valori materiale… pentru a lăsa ceva în urma mea.

“Soluţia este următoarea: începe să trăieşti mai intens, mai total, mai conştient, astfel încât să descoperi în tine ceva ce nu poate fi distrus de moarte”… descoperisem în mine că ceva este nemuritor… încă de prin 1993-1994, dar simţul interior mă ghida să trăiesc mai intens, mai total (mai conştient, nu ştiu dacă am fost). Dormeam puţin, sub 7 ore pe noapte. Pe lângă faptul că eram căsătorit, aveam şi mulţi amici… mergeam în vizite, socializam. Dar, de vreo 4 ani, totul s-a stins. Nu! Nu am obosit! Încerc să adun câte ceva acolo unde ceva este nemuritor în fiinţa mea.

Leave a Comment