Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.15.07

Prentice Mulford – procesarea informaţiilor

Posted in Ce au spus... at 6:49 pm by rast

În felul acesta, milioane de oameni doreau în ascuns un mijloc mai rapid de deplasare – au fost descoperite aburul şi electricitatea. Curând, vor veni la rând alte probleme, alte cerinţe, năzuinţe interioare, exigenţe interioare.

“În zarea nemuririi”


 Dacă tot am fost catalogat că o iau prin “miriştea cărţilor” (comentariul de aici), am început să “răsfoiesc” o carte pe care am găsit-o, în format electronic, pe net. Recunosc, e prima dată când aud de ea şi de autorul ei, dar are un titlu interesant “În zarea nemuririi”.  

Şi iată-mă-s la primul citat din această carte!

“milioane de oameni doreau în ascuns un mijloc mai rapid de deplasare”… nu numai viteza de deplasare, ci chiar deplasarea, cunoaşterea altor locuri decât cele ştiute, apare ca “un efect” al unei cauze. Care ar fi cauza? O dorinţă de a şti, de a cunoaşte. Dar care ar fi cauza acestei dorinţe de a cunoaşte? Este o lipsă de echilibru interior. Cunoaşterea nu este un “scop în sine”, ci un mijloc de a “aduna” impresii, informaţii…

Adrian Restian, în cartea sa: “Patologia cunoaşterii”, demonstrează – pe baze ştiinţifice, medicale – că omul, organismul uman, are nevoie, pentru un trai sănătos, “să proceseze” informaţii noi. Am spus “să proceseze” şi nu “să cunoască”, din cauză că organismul uman nu se reduce doar la conştiinţă, minte şi memorie. Organismul uman are nevoie să proceseze chiar şi “informaţie motorie”. Mă refer la procesul de a merge. Acest proces, chiar dacă este făcut cu mintea la alte gânduri şi/sau probleme, aduce o procesare de informaţii. Picioarele parcă “merg singure”, sesizează bordurile, gropile, intersecţiile, etc. Sistemul nervos transmit/procesează aceste informaţii; le transmit la creier şi creierul ia o decizie: ocoleşte obstacolele, sare bordurile. La acest gen de procesare a informaţiei mă refeream: întregul sistem nervos, nu numai memoria, are nevoie de informaţie nouă. Pentru a procesa informaţie nouă, sistemul nervos are nevoie de mişcare.

Leave a Comment