Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

Archive for regim diabet

02.22.08

Motivaţia: sănătatea înainte de toate

Posted in Java, regim diabet at 6:34 pm by rast

Mă gândeam că sunt neserios! Acu’ o lună, “proaspăt” evadat de după porţile spitalului şi de pe patul salonului unde am fost “perfuzat”, îmi ştersesem orice preocupare şi ridicasem pe prim plan, ca o primă prioritate, realizarea unui site şi a unui program de regim alimentar. Motivaţia era şi este evidentă “sănătatea înainte de toate!“.

De mai mult de o săptămână mă ocup intens de Java, documentaţii, etc. Motivaţia este exact aceeaşi: sănătatea. Chiar dacă alimentaţia este un factor primordial într-o sănătate bună, factorul psihic este “terenul” pe care se cultivă această sănătate. Indiferent de alimentaţia adoptată, dacă stresul depăşeşte un anumit prag, “dă peste cap” tot echilibrul câştigat prin alimentaţie.

Serviciul actual este, cel puţin pentru mine, o sursă de stres extrem. Este peste puterile mele de acceptare! Am 10 joburi în cartea de muncă… şi încă vreo 3-4 colaborări. NICĂIERI nu a fost ca aici. Lucul de muncă actual, mai bine zis colegii şi şeful, CONDUCE DETAŞAT.

Nu este o constatare unică, a unui job ne-le-locul-lui. Am găsit multe blog-uri din .ro care descriu astfel de job-uri, surse de stres extrem. Au fost făcute statistici şi în alte ţări. Am comentat mai demult un articol, aici, care descrie starea de tulburare în care se poate ajunge datorită stresului. Am avut şi eu zile în care aproape nu reuşeam să ajung de la autobuz, acasă, aşa eram de epuizat psihic.

Oricâtă indiferenţă aş manifesta faţă de imbecilitatea lor, răcelile şi alte boli pe care nu şi le tratează pot fi un potenţial focar de infecţie. Asta nu se mai poate trata cu indiferenţă.

Toată “munca” mea cu Java, JSP, documantaţii face parte din ceea ce văd eu, drumul spre independenţa financiară lucrul acasă, fără râgâieli, tuse, vorbe deşănţate, uşi lăsate deschise… ca la piaţă.

Sănătatea (fizică şi mentală) înainte de toate!

01.27.08

Tabel cu principiile nutritive ale alimentelor

Posted in regim diabet at 10:11 am by rast

Lucrurile încep să se lege neaşteptat de bine pentru mine. Se pare că Forţele Poyitive ale Universului agreează ideea unui astfel de tabel, inclusiv program.

O cunoştinţă, care mi-a citit blog-ul şi a văzut oferta/cererea mea de colaborare, mi-a adus astăzi un tabel mult mai complet decât ceea ce aveam eu. Acest tabel conţine în plus următoarele principii:

  • cantitatea de fibre
  • acizi graşi saturaţi
  • acizi graşi poliaturaţi
  • colesterol

Dar îi lipsesc:

  • partea necomestibilă
  • necesarul pentru 100 grame produe comestibil
  • procentul de apă
  • caloriile

Sper să iasă, din cele două tabele puse cap la cap, ceva cât mai complet. Muncă de tehnoredactor pentru mine :( , va trebui să termin de tastat primul tabel, apoi să completez tabela electronică, făcută în MzSQL cu datele din cel de-al doilea tabel, căpătat azi.

Deja mă bate gândul să pun un preţ de 2 RON pentru frmatul PDF  :) .

01.26.08

Muncă gratuită

Posted in regim diabet at 7:57 am by rast

Programarea nu este pentru mine o muncă, este un hobby. Când stau în faţa minitorului apăsând pe tastele care mi se încâlcesc prin faţa ochilor, îmi vine foarte uşor. Suport cu uşurinţă poziţia verticală, stoarcerea neuronilor şi concentrarea atenţiei la ceea ce transmite tastatura, calculatorului şi la ceea ce apare, ca rezultat, pe monitor.

De vreo două zile, am ajuns din nou la acea activitate care implică tot tastatura, şoarecu’ şi monitorul, dar care se numeşte tehnoredactare. Adică copii anumite texte de pe hârtie în calculator. Eu copii acel tabel cu principiile nutritive. Mă enervează activitatea de-mi vine să zvârl cu mouse-le după ceva, dar n-am după ce/cine. N-am pisici prin casă. Şi nici nu o să-mi cumpăr vreuna. Păstrez mouse-le şi mă descarc nervos altfel: îmi şoptesc în barbă (cu ciudă şi supărare pe mine: de ce m-am antrenat într-un astfel de proiect??? Să-mi fac bube pe creier :) ) . Aşa că, trag aer în piept şi-mi promit măcar o recompensă. Voi vinde acel tabel în format electronic, un fişier .PDF, la o sumă modică de 1RON. Să am măcar conştiinţa împăcată că nu-mi strivesc neuronii de pomană.

Gratis, gratis, dar să coste ceva bani frate! Tabelul va fi accesibil din pagina web. Se va putea consulta gratuit. Cine vrea poate să facă print la pagina web cu tabelul. E gratis. Fişierul PDF, care-l ve-ţp putea citi de pe calculatorul dvs., şi care şi el, va putea fi print-at, va costa 1RON. Probabil, fiecare fişier va avea şi o dedicaţie specială, pentru cel care comandă fişierul.

Cărţile, chiar şi paginile de pe Internet care prezintă tabele cu principiile nutritive, sunt create, la bază, cu mult timp în urmă. Câţiva ani. Nu conţin anumite alimente care au intrat pe piaţă de un număr mai mic de ani. De exemplu, eu beau mai multe plicuri pe zi de ness 3 în 1. Un plic are 12.5 glucide, Scrie pe plic, în nici un tabel nu am găsit. Invit orice cititor al acestor pagini, şi căruia îi pasă despre el şi aproapele lui, să-mi spună ce aliment mai nou intrat pe piaţă consumă şi, dacă este posibil, numărul de glucide. Dacă nu, o să încerc să mă interesez de prin alte părţi. Vă rog, pe voi, cititorii, să-mi spuneţi măcar ceea ce alimente noi mâncaţi.

Un alt exemplu sunt nişte Chips-uri. Am găsit pe ambalaj că au 51 glucide la 100 grame. Nici Chips-urile nu sunt prin tabele.

Tabelul este bine să fie cât mai complet pentru că va fi folosit în programul de regim pe care îl voi face. Utilizatorul va introduce ceea ce mâncat şi cantitatea, iar programul va calcula singur, pe baza tabelului, numărul de glucide şi de calorii îngurgitate.

Glicemia mamii ei de viaţă

Posted in regim diabet at 2:14 am by rast

Vă voi povesti păţania mea cu glicemia din ziua de azi sa vedeti ca vorbele ce le-am spus in comentariul de aici se bazeaza pe fapte concrete.

La iesirea din spital mi s-a recomandat un regim de 250 glucide pe zi şi o formula de insulina: 10-8-8-20. În spital, o săptămână, cu 250 glucide m-am îngrăşat, cureau de la pantaloni e martora. Mi-am adaptat regimul, de bună voie şi nesilit de nimeni, la 200 glucide şi trei prize de insulina. În primele zile de stat acasă am injectat în stratul meu subcutanat al pielii :) insulina: 10-8-20. Nu vă mai povestesc amănunţit ce s-a întâmplat până astazi; pe scurt: am făcut vreo 4-5 hipoglicemii şi am început să scad unitaţile de insulină.

Ieri am făcut/injectat: 6-6-12.

Dimineaţă la 7:05 mi-am luat o glicemie, simţeam un uşor tremurat al mşchilor. Aveam 109. Glicemie farte buna pentru un om normal, dar eu făcusem de cu seară insulină. Insulina injectată nu mai este sub controlul organismului, ea îşi face efectul hipoglicemiant indiferent de mecanismul de reglare al organismului. Am halit automat un măr. La ora 8:00 mi-am făcut 4 unităţi de insulină, am mâncat 60 de glucide şi m-am dus până în oraş. Nu mai am teste de glicemie. Am plătit 89RON şi acum am 50 de teste. Ajuns acasă am început să citesc un pliant luat de la farmacia de unde am luat testele. Iar mă ia cu tremurat. Fac un test! La ora 10:05. Îmi iese 94, iar pericol de hipo. Halesc rapid o banană, în 2 minute am sfârtecat-o. La 10:25 îmi mai fac un test, să văd dacă banana şi-a făcut efectul:129. BINGO! M-am scos din hipo! Mi-a trecut şi tremuratul.

Deci, am pornit de la 10-8-20, am halit raţional: 3 mese pe zi + 2 gustări intermediare + 0.5-1.0 litri de ceai pe zi. Am ajund la 6-6-10. Şi drumul nu s-a oprit!

Mă bat cu diabetu’, precum dacii cu romanii!  :) Eu eu ori el. Da’ tăticu’ Dumnezeu e de partea mea, zice babele din cartier.  :)

01.25.08

A fi pragmatic

Posted in regim diabet at 5:15 am by rast

Sunt un tip pragmatic. Am început să cred despre această trăsătură de caracter că este un defect, nu o calitate. La fiecare pas (înafară de paşii făcuţi în spate, ca racul :) ), îmi pun problema dacă este util ceea ce fac. Sunt drastic în răspunsuri. La marea majoritate a lucrurilor spun nu. Se pare că am o părere puţin extremă despre utilitate.

Aşa se întâmplă şi cu programul de alimentaţie. Nu ştiu să existe aşa ceva pe piaţă. Mă întreb despre utilitatea lui, cât de: cu potenţe de servicii pentru alţii să-l fac. Azi dimineaţă, un coleg de servici “m-a dezumflat” puţin. Ideea lui era că oamenii nu vor folosi aşa ceva, că este mult mai simplu şi uşor sş facă cu pix-ul pe hârtie aşa ceva.

Este o părere. Am scris un mesaj pe un forum, aici, am primit un răspuns ceva mai încurajator.

Cele de mai sus sunt lucruri raţionale, gândite din perspectiva unei experienţe de viaţă şi văzând care sunt preocupările membrilor societăţii actuale. Când încerc “să simt” răspunsul la întrebarea utilităţii, simt ceva de genul:

ce te f??? grija de alţii, dacă vor utiliza programul sau nu! Rezolvă-ţi problema. Fă programul să-ţi fie ţie util. Eu, :) : no comment! Voi?

01.23.08

Obezitate

Posted in regim diabet at 4:30 pm by rast

Un artico interesant, aici. Cum bine a spus cineva, undeva, cândva: “Daca America strănută, toată lumea începe să tuşească!”. Obezitatea începe să devine o problemă şi pentru noi, românii!

Iată un argument în plus pentru proiectul meu de regim alimentar! Încerc să-mi dau argumente, să mă pot mobiliza/motiva mai puternic.

Eu am fost obez. Am adoptat o alimentaţie preponderent naturală, ocolind cât mai mult mâncarea preparată cu foc. Am slăbit! Acuţ sunt subţire! Am depăşit procesul de slăbire fără internări (se ăntâmpla acum vreo 3-4 ani… 2004-2005). Dar aveam nişte cunoştinţe despre glucide (carbohidraţi), proteine, lipide – dobândite în anii de diabet.

E bine să fii informat în orice domeniu!

Caut colaboratori

Posted in regim diabet at 12:55 pm by rast

Orice persoană interesată în realizarea unui program/serviciu web, de monitorizare a dietei alimentare zilnice, este rugat să mă contacteze.

Sunt de părere că “unde-s doi puterea creşte”. Punem cap la cap experienţele noastre spre a realiza ceva complex, să cuprindă cât mai multe categorii de alimentaţie (regm diabet, cură de slăbire, determinare predispoziţie spre diabet, etc.), să ofere o gamă cât mai cuprinzătoare de modele de regim alimentar.

Regim alimentar

Posted in regim diabet at 10:41 am by rast

Am multe idei! Sa fac dierite site-uri sau programe care să ofere diferite servii. Unele dintre ele le-am scris şi aici, pe blog. Unele le am stocate pe HDD-ul din dotare de la mama natura. Altele îmi vin zi de zi. Dar, toate astea au pălit în faţa accidentului ce tocmai l-am trecut şi din care am revenit la viaţă.

După accident mi-a venit ideea de a face un program de monitorizare a regimului alimentar al unui bolnav de diabet zaharat. De câteva zile mă tot gândesc cum să încep, ce interfaţă cu utilizatorul să concep. Eram puţin nehotărât: mă întebam dacă este util un astfel de program – mai recent mi-a venit ideea de a face un site, care să ofere serviciul de monitorizare. Orice persoană se poate înscrie şi poate să-şi introducă datele personale şi analizele efectuate. Credeam că lumea ştie nişte principii alimentare de bază şi nu vedeam o utilitate stringentă a unui astfel de serviciu (îl numesc serviciu web, chiar dacă el va fi un program Java) . Postul de aici m-a tras de mânecă şi m-a făcut să-mi pun mult mai serios problema unui astfel de serviciu. Am făcut aceeaşi greşeală: nu am mâncat suficienţi carbohidraţi – cum sunt ei numiţi pe site-ul dietei Atkins.

Un astfel de serviciu va fi foarte nişat, va avea un public ţintă foarte clar definit, dar nu se va reduce doar la persoanele care au diabet zaharat. Se extinde la acea categorie de persoane care vor să ţină un regim de slăbire: să mănânce proponderent proteine. Dar nu numai atât, serviciul se extinde la toţi cei care vor să vadă starea lor de sănătate. Multe persoane au prodispoziţie la a face diabet. Lipseşte scânteia care să aprindă butoiul pancreasul.

Am prins ideea că puţină lume ştie despre aşimentaţie. Aşa cum se spune şi pe site-ul dietei Atkins, se pare că nu pra există documentaţie pe Internet despre un regim alimentar sănătos… ca să nu spun reţional. Voi încerca să dezvolt, pe lângă acest serviciu, şi un site cu documentaţie. Dar o documentaţie venită din practică, nu din teorie, stând confortabil într-un fotoliu. Am destule cărţi cu sfaturi şi precizări pe care le-am urmat în decurs de ani de zile. Deja mi-am făcut un plan – adaptabil şi cu posibilităţi de modificare funcţie de ce mai apare pe Internet.

În primul rând vreau să subliniez faptul că acest program/serviviu se încadrează foarte bine în categorie dezvoltare personală (orice fel de dezvoltare personală: naturală sau mai puţin naturală) . Un regim alimentar adecvat îţi oferă energia fizică şi psihică să te poţi ocupa de cele ce te interesează.

Un regim alimentar dez-echilibrat îţi consumă energia (fizică şi psihică) , făcându-te să baţi pasul pe loc în intenţiile sau dorinţele tale.