Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

Archive for Istoric

08.27.09

Cât suntem de buni!

Posted in Istoric at 3:43 am by rast

Am citit nişte texte în care, autorii, voiau să ne ridice moralul aducându-ne aminte de ce strămoşi viteji am avut: Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza etc.

Părerea mea :) : la noi ca la cartofi, partea bună în pământ… başca vată-n nas şi flori pe piept!!!

Sunt anumite persoane, optimiste peste măsură, care mai cred într-o redresare a României datorită conducătorilor ei. Unii au o speranţă că la viitoarele alegeri va candida un mare om şi vine ăla şi face dreptate. Părerea mea: face o laie… cu puişori :) !

Ok! Ok! Hai să mai fiu şi puţin optimist :) !

Ideea nu-mi aparţine, am citit-o acum câţiva ani, într-o carte de-a dumnului Pavel Coruţ, iar simţul interior mi-a zis: bagă la cap! Iată că am reţinut ideea şi “o aterizez” public! În momentele de mare greutate pentru poporul român armata a scos la înaintare un om capabil, din rândurile ei.

Nu mai scriu copy eu exemple, cine vrea să se documenteze… Google etc. Cazurile, luate câte unul, în mod separat, nu prezintă importanţă. Importantă este o idee: ceva este ciudat cu poporul nostru, este ca şi cum pe undeva prin România sunt anumite persoane care beneficiază de o educaţie deosebită şi apoi trimişi în lume să-şi impună ideile transformatoare.

Nu-mi dau cu părerea ce ar putea fi. Sunt unele persoane care câştigă bani cu astfel de păreri, ipoteze SF: mă refer la Radu Cinamar care a scris vreo 4 cărţi cu tot felul de idei SF despre tunele prin Carpaţi, oraşe subterane etc.

În prezent nu există nici o persoană publică (VIP) care să aibă o putere de schimbare, chiar dacă ar ajunge preşedinte sau mare magistrat. Să vedem ce se va întâmpla în viitor: va apărea un meseriaş d’ăsta – bun conducător/organizator, interesat de binele altora, nu numai de punga lui?

Vom trăi şi vom vedea!!!

Momente grele pentru ţară sunt… şi se pare că vin multe şi mai rele.

08.13.06

Scurt istoric

Posted in Istoric at 7:35 am by rast

În anii ’60, Agenţia Guvernamentală a S.U.A. – DARPA (Defense Advanced Research Projects Agensy – Agenţia de proiectare şi cercetare avansată în domeniul apărării) şi-a pus problema de a realiza o conexiune între mai multe calculatoare pentru a se putea face schimb de date între ele. Încă de la începutul acestei cercetări (pentru a găsi solutia inter-conectarii) s-a avut în vedere ideea ca aceste calculatoare să poată comunica şi în cazul unui incident nuclear.

Ideea de la care s-a pornit era de a transmite date prin reţea chiar dacă anumite porţiuni ale acesteia ar fi fost distruse. Astfel s-a ajuns la conceptul de “re-dirijare dinamică”. Dacă două calculatoare comunică între ele urmand o anumită cale iar, la un moment dat, o parte din acea cale ar fi devenit inutilizabilă (nu neapărat distrusă, să spunem chiar şi o pană de curent), comunicarea trebuie să fie re-dirijată pe un alt traseu. Iar acest lucru trebuie să fie făcut în mod automat, fărî intervenţie umană. Încercăm să reprezentăm mai jos acest proces.

routare

a) Calculatoarele din nodurile A şi B comunică între ele urmând, traseul îngroşat din figură.

routare

b) Pe o anumită arie geografică (care include o parte din traseul iniţial) apare o problemă şi, în acea zonă, transferul datelor nu mai este posibil.

routare

c) Conform soluţiei adoptate (re-dirijare dinamică) traseul este schimbat.

În anul 1969 ia naştere ARPANet, o reţea alcătuită, la acea dată,  din 4 (patru) calculatoare la iniţiativa unei firma din Massachusetts. Deci, chiar dacă ideea a plecat din domeniul militar, reţeaua a fost creată de o firmă particulară.

În 1972 are loc prima demonstraţie publică a reţelei ARPA în cadrul ICCC (International Conference of Computers). Aici apare, pentru prima oară, ideea de a crea o reţea la nivel global. În acest sens, în anul urmator – 1973, se realizeaza două legături cu două ţări de pe continentul european (Anglia şi respectiv Norvegia).

În 1975 controlul ARPANet este preluat de DoD (Departament of Defense), pentru ca, mai apoi, în anul 1983, să se despartă în două:

  • MILNET – retea militara
  • ARPANet – care revine sub controlul guvernamental al unor instituţii din domeniul cercetării şi învăţământului.

În 1977 se adaugă reţelei ARPANet serviciul de e-mail. Peste 2 ani (1979) se pune în funcţiune o reţea de ştiri: Usenet.

Adevăratul moment al naşterii Internet-ului este considerat anul 1983 când, mijlocul de comunicare între calculatoare, protocolul NCP (Network Control Protocol) a fost înlocuit cu TCP/IP. Odată cu această schimbare s-a modificat radical viziunea Internet-ului. Se schimbă ideea de a conecta în reţea nişte calculatoare, cu aceea de a conecta în reţea, reţele de calculatoare.

Chiar şi în acel moment Internet-ul era o reţea utilizată în mod exclusiv de mediul universitar şi de cercetare. În paralel s-au dezvoltat şi reţele comerciale (AlterNet, PSINet, etc.).

La inceputul anilor ’90, mai multe organizaţii care deţineau reţele comerciale, încearcă o colaborare cu reţeaua Internet. Motivul era că aceste mici reţele comerciale nu dispuneau de fonduri suficient de mari pentru a acoperi o arie geografică aşa de mare ca cea pe care deja o avea Internet-ul.

Internet-ul, fiind o reţea din domeniul guvernamental (învăţământ, cercetare) a dispus de fonduri suficient de mare pentru a avea o bună acoperire la nivel global. Şi nu numai atât, acolo unde reţeaua “traversa” state mai bogate, acestea au alocat fonduri pentru a mări nu numai aria de utilizatori, ci şi viteza de transfer. Odată cu mărirea vitezei de transfer se marea şi cantitatea de informaţii care se puteau transmite.

Până la urmă, se acceptă transferuri de date prin Internet şi micilor reţele din domeniul comercial. Astăzi, aceste reţele comerciale au devenit parte integrantă din Internet.

După cum am văzut, Internet-ul nu a fost de la inceput aşa cum îl ştim noi astăzi. Evoluţia Internet-ului a fost marcată de adăugarea, rând pe rând, a noi servicii. Astfel s-au adaugat:

 - in 1971 – e-mail si simbolul “@”

 - in 1973 – FTP – transferul de fisiere,

 - in 1991 – GOPHER – serviciul de informatii

 - in 1992 – World Wide Web

.