Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

07.29.07

Osho – dependenţă, independenţă, interdependenţă

Posted in Ce au spus... at 3:10 am by rast

Iubirea poate avea trei dimensiuni. Una dintre ele este dependenţa: este un lucru care se întâmplă majorităţii oamenilor. Soţul este dependent de soţie, soţia este dependentă de soţ; se exploatează unul pe celălalt, se domină unul pe celălalt, se posedă unul pe celălalt; fiecare îl reduce pe celălalt la un bun de consum. În lume, aşa stă situaţia în 99% din cazuri. De asta iubirea, care ar putea deschide porţile paradisului, deschide porţile iadului.

A doua posibilitate este iubirea dintre două persoane independente. Asta se întâmplă rareori, şi în cazul ăsta există nefericire, pentru că există în permanenţă conflict. Adaptarea nu e posibilă, întrucât ambele persoane sunt foarte independente, nici una nu este dispusă să accepte compromisuri, să se adapteze după cealaltă. Este imposibil de trăit cu oameni precum pictorii, gânditorii, savanţii, care trăiesc într-un fl de independenţă, cel puţin în mintea lor. Ei dau libertate celuilalt, dar acea libertate seamănă mai degrabă cu indiferenţa, dau senzaţia că nu le pasă de celălalt, că celălalt nu contează pentru ei.


“A doua posibilitate este iubirea dintre două persoane independente”… abia acest semtiment l-aş putea numi iubire, dintre două persoane care nu urmăresc dominarea celuilalt.Primul tip de relaţie, definit de Osho, este foarte… cotidian, dar nu l-aş numi iubire. Poate nevoia de a nu fi singur sau, dorinţa de a avea pe cineva lângă tine. Dar în nici un caz iubire. După părerea mea iubirea nu este “impunătoare” de ceva: de comportamente, de modeluri, etc…

“ambele persoane sunt foarte independente, nici una nu este dispusă să accepte compromisuri”… nu ştiu dacă această idee este exprimată de Osho în urma unei experienţe personale. Eu  :) , în urma unei experienţe, aş putea afirma altă idee. O persoană cu adevărat independentă, simţind pe pielea ei acest beneficiu, nu va cere NICIODATĂ persoanei de lângă el să facă compromisuri. Un om real, independent, nu va cere niciodată altcuiva să i se adapteze, să-i îmbrăţişeze ideile.

“Este imposibil de trăit cu oameni precum pictorii, gânditorii, savanţii”… pe aceştia nu i-aş numi oameni independenţi. Şi, în al doilea rând era vorba despre cum se înţeleg 2 oameni independenţi, nu cum se înţeleg ceilalţi cu oamenii independenţi.

3 Comments »

 1. daniela Said:

  September 14, 2007 at 10:19 am

  N-ai zis nimic de a treia dimensiune!
  Cred ca te incluzi in ea si nu vrei sa stie nimeni !!!

  Ai zis necasatorit in “despre mine” , de ce ?! astepti minunea sa apara!? chiar la tine.!

 2. rast Said:

  September 14, 2007 at 4:09 pm

  Nu! Cand am inceput sa comentez acest citat, nu citisem tot fragmentul pana la capat. Comentant mi-am dat seama ca se fac niste confuzii, posibil sa le fi facut traducatorul, posibil chiar Osho :) Dupa cum se stie Osho nu a cunoascut nici o persoana cu care sa se inteleaga f. f. bine si nu prea stia cum se pune problema.
  Mi se par cam amestecate independenta si interdependenta, asa cum le defineste citatul… de asta nu l-am terminat. Recunosc! Greseala mea… constienta :)

 3. rast Said:

  September 14, 2007 at 4:13 pm

  :) Nu! Nu astept sa apara vreo minune. A fost odata una! Am fost casatoriti 5 ani + 2 de dinainte…
  Dar, chiar cum tu spuneai, intr-un comentariu anterior… oamenii nu sunt facuti sa traiasca singuri, ci in comunitati.
  Cand vei citi post-ul “dialog inchipuit”, ai putea intelege mai multe despre mine :) , acolo sunt exprimate niste chestii f. f. reale, chiar daca intr-un mod metaforic.

Leave a Comment