Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.07.08

Castaneda – vrăjitorii tolteci

Posted in Citate Castaneda at 12:37 pm by rast

- A fi vrăjitor, continuă don Juan, nu înseamnă să faci vrăjitorii sau să influenţezi oamenii sau să fii posedat de demoni. A fi vrăjitor înseamnă să ajungi la un nivel de conştientizare care face ca lucruri de neconceput să devină disponibile. Termenul de „vrăjitorie” nu este bun pentru a exprima ce fac vrăjitorii, dar nici termenul de „şamanism”. Acţiunile vrăjitorilor se ocupă exclusiv de domeniul abstractului, al impersonalului. Ei se luptă să atingă un scop care nu are nimic în comun cu scopurile şi căutările omului obişnuit. Aspiraţia vrăjitorilor este aceea de a atinge infinitatea şi de a fi conştienţi de acest lucru.
Don Juan continuă spunînd că sarcina vrăjitorilor era de a înfrunta infinitatea şi că încercau acest lucru zilnic aşa cum pescarul plonjează în mare. Era o sarcină atît de copleşitoare, îneît trebuie ca vrăjitorii sâ-şi spună numele înainte de a se aventura în această confruntare. îmi aminti că în Nogales el îşi spusese numele înainte de a intra în contact cu mine. în acest mod, el îşi stabilise identitatea în faţa infinitului.


Citatul de mai sus, din “Latura activă a infinităţii” este un pasaj în care don Juan descrie adevăratele intenţii şi practici ale adepţilor învăţăturilor toltece. Nu i-am numit vrăjitori. Nu este de mirare că scrierile lui Castaneda au fost greşit interpretate de unii cititori (superficiali) crezând că toltecii sunt doar nişte magicieni şi/sau vindecători/vraci. Chiar localnicii mexicani, contemporani cu don Juan, credeau acest lucru.”Acţiunile vrăjitorilor se ocupă exclusiv de domeniul abstractului, al impersonalului”…. adică ei nu vor să construiască case, drumuri, poduri, avioane, telescoape, maşini, etc., lucruri care creează confort fizic oricărui om. Ei se ocupă cu psihicul, cu abstractul, cu activitatea mintală.

“Ei se luptă să atingă un scop care nu are nimic în comun cu scopurile şi căutările omului obişnuit”… toltecii luptă pentru atingerea naturalului din ei. Oamenii obişnuiţi luptă pentru confort şi plăceri.

“Aspiraţia vrăjitorilor este aceea de a atinge infinitatea şi de a fi conştienţi de acest lucru”… acelaşi lucru l-a reuşit şi Eckhart Tolle prin “puterea prezentului”, a “atins” infinitatea prin “tăcerea interioară”.

Leave a Comment