Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

Archive for Succesul

03.05.11

Poezie despre proşti

Posted in Succesul at 2:21 am by rast

În înţelepciunea populară românească  există o vorbă: “dacă nu faci foc, nu iese fum”. Iată mai jos o poezie scrisă de un contemporan al nostru, în aceste vremuri în care societatea se află îm mari şi intense schimbări.

Si actualii dar si fostii,
Cei mai destepti de pe Pamant
Au fost intotdeauna… PROSTII.

Nu te ruga la ursitoare
Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
Mai bine urla-n gura mare:
“Iubite Doamne, fa-ma… PROST!”

De ce sa tragi ca la galera,
Sa-nveti atatea fara rost,
De vrei sa faci o cariera
Ajunge numai sa fii…PROST.

In lumea asta cu de toate,
Unde se-nvata contra cost,
Pacat ca nici o facultate
Nu da si diploma de… PROST.

Avem impozite cu carul
Dar inotam in saracie
Si ce buget ar avea statul
Dintr-un impozit pe… PROSTIE…

Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
O, Doamne, de ne-ar creste graul
Cum cresc recoltele de… PROSTI.

Si-n lumea asta rasturnata,
Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
Savantii nostri mor de foame
Si numai PROSTII sunt destepti.

02.25.11

Sistem imunitar: acneea previne cancerul

Posted in Succesul, Viata at 7:08 am by rast

In contul meu de email, de pe Yahoo, primesc multe email-uri pe care Yahoo le pune în directorul spam. Rareori mi se întâmplă ca Yahoo să greşească, trimiţând în spam mesaje bune.

Soarta de spam o au mesajele de la Mayra.ro. Nu ştiu cum ajung ele în Inbox-ul meu, dar Yahoo le pune în directorul spam. Azi am primit un email, cu un titlu care “mi-a făcut cu ochiul”: Acneea previne cancerul de piele.

Se poate citi integral articolul din link-ul:

http://www.mayra.ro/frumusete-si-sanatate/la-doctor-pe-tocuri/acneea-previne-cancerul-de-piele/

Acneea este un subiect deschis si studiat, pentru mine, fiind de mic copil afectat de această problemă. La maturitate (30-40- ani) am observat apariţia acneei în diverse condiţii de viaţă si regimuri alimentare. Când mănânc mai multe lipide (slănină sau caş de oaie) apare aceea.

Să spun pe scurt părerea mea: mâncând anumite produse care au în componenţă substanţe improprii organismului uman (proteine, lipide, glucide), sistemul imunitar al organismului secretă anticorpi (globule albe) care se războiesc cu acele substanţe nocive. Din lupta lor (globule albe învinse) i-au nastere cadavre de globule albe pe care organismul uman încearcă să le elimine într-un fel.

O modalitate de eliminare a globulelor albe învinse, este acneea. Dacă scăpăm, prin diferite mijloace chimice de acnee, nu lăsăm organismul să-şi elimine dejecţiile. Globulele albe moarte se acumulează, cauzănd diverse dez-echilibre organismului

Cea mai eficientă modalitate de combatere a acneei este un regim alimentar corespunzător organismului uman. Acest regim constă din fructe şi legume proaspete.

Dacă nu mă credeţi faceţi o experienţă pe propriul organism: mâncaţi 3-4 zile numai fructe şi legume, iar mai apoi numai grăsimi şi carne prăjită… şi observaţi-vă comportamentul/reacţia organismului.

12.12.10

Post pe blog

Posted in Succesul at 5:11 am by rast

Datorită scrierii in-constante în blog voi fi interpretat ca un blogger neserios. Nu mi-am propus să-mi fac reclamă sau să obţin aprecieri. Nu am făcut blog-ul urmărind un scop anume. Când am văzut domeniul “descult.com”, vocea interioară mi-a spus să-mi fac blog aici.

Iniţial am vrut să scriu despre “cum funcţionează Internet-ul”, să fie un blog de e-learning! Nu a mes! Vocea interioară “mă oprea” să scriu despre tehnologiile Internet. Dar “mă inspira” să scriu despre dezvoltare personală.

Viaţa mea a “suferit” o schimbare mare (vezi post-ul anterior). Nu se ştie ce schimbare va surveni asupra blog-ului. S-ar putea să scriu multe despre “programarea web”. Nu mi-am propus acest lucru. Las, în continuare, conţinutul blog-ului (şi frecvenţa post-urilor) la latitudinea vocii interioare. Chiar acuma, când scriu acestea… despre viitorul blog-ului, vocea interioară îmi spune că voi scrie şi despre viitoarele evenimente/schimbări planetare ce se preconizează a fi, în întâmpinarea anului 2012.

Am multe idei despre ce ar putea fi în viitorul apropiat (luni de zile) sau mai îndepărtat (ani), dar nu sunt certitudini… nu sunt avizat de vocea interioară să le scriu pe blog. Sunt suficiente persoane care publică pe Internet diverse vedenii :) viziuni despre 2012. Nu cred să mai fie nevoie de un altul care să aiureze prevadă.

Vocea interioară îmi spune să spun/scriu esenţialul: trebuie să vă scoateţi din minte ideea de bine şi rău. În viitor se vor petrece anumite schimbări ce pot fi catalogate ca rele. Ele sunt rele în  contextul sistemului de valori actual. În viziunea universală, ele nu sunt nici rele, nici bune. Sunt schimbări!

Se pare că poezia Glossă a marelui Eminescu, este de actualitate:

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.

Multe trec pe dinainte,
În auz ne sună multe,
Cine ţine toate minte
Şi ar sta să le asculte?…
Tu aşează-te deoparte,
Regăsindu-te pe tine,
Când cu zgomote deşarte
Vreme trece, vreme vine.

Nici încline a ei limbă
Recea cumpăn-a gândirii
Înspre clipa ce se schimbă
Pentru masca fericirii,
Ce din moartea ei se naşte
Şi o clipă ţine poate;
Pentru cine o cunoaşte
Toate-s vechi şi nouă toate.

Privitor ca la teatru
Tu în lume să te-nchipui:
Joace unul şi pe patru,
Totuşi tu ghici-vei chipu-i,
Şi de plânge, de se ceartă,
Tu în colţ petreci în tine
Şi-nţelegi din a lor artă
Ce e rău şi ce e bine.

Viitorul şi trecutul
Sunt a filei două feţe,
Vede-n capăt începutul
Cine ştie să le-nveţe;
Tot ce-a fost ori o să fie
În prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zădărnicie
Te întreabă şi socoate.

Căci aceloraşi mijloace
Se supun câte există,
Şi de mii de ani încoace
Lumea-i veselă şi tristă;
Alte măşti, aceeaşi piesă,
Alte guri, aceeaşi gamă,
Amăgit atât de-adese
Nu spera şi nu ai teamă.

Nu spera când vezi mişeii
La izbândă făcând punte,
Te-or întrece nătărăii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
Între dânşii să se plece,
Nu te prinde lor tovarăş:
Ce e val, ca valul trece.

Cu un cântec de sirenă,
Lumea-ntinde lucii mreje;
Ca să schimbe-actorii-n scenă,
Te momeşte în vârteje;
Tu pe-alături te strecoară,
Nu băga nici chiar de seamă,
Din cărarea ta afară
De te-ndeamnă, de te cheamă.

De te-ating, să feri în laturi,
De hulesc, să taci din gură;
Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
Dacă ştii a lor măsură;
Zică toţi ce vor să zică,
Treacă-n lume cine-o trece;
Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
Tu rămâi la toate rece.

Tu rămâi la toate rece,
De te-ndeamnă, de te cheamă;
Ce e val, ca valul trece,
Nu spera şi nu ai teamă;
Te întreabă şi socoate
Ce e rău şi ce e bine;
Toate-s vechi şi nouă toate:
Vreme trece, vreme vine.

06.06.10

Vremea schimbărilor

Posted in Succesul at 6:13 am by rast

Se pare că a venit timpul să mă schimb! Nu! Nu de pampers-i… nu m-am udat :) ! Am început să fac/programez un alt joc: binecunoscutul Minesweeper (din iarăşi binecunoscutul Windows). Ca şi în alte cazuri, mă inspir din alte programe Open Source. Aş vrea să fiu original, să nu mă mai inspir… vocea interioară “mă inspiră” să mă inspir :) din astfel de programe. Sunt multe lucruri pe care le câştig/învăţ.

Se poate download-a jocul de Minesweeper de aici:

http://www.programaredinpasiune.ro/jocuri/Minesweeper.jar

Ce am învăţat din acest joc, din sursele lui Open Source? Am învăţat cum să inserez în programele pe telefonul mobil diferite mini-aplicaţii multimedia: sunete şi/sau imagini.

Lumea pune mare importanţă pe astfel de “înfrumuseţări” ale programelor (pe telefon sau PC), eu nu prea pun puneam accent pe astfel de lucruri. Mi se părea foarte importanţă doar buna funcţionalitate a aplicaţiei. Un fost coleg, de la un fost luc de muncă (prin anul 2002) s-a exprimat cam aşa:

“rast e cofetar, face torturi bune la gust… dar nu pune o cireaşă pe tort. Cireaşa aia face farmecul ochilor…”

Făcusem o aplicaţie (Java + Oracle) interesantă şi utilă… dar nu frumoasă (culori faine, dungi kaki, etc.), era doar funcţională şi dădea rezultate bune (conform realităţii din baza de date), dar nu le afişa frumos…

Am programat jocul de Minesweeper, vocea interioară m-a tras de urechi şi mi-a spus “bagă la cap şi aplică în practică: sunete şi imagini în programele pe telefoane”.

Mi-am promis să mă schimb, să acord importanţă şi înfrumuseţărilor fără rol funcţional. Va trebui să caut o bază de date cu diferite sunete/zgomote. Nu-mi plac nici ticăitul ceasului, nici explozia bombelor din Minesweeper. Jocul este predispus la mari modificări/adăugiri.

Când mă gândesc (prost obicei :) ) la Dtris, cât de lipsit de multimedia este… mă apucă dejnădejdea şi planurile de viitor…

Am făcut/programat/adaptat:

  • Tetris
  • Minesweeper
  • TicTacToe

am în vedere (codul sursă din programe Open Source)

  • PacMan

Mai studiez piaţa, să văd ce jocuri mai joacă lumea.

05.16.10

Osho – transformare interioară

Posted in Succesul at 1:17 am by rast

Citat:

Cuvântul personalitate nu este uşor de înţeles. El vine de la persona, care înseamnă mască. În Grecia Antică, actorii care jucau teatru obişnuiau să poarte măşti; aceste măşti erau numite persona – căci sunetul venea din spatele unei măşti. Sona înseamnă sunet. Publicul nu vedea decât măştile, din spatele cărora se auzeau sunetele. Din acest cuvânt, persona, s-a născut un altul: personalitate.

Orice personalitate este falsă. Indiferent dacă este bună sau rea, personalitatea unui sfânt sau a unui păcătos, – ea este falsă. Puteţi purta o mască frumoasă sau una urâtă nu contează. Adevarata dumneavoastră faţă este esenţa dumneavoastră.

Personalitatea face parte integrantă din procesul de creştere. Este ca şi cum ai prinde un peşte din mare şi l-ai arunca pe malul apei: el va sări înapoi în mare. Abia acum îşi va da el seama, pentru prima oară în viaţa lui, că a trăit în mare. Abia acum îşi va da seama că: „Marea este lumea mea”. Până să fie prins şi aruncat pe mal, el nu s-a gândit nici o clipă la mare. Nu şi-a dat seama nici o clipă că trăieşte în ea. Ca să cunoşti ceva, trebuie mai întâi să-l pierzi. Ca să devii conştient de paradis, trebuie mai întâi să-l pierzi. Abia după ce l-ai pierdut şi l-ai regăsit îţi vei putea da seama – pentru prima oară – de frumuseţea lui.
A fost necesar ca Adam şi Eva să fie alungaţi din Grădina Edenului; acest lucru face parte din creşterea naturală. Numai părăsind frumoasa Grădina a Edenului va putea Adam să devină cândva un Christos – să se întoarcă înapoi. Părăsirea Edenului de către Adam este ca şi peştele prins şi aruncat pe malul apei; Iisus este precum peştele care sare înapoi în apă.
Oamenii primitivi, spre exemplu, au ceva în comun cu copiii mici. Ei sunt frumoşi, spontani, naturali, dar absolut inconştienti de ei inşişi; ei nu au nici un fel de conştiinţă de sine. Trăiesc fericiti, dar fericirea lor este inconştientă. De aceea, ei trebuie mai întăi să piardă această fericire, să devină civilizaţi, educaţi, învăţaţi, să capete o culturî, o civilizaţie, o religie, să îşi piardă întreaga spontaneitate, să uite complet de esenţa lor, pentru ca, într-o bună zi, să reinceapă să-şi aminteascã de toate acestea. Acest lucru este inevitabil.
Asta este ceea ce se întamplă astăzi cu lumea, iar efectele sunt atat de profunde deoarece este pentru prima oara cand umanitatea a devenit cu adevarat civilizata.
Cu cat o tara este mai civilizata, cu atat mai puternica este senzatia de gol. Tarile inapoiate nu cunosc inca aceasta senzatie. Nu a sosit inca timpul pentru ele. Pentru a avea aceasta senzatie de gol interior, de lipsa de semnificatie, de absurd, omul trebuie sa devina mai intai foarte civilizat.
De aceea, eu sustin intru totul stiinta, caci aceasta ajuta la aruncarea pestelui pe mal. Cand se va trezi pe malul fierbinte, pestelui i se va face sete. Inainte nu i-a fost niciodata sete. Pentru prima oara in viata lui, el va simti lipsa oceanului care il inconjura, raceala lui, apa datatoare de viata. Isi va da seama ca moare.
Aceasta este situatia in care se afla astazi omul civilizat, omul educat: el simte ca moare. Aceasta senzatie il ingrijoreaza foarte tare. El doreste sa afle ce este de facut, cum poate intra din nou in oceanul vietii.

Osho


El vine de la persona, care înseamnă mască.“… oricum, chiar şi psihologia modernă consideră că personalitatea (anumite trăsături de personalitate) se creează/formează în timpul vieţii (copil/tânăr fiind) datorită procesului educaţional.

Adevarata dumneavoastră faţă este esenţa dumneavoastră.“… îmi place că Osho foloseşte acelaşi termen: “esentă” ca şi Gurdjieff. Am scris despre ceea ce spune Gurdjieff despre personalitate şi esenţă aici.

Până să fie prins şi aruncat pe mal, el nu s-a gândit nici o clipă la mare“… ceva de genul ăsta mi se întâmplă mie acum, în anul 2010. Până la “accidentul” din ianuarie, ştiam că este bine să ai ca punct de sprijin în viaţă doar infinitatea, dar nu prea practicam această idee decât în faze relativ incerte ale vieţii. Din ianuarie trăiesc “consultând” infinitatea chiar şi în cele mai obişnuite evenimente ale vieţii.

05.04.10

Osho – Iluminarea – natura lucrurilor

Posted in Succesul at 8:45 am by rast

Citat:

“Iluminarea este însăşi natura lucrurilor. Nimani nu recunoaşte însă acest lucru. Dimpotrivă, oamenii au fost induşi ăn eroare, spunându-li- se că scopul suprem este mai presus de natură. I s-a dat chiar ăi un nume frumos: “supra-natură” . Iar oamenii au crezut această poveste frumoasă, dintr-un motiv foarte simplu:
Natura lucrurilor este chiar acolo unde te afli. Ea nu este o provocare, ceva fascinant, şi nu îţi cere să dovedeşti nimic. Nu se află undeva pe o stea îndepărtată. Mintea şi-ar dori o sarcină foarte dificilă, aproape imposibilă dacă s-ar putea. Nu poăi fi cineva special decât dacă ai atins imposibilul.
Iluminarea nu este un talent. Un om iluminat nu este ca un artist înăscut, ca un pictor sau ca un muzician – acestea sunt talente.
Iluminarea este pur ăi simplu sursa vieţii fiecărei persoane. Nu trebuie nici măcar să ieăi afară din casă ca să o cauţi.
Iluminarea nu înseamnă altceva decât realizarea faptului că “Sunt ceea ce mi-am dorit dintotdeauna să fiu. Nu am fost niciodată şi nu voi putea fi niciodată altcineva.”
Această definiţie a naturii arată că nimeni nu îşi poate transcende natura. Poţi să faci efortul de a o depăşi, creând astfel tot felul de suferinţe, de angoase, dar nu o poţi transcende.
Ea este una cu tine.
Cum ai putea să ieşi în afara ta? Ea este însăşi sursa vieţii tale, însăşi existenţa ta. Oriunde te-ai duce, vei ramâne una cu ea.
Au fost oameni a căror primă experienţă de sine a constat într-un imens hohot de râs. Ei şi-au dat seama de absurditatea eforturilor lor de până atunci, când nu încercau altceva decât să fie ei inşişi! Este imposibil să încerci sa fii tu insuţi, de vreme ce eşti deja.”

Osho – Cartea despre ego


“Iluminarea este însăşi natura lucrurilor”… Da! Adică, mama natura ne-a creat pe noi oamenii să trăim în acea stare pe care actual o numim “iluminare“, şi căruia îi atribuim un iz de miraculos. Oamenii/omenirea a fost creată să trăiască în acea stare (aşa-zis-ul rai pe Pământ), prin involuţie, omul a uitat de starea lui naturală… a decăzut aşa de mult încât atribuie stării naturale un iz de basm, greu de atins, destinat doar aleşilor. Chiar termenul “iluminare” este cam forţat ales, ar fi trebuit un termen gen “întoarcere”, “întoarcere la viaţa naturală”, “re-integrare în natural”…

“Nu poăi fi cineva special decât dacă ai atins imposibilul”… fiecare om îşi doreşte să fie cineva special, vrea să iasă în evidenţă, să atragă atenţia asupra sa. Din acest motiv au apărut comportamente dereglate, din dorinţa de a fi altfel. Din cauza acestei dorinţe, de a atrage atenţia, oamenii nu-şi mai pun problema dacă ceea ce fac (sau cum se comportă) este “sesizat” în bine sau rău, de cei din jur. Să dau un exemplu pe care-l văd deseori în autobuzul cu care fac naveta la servici. Este o profesoară, trecută de 50 de ani, şi care poartă o pălărie cu un trandafir mare, roşu, pe ea. Pălăria este faină, trandafirul la fel, dar se potriveşte cu faţa ei ridată, ca nuca în perete. Ar sta bine la o tipă de 30-35 ani, fără riduri pe obraji şi frunte. Unde dai şi unde crapă :) !

“… Nu trebuie nici măcar să ieăi afară din casă ca să o cauţi.”… Pentru omul normal al zilelor noastre această expresie este un exemplu de “izolare”. Se spune/spunea că: sunt 3 mijloace de a cunoaşte:

  • a citi
  • a călători
  • a vorbi

aş mai adăuga :) , de ultimă oră

  • a Google-iza

Odată intrat în contact cu sinele tău divin (voce interioară sau voce a inimii sau altă denumire), adevărata cunoaştere “se va revărsa asupra ta” doar făcând linişte în mintea ta şi punându-ţi diferite întrebări. Cunoaşterea care o obţii prin cele 3 mijloace (citit, călătorii, vorbit) poate fi mincinoasă sau inutilă. Vocea interioară nu minte, iar dacă îi pui o întrebare inutilă, nu-ţi răspunde… dându-ţi un semnal că eşti pe un drum greşit.

04.20.10

Jocuri pe telefonul mobil

Posted in Succesul at 1:29 am by rast

Din moment ce am decis să mă dez-afon-izez :) în ceea ce priveşte programarea telefoanelor mobile, încercând – mai întâi – să fac/programez nişte jocuri (ne-având nevoie de un analist-programator) am Google-it :) că cel mai popular joc de pe telefoane este binecunoscutul Tetris.

Am găsit – tot prin Google-eală :) – un programator din cale-afară de altruist, care a postat pe pagina web, codul sursă al unui joc de Tetris, realizat de el… sau de un alt Open Source-ist :) ! M-am pus la treabă… adică la copiat codul ăla. MESERIE! Funcţionează! Un cod/aplicaţie bine structurată. Nu am luat la puricat în amănunţime codul sursă (fiind şi bine documentat… cu explicaţii ale codului sursă), doar la prima vedere… mi-am dat seama că are o structurare: defineşte mai întâi piesele, apoi tabela unde “cad” piesele, apoi anumite formate în care se tipăresc diferite informaţii…

Începuse să mă podidească plânsul :) şi dat-ul cu capul de pereţi! Atâta muncă pentru a desena piesele şi tabela, etc. pentru doar un amărât de joc!

Mi-am pus întrebarea dacă nu pot utiliza piesele alea, deja desenate/programate şi în alte scopuri/jocuri! Neuronii mei obosiţi, înnotând în hiper-glicemii, au luat legătura cu prietenii lor (sau ai mei :) ) din cealaltă realitate, s-au informat şi mi-au comunicat un alt fel de Tetris, astfel încât să folosesc/re-utilizez piesele alea deja programate copiate!

Jocul îl am în minte… îl văd… sunt curios dacă a mai avut cineva inspiraţia acestuia… oricum, începând de azi am început adaptarea programarea acestuia cu piesele Tetrisu-lui! Prilej cu care am luat la puricat, în amănunţime codul Open Source!

Se pare că, în activitatea mea de programator de jocuri pe telefoanele mobile, sunt sprijinit din nevăzut, cu inspiraţii oportune. Încă din faza iniţială mi-a venit un nume în minte: rasTris, dar cuprins de modestie :) mi-am solicitat neuronii pentru un nume mai modest… şi l-am denumit 2Dtris. În Tetris-ul tradiţional, scopul este completarea unei linii… în 2Dtris, scopul este completarea unui pătrat. Într-o primă versiune, piesele nu vor cădea, ci vor fi compet manevrabile de jucător/vorbitor la telefonul mobil.

04.04.10

Urania, criza şi destinul

Posted in Succesul at 2:22 am by rast

Chiar în aceste zile de sărbătoare, pline de mâncare şi băutură, mi-am adus aminte de existenţa unei cititoare în stele (astrolog), Urania. Cu ajutorul prietenului Google, am găsit aici, înregistrarea emisiunii din noaptea anului nou 2010, care cuprinde un vast comentariu despre previziunile anului 2010.

Ascultând ceea ce ne prezic astrele (Urania) pentru 2010, unii oameni ar putea fi contrariaţi de publicarea şi răspândirea (răspândacul fiind eu :) ) unor astfel de preziceri negativiste/pesimiste. Unii oameni ar spune că: trăind astfel de timpuri (aprilie 2010) ar trebui să fim mai optimişti, trăind în suflet cu speranţa… E bine să avem speranţă în suflet… dar acea speranţă să se bazeze pe ceva (o luminiţă cât de mică la un capăt de tunel… cât de lung o fi el…), altfel ea devine o speranţă într-o iluzie, într-o amăgire.

Nu este bine să ne amăgim… nici să credem în minuni… Este bine să fim foarte realişti, înţelegând adevărata situaţie în care ne aflăm, să ne deschidem inimile (inteligenţa emoţională), să înţelegem mesajele ce ne sunt transmise, să le urmăm şi să fim împăcaţi cu noi înşine şi cu ceea ce va fi.

La începutul lui 10.avi… pe la sfârşitul întregii înregistrări, Urania spune răspicat: suntem abia la începutul crizei. Criza abia în 2010 va veni şi se va adânci în 2011… Adică va fi din ce în ce mai… criză, cel puţin un an şi…

03.26.10

Noroc şi ghinion

Posted in Succesul at 6:17 am by rast

Mulţi ani, fiind educat în acest sistem materialist de valori, eram adeptul ideilor de noroc şi ghinion. Unele întâmplări le consideram noroace, altele ghinioane. Nu le puneam pe seama unor forţe divine dar le vedeam (nu le simţeam) ca noroc şi ghinion.

După viaţa ce am avut-o în ultimii ani, în special după incidentele din vremurile de criză, am ajuns la concluzia că nu exista noroc şi ghinion.

Pentru oamenii ce trăiesc doar pe baza celor 5 simţuri, recunoscute de ştiinţele moderne, care fac conexiunea fiinţei umane cu acest univers material, evenimentele vieţii pot fi catalogate/clasificate în noroc şi ghinion.

Dacă îţi multiplici simţămintele (intuiţie sau alte denumiri), începând să simţi lucruri ce se întâmplă în cealaltă realitate – universul paralel, celui în care trăim, dar determinant – începi să înţelegi care sunt cauzele noroacelor şi ghinioanelor. Toate evenimentele din acest univers material (cum îl percepem noi) au un determinism bine stabilit şi conturat. Oamenii obişnuiţi, prin intermediul celor doar 5 simţuri şi cu ajutorul unei memorii foarte limitate, nu pot percepe înlănţuirea/determinismul evenimentelor.

Când ne vine o idee şi vrem să luptăm pentru ea, este bine să consultăm cealaltă realitate pentru a simţi ce sorţi de izbândă are.

03.25.10

Muzica şi dansul ca latură a spiritualităţii

Posted in Succesul at 5:01 am by rast

20 de ani am avut o viaţă normală, ghidându-mă după sistemul de valori ai lumii în care m-am născut şi în care am fost educat.

Pe la vârsta de 20 (şi ceva) de ani, am luat cunoştinţă cu filozofiile orientale, cu latura spirituală, a vieţii. Aceste practici – teorii despre om şi viaţă – mi-au format o anumită preferinţă auditivă (muzică) şi de mişcare (dans). În ceea ce priveşte mişcarea (dansul) se pare că nu am ajuns la o concluzie finală. Însă în ceea ce priveşte muzica… excitaţiile auditive am ajuns la o concluzie (de vreo 3-4 ani în urmă, chiar) pe care o pot considera finală şi definitivă!

Îmi place să ascult liniştea!

Pare un paradox! Cum sa asculţi liniştea?

Adică: să nu auzi nimic! Doar un zgomot de fundal, abia perceptibil, al unei vieţi tăcute… care-şi vede de sensul ei.

Majoritatea oamenilor nu suportă liniştea. Simt nevoia ca în preajma lor să se afle o sursă de zgomote (percepţii auditive): un aparat de radio sau TV deschis. Unora “le alungă” sentimentul singurătăţii.

« Previous entries