Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

Ajax DataGrid editabil

Aici puteţi vedea un exemplu funcţional.

Acest “proiect” nu depinde de specificul locului meu de muncă actual. Este o idee proprie care am început să o pun în aplicaţie pentru a învăţa şi a testa capabilităţile noii tehnologii Ajax. Într-un moment în care am avut o perioadă de timp mai liberă (începutul anului 2006) m-am documentat asupra noului concept Ajax şi am început o aplicaţie practică bazată pe acesta.

Aplicaţia este o mai “veche bătaie de cap”. Prezint, pe scurt, istoricul ei:

În 1995, cînd m-am angajat pentru prima dată pe un post de programator, am început “tainele meseriei” cu SGBD-ul – aproape universal pe vremea aceea – FOXPRO. Nu sunt un nostalgic al FOX-ului, aproape “am reuşit” să-l uit dar, programând în diverse alte limbaje, deseori am simţit lipsa acelui BROWSE aplicat unei tabele  care permitea adăugarea, modificarea sau ştergerea foarte facilă a unei înregistrări.

Corespondentul zilelor noastre, al acestei facilităţi, poate fi considerat un “sheet” din Excel. Dar nu poate fi utilizat într-un limbaj de programare, în aplicaţii proprii. În anumite biblioteci, puse la dispoziţie de anumite firme, se găsesc astfel de facilităţi (nu le-aş numi ActiveX sau altfel…). M-am confruntat cu unele din ele de-a lungul anilor dar, revenind la momentul prezent, în care ai senzaţia că “totul se mută pe Internet”, am căutat un corespondent al acestuia care să poată fi inclus în aplicaţii specifice care rulează într-un browser web.

Am găsit multe soluţii pe Internet, puse la dispoziţie de diverse firme, dar am început să lucrez la una nouă (sunt suficient de conştient de munca în care m-am angajat de unul singur) din două motive:

Funcţie de timpul liber pe care îl voi avea, voi continua să lucrez la acest control. În versiunea actuală (10 noiembrie 2006) el permite doar modificarea unor înregistrări deja existente într-o tabelă. Primele îmbunătăţiri la care mă gândesc sunt:

Având în vedere faptul că unele tabele pot avea un numar mare de câmpuri sau înregistrări, ceea ce presupune ca tabelul “sa nu încapă” într-un singur ecran al broser-ului, fiind necesară “o scroll-are”, am încercat să realizez din start DataGrid-ul cu o astfel de facilitate de scroll. Incompatibilitatea brosere-lor existente pe piaţă (în principal IE şi FireFox) îşi spune şi aici cuvântul. Am ales o soluţie (CSS2) care funcţionează stabil în IE. Se preconizează că următoarea versiune a CSS-ului (3) să includă ea însăşi scrolling pentru tabele.

Fac public, pe această cale, dorinţa mea de a găsi o colaborare pentru a implementa DataGrid-ul într-o aplicaţie de sine stătătoare.