Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.23.07

Osho – iluminarea

Posted in Ce au spus... at 11:22 pm by rast

Nici o fiinţă umană meditativă nu s-a sinucis sau nu a înnebunit vreodată; dimpotrivă, a devenit tot mai echilibrată, tot mai armonioasă, ajungând până la armonia cea mai deplină – non-mentalul.

A ajunge la non-mental înseamnă a atinge starea supremă. Nu există nimic mai presus, deoarece non-mentalul este pace, este tăcere, este beatitudine. Non-mentalul este divinul, este nemurirea, este eternitatea.

Psihologia occientală se învârte în jurul rădăcinilor. Ea nu a ajuns însă la frunze, la flori şi la fructe. Nici nu se pune problema să pătrundă în domeniul non-mentalului; ea nu a fost în stare să cuprindă totalitatea nici măcar în domeniul mental. Iar dacă nu cunoaşteţi întregul domeniu al mentalului, nu puteţi face saltul în non-mental.


În sfârşit am găsit (am primit pe o listă de discuţii) o oarecare definiţie a termenului de iluminare. Un termen, destul de des utilizat, dar care nu are o definire cât de cât, adică: cum este o fiinţă iluminată? Ce trăsături deosebite, faţă de ceilalţi oameni, are? În citatul de mai sus, ca de fapt în toate scrierile lui Osho, nu aş fi de acord cu termenul de non-mental. Acest termen duce cu gândul la o dispariţie a mentalului, a minţii… ceea ce ar putea lansa ideea că ar fi tot una cu “spălarea creierului”.

Ceea ce se defineşte ca “non-mental” nu este deloc o uitare, o neglijare/abandonare a unor cunoştinţe dobândite, ci mai degrabă o “ne-filtrare” a evenimentelor cotidiene prin aceste cunoştinţe mentale.

2 Comments »

 1. mimi Said:

  September 23, 2008 at 3:18 am

  Mosule

  dar de ce nu spui de pe lista de discutii le ei…e de pe Sannyas_Romania :

  http://groups.yahoo.com/group/sannyas_romania/

  desigur daca ai face-o atunci ar fi clar ca ei toate citatele de acolo

  Dar e un obicei normal sa te dai mare …nu esti primul si nu ultimul care face asta,

 2. Programare web, dezvoltare personală » Am fost deconspirat Said:

  September 24, 2008 at 3:46 am

  [...] Gata! M-au prins! Nu mă mai pot da mare cu citatele lui Osho. Sau, cel puţin, aşa reiese din comment-ul de la acest post. [...]

Leave a Comment