Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

04.01.07

Osho – ai râs vreodată de tine?

Posted in Ce au spus... at 2:08 am by rast

Oamenii se uită atent numai la alţii; niciodată nu se deranjează să fie atenţi la ei înşişi. Fiecare e atent ce face cealaltă persoană, ce poartă cealaltă persoană, cum arată… Toată lumea urmăreşte; este atentă. Atenţia nu e ceva nou care trebuie introdus în viaţa ta. Ea trebuie doar să fie adâncită, luată de la alţii şi atântită asupra sentimentelor tale, a gândurilor tale şi a stărilor tale de spirit şi în sfârşit, asupra privitorului însuşi.

Într-un tren, un evreu stătea vizavi de un preot. La un moment dat evreul a întrebat: “Spune-mi, sfinţia ta, de ce porţi gulerul cu spatele în faţă?”

- Pentru că sunt părinte, a răspuns preotul.

- Şi eu sunt părinte, dar nu port gulerul invers.

- Oh, dar eu sunt părinte pentru mii de suflete, a spus preotul.

- Atunci poate că ar trebui să porţi pantalonii cu spatele în faţă.

Oamenii sunt foarte atenţi la ce fac ceilalţi.

Doi prieteni au ieşit la plimbare. Dintr-o dată, a început să plouă.

- Deschide repede umbrela! spuse unul dintre ei.

- N-are nici un rost. Umbrela mea e plină de găuri, răspunse prietenul lui.

- Şi atunci de ce ai mai luat-o?

- Nu m-am gândit că o să plouă.

Râzi cu mare uşurinţă de faptele caraghioase ale altora, însă ai râs vreodată de tine? Te-ai surprins vreodată făcând ceva caraghios? Nu, tu nu eşti niciodată atent la tine. Toată atenţia ta se îndreaptă spre ceilalţi, iar asta nu e de nici un ajutor.


“însă ai râs vreodată de tine?”… He, he, he!!! şi încă de câte ori… Încă din anii liceului aveam acest obicei. Cel mai mult râdeam, impreună cu colegii, de nasul meu  :)  Posed, nativ, un organ de simţ al mirosului bine dezvoltat. Chiar dacă grupul Vacanţa Mare, îmi place din alte motive, tebuie să recunosc faptul că îl “candidez” pe Radu Pietreanu, nu numai ca nume (Radu), ci şi ca dimensiune a olfactivului!!!!Aduc iarăşi în prim plan  :) comentariul care mă denumea demiurg, şi subliniez că astfel de luări la mişto nu au nici un efect asupra mea. Ba în plus, aş putea trage concluzia că astfel de persoane nu se simt bine în pielea lor şi vor, pe orice cale, să se bage în seamă!

Generalizând; sunt mulţi care, găsind un blog, încearcă să-l ia peste picior pe cel care a scris. De ce? Cu ce îl deranjează pe el faptul că X-ulescu a scris ceea ce a scris în blog-ul lui? Nu-ţi place nu citi. De ce îi critici pe alţii? Internetul e destul de mare, are loc oricine.

Oricine îţi poate căuta semeni în gândire şi simţire!

2 Comments »

 1. Anca Said:

  May 9, 2007 at 1:33 am

  Totusi trebuie sa recunuosti ca “a critica” poate fi si un lucru bun. Critica constructiva te poate ajuta sa devii mai bun.

 2. rast Said:

  May 9, 2007 at 10:31 pm

  Cred ca se poate scrie o intreaga carte despre ideea de a critica si/sau a judeca….
  Dar, in general, critica construcriva este foarte buna. Si nu zic teorii :) , ma confrunt cu asa ceva zilnic, la locul de munca. Am preluat un program de pe un automat programabil si trebuie sa-l invat si sa-l stapanasc, pentru a-l dezvolta in continuare, adaugandu-i noi facilitati/proceduri. Dar, inainte de asta, am gasit “o groaza” de modificari, re-structurari, etc… pentru a-l face (pogramul) mai robust…
  Chiar si atunci cand critici oamenii sau anumite comportamente, obiceiuri, etc… este important cat de mult te implici emotional, sentimental. Critica facuta cu “aer rece”, fara implicare, nu cred ca are ceva rau.
  Avand acest obicei… unii cunoscuti mi-au zis ca nu e bine sa critic, dar eu le raspund “eu nu critic, observ”.
  Orice ai observa, apare o tendinta de comparare cu valorile proprii, importanta este implicarea.

Leave a Comment