Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

Archive for Definiţii

08.15.06

Z

Posted in Definiţii at 6:05 am by rast

Zonă de autoritate

Acea parte a unui domeniu DNS pentru care este responsabil un anumit server de nume. Autoritatea se numeşte câteodată “cunoaşterea adevărului” despre translatarea nume – adresă IP.

Y

Posted in Definiţii at 6:00 am by rast

YP – Yellow Pages

Numele original al NIS. British Telecom deţinea marca pentru Yellow Pages, dar nu şi asupra iniţialelor YP.

X

Posted in Definiţii at 5:57 am by rast

X Window System

Softul de interfaţă grafică utilizator (GUI) dezvoltat de MIT.

W

Posted in Definiţii at 5:55 am by rast

WAN – Wide Area Network

O reţea care se întinde pe distanţe geografice mari, de cele mai multe ori alcătuită din reţele LAN interconectate.

WWW – World Wide Web

Sistem de informare hipermedia pe Internet.

V

Posted in Definiţii at 5:50 am by rast

VT100

Standardul industrial de terminal obişnuit creat de Digital Equipment Corporation.

U

Posted in Definiţii at 5:47 am by rast

URL – Uniform Resource Locator (Locator de Resurse uniforme)

Notaţia standard pentru referirea la informaţii pe Internet şi, în special pe World Wide Web, de exemplu: http://www.descult.com . Prima parte a URL-ului, înainte de (:), specifică protocolul cu care se accesează informaţia. Restul, după (:), specifică calculatorul unde se găseşte informaţia.

Usenet news

Un serviciu TCP/IP care constă într-o colecţie mondială de ştiri online. Fiecare grup de ştiri reprezintă un grup de conversaţie electronică asupra unui anumit subiect.

T

Posted in Definiţii at 5:34 am by rast

TALK

Un program care permite ca doi utilizatori să “converseze” live pe o reţea.

Telnet

Totodată: un protocol, un serviciu şi un program TCP/IP utilizat pentru deschiderea unei sesiuni de lucru pe un calculator aflat la distanţă. Telnet asigură emularea terminalului VT100 pentru calculatoare PC şi staţii de lucru. Specificaţia pentru telnet este RFC 854.

S

Posted in Definiţii at 5:27 am by rast

Server

Un program care furnizează servicii clienţilor, şi/sau calculatorul pe care rulează acest program. De exemplu, clientul FTP cere servicii de transfer de fişiere unui server FTP. Într-un mediu de reţea, programul server poate să ruleze pe un alt calculator decât programul client.

R

Posted in Definiţii at 5:05 am by rast

RFC – Request For Comments (Cerere de Copmentarii)

Documentaţia pentru Internet, TCP/IP şi pentru alte standarde.

Router

Un echipament de reţea care interconectează mai multe segmente de reţea şi trece pachetele de date dintr-un segment în altul. Router-ul trebuie să determine cum anume transferă pachetele în funcţie de adrese, traficul în reţea şi costul transmisiei.

RPC – Remote Procedure Call (Apelarea de la Distanţă a procedurilor)

O tehnologie de programare prin care clienţii pot apela rutine aflate altundeva pe reţea. RPC a fost inventat de Sun Microsystems şi este definit de RFC 1057. RPC sunt utilizate în special pentru realizarea aplicaţiilor distribuite.

Route (rută)

Calea pe care o urmează pachetele de date din reţea de la calculatorul sursă la calculatorul destinaţie. Pachetele dintr-un mesaj pot să folosească toate aceeaşi cale către destinaţie sau căi diferite.

Q

Posted in Definiţii at 4:47 am by rast

« Previous entries