Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.07.08

Castaneda – vocea interioară râde

Posted in Citate Castaneda at 11:20 am by rast

- Dacă aş fi în locul tău, a comentat el, mi-aş asculta vocea interioară. Ce diferenţă ar fi dacă ai fi ca Jorge Campos – un escroc! Era un escroc de doi bani. Tu eşti mai sofisticat. Aceasta este puterea rememorării. De aceea o folosesc vrăjitorii. Te pune în legătură cu ceva ce nici nu bănuiai că există în tine.
Am vrut să plec brusc. Don Juan ştia exact ce simţeam.
- Nu asculta vocea superficială din tine, cea care te face mînios, îmi spuse el poruncitor. Ascultâ-ţi vocea din adîncul sufletului, cea care te va călăuzi de acum înainte, vocea care acum rîde. Ascult-o! Şi rîzi o dată cu ea. Rîzi! Rîzi!


De această dată, Castaneda sau traducătorul, foloseşte, în cartea “Latura activă a infinităţii”, expresia vocea interioară.”Aceasta este puterea rememorării”… rememorarea este un procedeu folosit de tolteci ca tehnică de cunoaştere interioară. Folosind această tehnică, nu numai că descoperi în tine anulite laturi ale personalităţii tale de care nici nu aveai habar că există, dar duce şi la o înţelegere mult mai profundă a evenimentelor din viaţă şi a cauzalităţii acestora. Prin rememorare, dar nu o simplă re-evocare a unor amintiri trecute, începi să deslăşeşti determinismul vieţii, să-ţi dai seama că viaţa nu este un şir de întâmplări necondiţionate, de evenimente fără legătură între ele. Începi să vezi logica infinităţii, o logică cu mult superioară celei învăţate prin educaţie şi antrenament raţional. 

“Te pune în legătură cu ceva ce nici nu bănuiai că există în tine”… este vorba despren ceea ce psihologia modernă numeşte inteligenţă emoţională. Ce păcat că psihologia modernă, implicit psihologii actuali nu citesc cărţi de… mistică străveche. Ar vedea clar, că ştiinţele medicale moderne, redescoperă roata a X-a oară. Re-amintesc, cu acest prilej, de cartea Taofizica, în care autorul ei, Fritjof Capra, face o paralelă între cele mai recente descoperiri din fizica actuală şi ideile promovate de vechea înţelepciune TAO. Pe când o carte despre EQ toltec???

“Ascultâ-ţi vocea din adîncul sufletului, cea care te va călăuzi de acum înainte, vocea care acum rîde”… această… voce, vine din adâncul sufletului, este o şoaptă. Nu insistă, ne avertizează doar. Este cea mai bună călăuză în viaţă. Psihologii americani au dovedit aceasta prin cercetările lor statistice despre succesul celor cu IQ ridicat din liceu sau anii de studii (Daniel Goleman).

“Ascult-o! Şi rîzi o dată cu ea. Rîzi! Rîzi!”… vocea interioară, acel simţ interior, RÂDE. Da! este vesel, manifestă o bucurie fără obiect. Pur şi simplu se bucură. Odată ajuns la el, conştientul este “asaltat” de această bucurie şi nu mai pune preţ pe tristeţile trecătoare ale vieţii.

2 Comments »

 1. jane Said:

  October 28, 2008 at 10:33 pm

  de ce sa citeasca psihologii, de ce sa mai scrie carti? s-a scris tot ce avem nevoie, noi sa citim; noi sa avem curaj, noi sa ne aruncam de pe stanca (-:

 2. SkY7 Said:

  November 23, 2008 at 1:49 pm

  Rasul deschide usi.Gasiti o usa.Napustiti-va prin ea.Revendicati o noua lume.”
  Richard Bandler

  :)
  Cuvinte care te fac sa zambesti,Un articol pe care il voi retine.

Leave a Comment