Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.22.07

Viaţa şi somnul

Posted in Adevărul at 11:36 pm by rast

Citind un articol despre efectele somnului asupra vieţii cotidiene, de aici, mi-am dat seama că am trecut prin cele două extreme: o oboseală aproape permanentă şi o perioadă de odihnă ca lumea.

Mai exact: perioada de oboseală a fost în jurul anilor 1995-1996, în care aveam şi servici, şi şcoală (student la informatică), şi o prietenă - undeva într-un cămin studenţesc. Aveam pe atunci o vorbă  :) “Ieri, iar m-am culcat azi”. Adică, mă culcam, aproape totdeauna, după ora 24:00 şi mă trezeam în jurul orei 7:00 dimineaţa, şi fuga… fuga la servici, unde mă aştepta o condică de semnat, şi care nu auzise de sfertul academic.  :) Era un nene care o lua la 7:35.

În multe dimineţi nici nu aveam timp să mănânc. Luam, în drum spre servici, un pachet două de biscuiţi. Mamă, mamă!!! ce-am mai biscuit-o în acea perioadă :) .

Eram tânăr şi aveam oarece ambiţii. “Trăgeam de mine”, să fac faţă la toate activităţile pe care le aveam. Eram obosit. Din acea perioadă mi-am pus/impus în cap o idee: “nu mai vreau viaţă pe fugă“.

Acum, din 2005, dorm peste 8 ore zilnic, uneori poate chiar 10. Mă simt odihnit, iar la servici am un randament destul de clar dovedit. Această capacitate, de a rezolva problemele de programare apărute, poate fi pusă şi pe seama experienţei acumulate în atâţia ani. Dar dacă luăm în considerare vârsta, şi mă uit la alţi colegi de-o seamş cu mine, apar alte probleme… care scad randamentul muncii. Da!, dar problema la ei, este că dorm in medie 6-7 ore zilnic.

Văd la colegi, apropiaţi ca vârstă, o scădere a concentrării şi atenţiei. Stau în faţa calculatorului mult timp, dar rezultatele sunt slabe.

Mai am o ipoteză :) Sunt recunoscut ca un om cu idei. Şi această “capacitate” a mea, o pun tot pe baza somnului. După părerea mea, somnul şi, implicit, odihna au efecte pozitive asupra “puterii” fiinţei umane de a intra în comuniune cu diferite câmpuri morfice.

1 Comment »

  1. Tudor Said:

    November 8, 2009 at 11:55 am

    nu degeaba se recomanda sa te culci odata cu gainile si sa te trezesti odata cu cocosii!

Leave a Comment