Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

Archive for WordPress

02.26.11

Scrierea – programarea – theme-lor WordPress

Posted in WordPress at 7:43 am by rast

Prin 2009 sau 2008 cochetam cu programarea theme-lor WordPress. O făceam din pasiune pentru programare şi din motiv că începusem să scriu pe acest blog, în WordPress. În aceste zile de friguros 2011, sfârşit de februarie dar nu de iarnă (meteorologii propovăduiesc începutul primăverii pe 10 martie) am început să studiez iar cum se pot programa theme+le WordPress. De data aceasta având o motivaţie mult mai profundă, care mă va face probabil să duc acest plan la bun sfârşit, nu să mă opresc pe drum.

Theme-le WordPress, ca de fapt toată aplicaţia WordPress, sunt scrise în PHP. Limbajul PHP nu este prea dificil. Îmi este destul de uşor să-l stăpânesc. Datorită caracteristicilor sale mi-am realizat pe PC+ul local (cel de pe care scriu acuma – al cărui tastatură o chinui în zi de sâmbătă-relache :) )un fel de CMS foarte simplist, dar prin intermediul căruia pot realiza site-uri web. Tot cu ajutorul lui pot gestiona site-uri de mari dimensiuni – site-ul de bancuri are peste 400 de pagini şi este dezvoltat şi gestionat cu acest rudimentar CMS.

CMS-ul nu a fost realizat conform principiilor unui CMS modern ci a fost dezvoltat ţinând cont de nevoile mele pentru realizarea unui site. Când se iveşte dezvoltarea vre-un site cu diferite caracteristici ce nu au fost prevăzute în CMS, voi modifica şi CMS-ul să poată include acele caracteristici.

Theme-le WordPress, fiind dezvoltate în PHP, nu pun mari probleme de programare… dar întreg WordPress-ul are la bază o filizofie structurare a aplicaţiei deosebită. Încercând să descifrez theme-le WordPress mă voi confrunta cu un stil aparte de a realiza aplicaţii PHP, stil ce poate fi aplicat şi altor aplicaţii dezvoltate în alte limbaje de programare.

Works for me!

09.19.09

Viitor

Posted in WordPress at 3:33 am by rast

Am început să cred in ideea că viaţa unui om se poate împărţi în etape. Am derulat filmul vieţii mele şi am constatat diferite perioade care pot fi marcate de anumite schimbări de puncte de vedere de a privi viaţa.

Zilele acestea se pare că delimitează o altă etapă: nu-mi mai fac păreri definitive despre nimic din ceea ce mă înconjoară. Prin faţa blocului sunt vreo 3 copii de 3-4 ani ce ies seara afară şi ţipă în fiecare zi. Ziceam: ce copii… nu mai comunică prin vorbit, ci prin ţipat. I-am ascultat, am fost atent la ei, am încercat să-i înţeleg… este probabil, o necesitate de a fi băgaţi în seamă. Joaca pentru ei, de multe ori, înseamnă bătaie. Se bat lovesc unii pe alţii. Prin faţa blocului ies şi unii oameni maturi. Le mai atrag uneori atenţia: dacă vă bateţi… nu daţi aşa tare. Mă întreb: de ce nu îi învaţă să se joace, nu să se bată… îi acceptă să se bată între ei. Dădeam vina pe părinţi că nu ştiu să-şi educe copiii. Au ieşit nişte certuri printre părinţi. Certuri cu voce ridicată din care am prins diferite fragmente.

Părinţii, oameni maturi, au diferite probleme… încearcă să-şi rezolve problemele, nu prea mai au timp şi de educaţia copiilor. I-au făcut şi îi lasă la voia întâmplării.

Fiecare, copil sau matur, are câte o explicaţie/motivaţie pentru comportamentul său. Nu e bine să îngrădeşti copilul într-o educaţie rigidă (fă aşa, nu fă aia etc.), este de dorit să-i laşi, ca părinte, o libertate destul de mare. Să-şi creeze o personalitate proprie, nu îngrădită. Dar unii copii îşi creează personalitatea după alţi copii cu care intră în contact… şi tot nu va fi personalitatea lui. E prea vast subiectul… dar asta am vrut să spun: nu-mi pot face o părere definitivă: e bine aşa, ar trebui să fie aşa etc.

Exemplul, de mai sus, cu copiii, este doar un exemplu din viaţa mea. Nu-mi mai fac păreri despre nici un lucru. Nu numai şoferii conduc maşinile aiurea… şi pietonii circulă dez-membrat :) !

Nu-i mai judec nici pe vânzătorii din piaţă care te fură la cântar. Am văzut nişte faze, de cumpărători tembeli… p’ăia merită să-i furi. Am ajuns să fiu adeptul butadei: “şi tu ai dreptate şi tu ai dreptate”… toţi au dreptate din punctul lor de vedere. Eu, din perspectiva punctului meu de vedere, am voie să nu-mi dau cu părerea.

Navigând pe vastitatea Internet-ului am citit diverse păreri despre diverse subiecte… unele ridicole tare, tare, tare… din punctul meu de vedere :) , aveau şi autorii motivaţii despre punctul lor de vedere. Dau aici doar un singur exemplu: o tanti de 53 de ani a făcut un post, pe blogul ei, în care îşi exprima părerea despre o emisiune TV. Dădea citate (probabil din memorie) total aiurea (am văzut o înregistrare cu acea emisiune… să trăiască YouTube :) ). Cineva, pe blog, i-a atras atenţia că vorbeşte aiurea… i-a spus frumos, nu înjurând-o. Tipa s-a supărat… i-a răspuns la comentariu, şi şi-a dat propria justificare/motivaţie a modului de percepere proprie a emisiunii… total lipsită de realism. Dar mi-am pus problema… după lungimea post-urilor de pe blog-ul ei (are post-uri cât e zidu’ chinezesc :) , dacă nu mă grăbesc… ocupă tipa spaţiul Internet-ului :) ) are timp nu glumă. Are timp de scrie pe blog, kilometri de post-uri. O fi singură, se simte “cu sufletul pustiu şi gol” şi încearcă “să se umple”. Poţi să spui că greşeşte???

Pentru mine începe o nouă etapă… în care trebuie să mă ocup mai mult de programare. Şi mă voi apleca, pentru început, peste PHP, făcân oarece modificări/adaptări WordPress.

07.30.08

Ajutor de la Google

Posted in WordPress at 11:22 pm by rast

Este foarte clar că Google te ajută în promovarea site-ului/blog-ului. Nu degeaba s-a desprins chiar o ramură: SEO, a optimizării paginilor web. Google, prin intermediul unui modul specializat al motorului de căutare, doar în paginile din blog-uri, oferă.. o rafinare a căutărilor. Prin intermediul acestei facilităţi, pentru cuvântul cheie “pavel corut”, blog-ul de faţă, astăzi 31 iulie 2008, este pe locul 3 din 104 posibile :) , puteţi vedea rezultatul aici.

Nu “am fugit” niciodată pentru a avea mulţi vizitatori pe blog şi deci pentru ideea de a urca cât mai sus în paginile de căutare… dar acest rezultat mă incită :) să aduc anumite cuvinte cheie cât mai sus în căutări. Şi în primul rând mă refer la “pavel corut” şi cartea de care am început să vorbesc/scriu: “Codul lui Zamolxe”. Nu vreau să fac o recenzie a cărţii privind originea noastră extra-terestră, ceea ce contrzice toate religiile şi concepţia darwinintă. Pur şi simplu nu mă interesează trecutul, nu mă interesează “ce a fost”, cum am ajuns să locuim pe această planetă. Mă interesează viitorul, modalităţi practice de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă prezente şi viitoare.

O prezentare succintă a cărţii “Codul lui Zamolxe” puteţi citi pe blog-ul lui Dan Lupu, aici.

04.26.08

WordPress 2.5.1 – laude

Posted in Viata, WordPress at 11:54 pm by rast

Citisem pe unele blog-uri despre noua versiune de WordPress. Am găsit (poate sunt mai multe păreri exprimate, nu numai ce am găsit eu), în majoritatea lor, păreri critice mai mult la partea de design şi aranjare în pagină. Cred că este o problemă de obişnuinţă, subiectivă.

Pe noul site creat: haos de varză, am instalat versiunea 2.5.1 a WordPress pentru a face un content management. Nu vreau să-l intitulez blog. Nu vreau să fac acolo un blog. Am instalat WordPress-ul pentru a scrie UTF-8 într-o bază de date MySQL. Nu este musai să folosesc WordPress-ul şi să caut o themă adecvată pentru a prezenta textele. Voi programa în PHP şi extJS o interfaţă… da’ să se mai adune texte.

Fiind mai mult interesat de partea funcţională, decăt de design (coloristică şi alte chestii) şi aranjare în pagină, am observat dispariţia butonului “Save and Continue Editing”. Tocmai ce voiam să-i critic, părândumi-se acest buton foarte util. Au rămas vizibile doar butoanele “Save” şi “Publish”, dar s-a adăugat funcţionalitatea de a se salva automat, la un interval, paremi-se de 2 minute, utima versiune a textului pe care îl acsrii.

Mi se pare un lucru excelent, pentru care îi laud pe gagii programatorii de la WordPress. Nu numai funcţionalitatea mi se pare cool, ci şi modalitatea ei de rezolvare. Ca programator, care ştie oleacă de AJAX trebuie să remarc “salvarea în fundal” realizată curat, fără mici blocări a interfeţei sau cursivităţii scrierii textului.

S-au schimbat meniurile, componenţa lor, lucruri ce par a fi negativiste. Este o chestiune de obişnuinţă! Au o altă logică ce trebuie deprinsă! Pe ansambu: bravo lor!

02.21.08

Cărţi şi alte fişiere Upload-ate în WordPress

Posted in WordPress at 4:02 am by rast

Am găsit o problemă care mă nemulţumeşte faţă de WordPress! Fac upload la un fişier. Dacă peste un timp realizez o versiune îmbunătăţită a fişierului respectiv nu am posibilitatea de Upload cu supra-scriere. Rămâne şi vechiul fişier.

Cum sunt abia la începutul redactării de cărţi/documente online şi a realizării unor exemple practice de programare, greşelile sunt inevitabile. După corectarea lor pe calculatorul local ar trebuie înlocuirea fişierelor respective şi pe blog. WordPress-ul nu permite acest lucru.

O altă problemă: aplicaţiile JSP se distribuie în format arhivat cu extensia .war! WordPress-ul nu permite Upload-area acestor fişiere.

Voi recurge la o altă soluţie: toate fişierele ce trebuie Upload-ate, le voi pune pe un alt server, într-un program ce permite aceste lucruri şi voi pune link, în post-urile scrise spre aceste fişiere.

Practic, serverul de unde se descarcă (download) fişierele va fi aproape invizibil utilizatorului.

12.27.07

Inteligenţa spirituală

Posted in WordPress at 6:38 am by rast

Iarăşi fără o multitudine de: :) !!!
Se poate uşor sesiza faptul că un post cu titlul “Inteligenţa spirituală”, nu ar avea ce căuta în categoria WordPress, dar special l-am pus încadrat acolo.

Chiar dacă acest blog are tendinţa de a deveni, doar prin scrierile autorului/admin-ului, un ghiveci călugăresc (fără călugăriţe, că nu-i prea spiritual) de programare, dezvoltare personală şi altele mai mult sau mai puţin hazlii, se poate lesne observa că unele comentarii participă la ghivetizarea lui (blog-ului) – autorul fiind ghiveci varză de o mare perioadă de vreme.

Am categorisit acest post la categoria WordPress din motivul cauzei că ştiu de acea opţiune link-uibilă din meniul “Manage” -> “Comments” pe care scrie “Delete comment” şi ştiu şi ce face ce se întâmplă dacă apăs cu butonul stâng al mouse-ului acolo.

Chiar dacă ar fi câteva comments-uri demne de tratat cu acel link mă conformez unei imbold interior de a-i lăsa pe unii nebăgaţi în seamă, să se auto-bage (în seamă), dându-mi şi argumente raţionale: vreau să las peste veacuri, urmaşilor, urmaşilor mei şi cui a vrea să mai lectureze, o dovadă certă a zicalei străvchi “mare e grădina ta Doamne!

Deja mă bate gândul să schimb descrierea de pe trafic.ro al acestui blog în: “ghiveci de: programare web, dezvoltare personală, inteligenţă empţională, glazurat cu citate diversificate, mustind în sos vorbe virusate, zodiac pompos şi comentarii ne-la-locul-lor!”

“Inteligenţa spirituală” NU face obiectul acestui blog – voi scuti ghiveciul de astfel de ingrediente.

12.01.07

Erori în întreţinerea blog-ului

Posted in WordPress at 4:46 am by rast

Am găsit pe Internet, într-un ziar de circulaţie naţională, nu dau nume că nu vreau să-i fac reclamă gratuită :) , dar îl găsiţi în pagina 2 la trafic.ro, la categoria: ştiri, 10 erori în întreţinerea unui blog. Şi vreau să văd/analizez/întreb şi pe dvs., cititorii blog-ului, cum se aplică ele la blog-ul de faţă.

1. Surprize, surprize! Între mine şi Andreea Marin este sunt :) mari deosebiri. În primul rând de look exterior, eu sunt la extrema cealaltă: oleacă mai frumos ca drak :) .

Articolul ne-citat, dar citit de mine, se referă, în acest prim punct, la animaţia din blog, spunând că o animaţie prea dinamică poate deveni obositoare. Nu este deloc animaţie pe blog. Poate chiar lipsa ei poate constitui o eroare.

Mai zice că efectele muzicale pot fi nefaste dacă blog-ul este accesat de la servici. Pentru cine n-a aflat :) , boxele au un buton de start/stop, nu mai pun la socoteală cablul de alimentare cu al lui ştecher!

2. “O dăm anonimă!” Contactul şi identitatea autorului nu au voie să lipsească.

La acest blog lipsesc, dar nu lipsesc cu desăvârşire :) . Nu le-am făcut publice, prea vizibile, pentru a mă proteja de spam; dar pentru curioşi am lăsat “o portiţă” spre un CV în care sunt toate datele. Cu excepţia numărului de la pantofi/bocanci/adidaşi, pe care l-am publicat şi pe blog :) .

3. Sex-appeal! Se referă, zice autorul, la aspectul grafic, care ar trebui să fie simplist. Nu înţeleg legătura cu sex-ul dar, oricum, designul este şi va rămâne simplu.

4. Profesionalism! Zice, citez (copz-paste ca nesimţitu’ :) ) “un blog profesionist nu are ce căuta pe o platformă de blogging. Locul lui este pe propriul domeniu!”.

Deja am îndoieli că autorul articolului “ştie ce vorbeşte”. Pentru mine profesionalism nu este sinonim cu profesionist! Oricum mă semi-încadrez! :) este pe un sub-domeniu!

Vă place aşa?

5. Jaloane! Iar copy-paste: “Uneori lipsesc organizarea tematică a informaţiei şi linkurile spre subiectele mai importante, care ar putea ajuta vizitatorul să se orienteze mai bine.”

BINGO! Un deficit al platformelor de blogging, inclusiv al WordPress-ului iar, la cazul general, al CMS-urilor existente. Deficienţa este uarecum “cârpită” cu o sumedenie de plugin-uri. Nu-mi plac cârpelile de nici un fel! Cu riscul supărării vizitatorilor.

6. Postări sporadice. Pentru a fideliza vizitatorii, postările trebuie făcute în aelaşi ritm.

Da! Poate dacă ai un blog din care îţi câştigi măcar o parte din banii necesari supravieţuirii pe aceste meleaguri. Dacă ai un job permanent (full-time), destul de solicitant, “nu-ţi mai arde” să postezi pe blog în ritm cotidian. Sau, ai putea s-o faci, dar post-urile nu vor mai fi aşa bine gândite, cu subiecte k lumea alese, ci vor fi nişte vorbe… şi poţi pierde clienţi vizitatori.

7. Înghesuială advertorială. “Prea multe reclame pe blog”… nu-i cazu’ :) . Nu văd înghesuială, să vrea careva, să-şi facă reclamă pe blob-ul meu. Aş fi receptiv la astfel de propuneri.

8. Prea multe ferestre. “… unii bloggeri optează pentru deschiderea link-urilor în noi ferestre, ceea ce, de obicei, agasează vizitatorii.”… am făcut lucrul ăsta numai acolo unde mi s-a părut a conferi o navigare mai uşoară. Încărcarea unei pagini durează. Dacă laşi aceeaşi fereastră, iar vizitatorul vrea să revină la pagina de unde a plecat, se pierde ceva timp (discutabilă chestiunea funcţie de setările chache-ului). Pentru o fereastră nouă, click pe X-ul din dreapta-sus şi gata!

9. Feed-back. Citez: “Ca şi cum ar posta doar de amorul artei, unii bloggeri uită să mai verifice traficul şi temele cele mai vizitate”. Păăăăăăi! Fiecare blogger are blog din motivele personale proprii şi particulare  :) . Dacă nu-l interesează traficul şi temele cele mai vizitate?

Probabil autorul acestui articol este o persoană mai tânără care crede că blog-ul este o metodă de a “make money”. Nu! Blog-ul a pornit de la altă idee dar cum totul în ziua de azi se reduce la bani, a devenit şi blog-ingul o metodă de a face bani.

10. Momeala. Citez: “În locul unor disertaţii extrem de lungi, bloggerii şi-ar vinde marfa mai bine dacă şi-ar exploata subiectul pas cu pas, angrenând şi cititorii în dezvoltarea temei.”… punctul ăsta nu-l mai comentez. E prea de tot! Mă duc la pagina web a articollului să-i citesc şi reţin numele autorului: dispune de minte creaţă!  :)

01.01.07

Mulţumiri

Posted in WordPress at 5:02 am by rast

Mulţumesc Silverstar!

Comentariile tale, mai ales ultimul – cel de la “principiile de viaţă” – m-au convins de utilitatea afişării în sidebar a unei liste cu ultimele comentarii. Lucru pe care o să-l fac în thema iasi.

Şi, bine-înţeles, îţi mulţumesc şi pentru comentariile în sine, aduc un plus de înţelegere asupra textelor.

12.28.06

Schimbare

Posted in WordPress at 11:30 pm by rast

Odată ce m-am lămurit total, definitiv şi categoric, asupra inutilităţii afişării unui număr anti-spam, am şters modificările făcute în sursele theme-i.

12.23.06

Convingere

Posted in WordPress at 7:22 am by rast

M-am lămurit/convins total, categoric şi definitiv: spam-erii nu folosesc formularul de comentarii pentru a trimite mesaje. În consecinţă, protecţia cu cifrele şi/sau literele (indiferent dacă sunt grafice sau text) afişate şi re-tastate de comentator este TOTAL inutilă.

Pentru a mă convinge am făcut un test care a durat aproape o săptămână: am făcut un script JavaScript, înserat în pagina de trimitere a comentariilor, prin care înseram textul “iasiiasi” oricărui comentariu care era trimis mai departe scriptului PHP “wp-comments-post.php”. Aveţi aici şi aici exemple de comentarii valide, cu textul respectiv înserat la sfârşitul comentariului.

În săptămâna de test am primit peste 30 de comentarii spam. Nici unul nu a avut înserat textul la sfârşit. Este foarte clară ocolirea formularului de comentarii.

« Previous entries