Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

12.23.08

Castaneda – moartea, însoţitorul etern

Posted in Citate Castaneda at 4:53 am by rast

— Moartea e însoţitorul nostru etern, a spus don Juan cu un aer foarte serios. Se află întotdeauna la stânga noastră, la o lungime de braţ. Ea te privea când urmăreai şoimul alb; ţi‑a şoptit la ureche şi i‑ai simţit fiorul, aşa cum l‑ai simţit şi astăzi. Ea te‑a urmărit întotdeauna. O va face până în ziua în care te va atinge.

Mi‑a replicat că problema morţii noastre nu era niciodată întinsă destul de departe. Iar eu am argumentat că n‑ar avea nici un sens pentru mine să insist asupra morţii, pentru că gândul ăsta mi‑ar aduce doar stinghereală şi frică.
— Eşti plin de prostii! Moartea este singurul sfetnic inte­ligent pe care‑l avem. De câte ori simţi, aşa cum faci mereu, că totul merge prost şi că eşti pe cale să fii anihilat, întoarce‑ţi capul spre moartea ta şi întreab‑o dacă este aşa. Moartea îţi va spune că te înşeli; că nu contează nimic în afară de atingerea ei. Moartea ta o să‑ţi spună: “Încă nu te‑am atins!”

Călătorie la Ixtlan


“Moartea e însoţitorul nostru etern”… nu numai în perioade de criză :) ! Chiar dacă în sistemul de valori al societăţii actuale moartea este considerată un proces foarte negativ, practic, cel mai groaznic lucru care se paote abate asupra unui om, ea este “o alternativă a vieţii” care se poate “prăbuşi” asupra unui om, atunci când nu se aşteaptă.

În tradiţia poporului român există expresia “a murit cu zile”, adică o moarte “picată din senin”, fără boli sau alte suferinţe care să ateste o scădere a parametrilor vieţii. Chiar dacă societatea ne învaţă că nu este bine să ne gândim la moarte, ea ne este “tovarăş de drum” pe întregul parcurs al vieţii.

Nu este bine să trăim “cu frica-n sân”, să ne amintim zi de zi, că moartea este la tot pasul, dar nici să o excludem din gândurile noastre.

“Moartea este singurul sfetnic inte­ligent”… cert este, că dacă ţii cont, în viaţă, că moartea este “la tot pasul” şi îei în considerare acest eveniment în toate obiectivele, acţiunile şi deciziile tale, întreaga viaţă “se clădeşte” pe principii “noi”, deosebite de principiile sociale curente. Nu aş putea spune că este bine aşa, aş putea spune doar că este o altă cale de “a-ţi construi” viaţa.

3 Comments »

 1. jane Said:

  December 23, 2008 at 10:24 am

  “Moartea defineste viata, ii da intensitate; fiecare moment devine pretios pentru ca viata trece. Ziua de maine poate reprezenta moartea, deci te forteaza sa traiesti acum si aici. Trebuie sa te cufunzi in momentul prezent, sa ajungi in profunzimea sa, pentru ca nu se stie daca momentul viitor va mai veni sau nu. Viata si moartea sunt parteneri in acelasi joc. Daca tii minte asta, viata va avea o noua savoare, savoarea libertatii, a neatarnarii si a lipsei de atasament. Orice vine, vei ramane tacut si vei accepta.” Osho (-:

 2. constantin Said:

  April 3, 2009 at 12:19 pm

  gandim daca nu stim/cunoastem spune si Osho.

  putini inteleg ca logica este doar o unitate de masura. asa cum este, de exemplu o rigla.
  ce facem cu rigla? masuram distanta.
  dar putem oare sa masuram.. gustul cafelei? sau cat este ea de fierbinte? cu rigla?
  avem si alte simturi, sau putem dezvolta altele noi.

  personal il admir pe Castaneda, a adus cu ajutorul sperantei cai de a trai viata din plin.
  extrase din toate cartile scrise de Carlos Castaneda.
  http://www.prismagems.com/castaneda/

 3. rast Said:

  April 4, 2009 at 12:24 am

  Avem si alte simturi, dar sunt atrofiate sau, ceea ce simtim cu ajutorul lor, nu le dam importanta.

Leave a Comment