Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.13.07

Osho – răul şi binele

Posted in Ce au spus... at 8:18 pm by rast

Adevărat vă spun că nu există nici rău, nici forţe ale răului în lume. Există în schimb fiinţe care sunt conştiente, şi fiinţe care sunt cufundate în somn. Întreaga energie este în mâinile fiinţelor trezite. Şi o fiinţă trezită poate trezi întreaga lume. O lumânare aprinsă poate aprinde milioane de lumânări, fără să îşi piardă propria sa lumină.


Ce coincidenţă?  :)  

Chiar azi am găsit acest citat al lui Osho care spune că nu există forţe ale răului, ca o completare a ceea ce am scris anterior, aici. Numai că Osho foloseşte o exprimare mai dură, catalogând fiinţele umane în conştiente şi cufundate în somn. Această “cufundare în somn”, eu aş numi-o “dezorganizare”… a trăi o viaţă oarecum haotic, fără o ţintă precisă…

“Şi o fiinţă trezită poate trezi întreaga lume”… la această idee am reţineri destul de mari. Din câte am observat, marea majoritate a oamenilor, nu numai că nu-şi pun aceste probleme dar, “somnul” indus de această lipsă de organizare interioară, este destul de “dulce”. O organizare, o “trezire” – cum o numeşte Osho – nu se poate face decât cu anumite eforturi. Nu este uşor, dar roadele acestor eforturi sunt pe măsură. Odată “organizat”, ordonat “în gânduri şi simţire”, altfel este viaţa, traiul clipă de clipă… începi să trăieşti fiecare secundă.

Hmmm!!! Este o percepţie a zilelor noastre, în care ni se pare că timpul a căpătat o altă valoare, parcă a devenit mai scurt. Acest lucru a făcut să apară păreri că timpul, ziua, s-a scurtat. Circulă pe Internet o idee, că ziua nu mai are 24 de ore, ci 17 sau 18. Să fim serioşi, acest lucru trebuia să fie sesizat de ceasuri.

Această aparentă scurtare a timpului zilei este doar o percepţie a noastră, a fiecăruia dintre noi, asupra scurgerii secundelor.

Leave a Comment