Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

07.11.07

Stres

Posted in Adevărul at 1:04 am by rast

Colegii idioţi îi îmbolnăvesc pe ceilalţi

Colegii idioţi din birou sunt la fel de periculoşi pentru sănătate precum ţigările, cofeina, drogurile sau alcoolul. Stresul provocat de un coleg… mai încet la minte poate cauza un atac de cord. Un studiu dat publicităţii de către doctorul Dagmar Andersson de la Universitatea de Medicină din Stockholm a evidenţiat că stresul cauzat de munca zilnică alături de idioţi este una dintre “cele mai mortale” forme de stres. Pacienţii supuşi studiului au fost întrebaţi despre stilul de viaţă şi despre factorii de stres care îi afectează constant. Majoritatea (62%) a răspuns că muncesc alături de oameni atât de imbecili, încât abia dacă găsesc drumul de la parcare la birou. Şi, conform studiului, atacul de cord survine la mai puţin de 12 ore de la o ceartă cu un astfel de “specimen”.

Alina Vlad


Ar fi multe de comentat la ideea acestui adevăr, cu care mă lupt de vreo câţiva ani.Da! Am dat peste unii colegi de birou cu o gândire ne-logică. Cea mai groaznică idee o avea (probabil o mai are) un fost coleg, care zicea că cine merge singur pe stradă este un dobitoc. Eu i-am replicat odată: “dacă sunt singur şi mi se face foame şi mă duc pe stradă spre un chioşc să-mi iau ceva haleală…”. S-a înroşit la faţă şi a început să se bâlbâie: “mmm mai sunt excepţii…”. 

Nu sunt la primele încercări de dezvoltare personală, de a-mi controla stările emoţionale; ideea de a nu-i judeca pe alţii, nu numai că o ştiu de mult, dar o şi aplic de multă vreme… cu rezultate pozitive, chiar. Am reuşit să obţin o detaşare  :) vecină cu nesimţirea… dar unele discuţii idioate ale colegilor de birou… mă afectează.

Sunt ani de zile şi sute de experienţe fără rezultat, când, ajungând acasă după o zi de muncă, cu auzul fracturat  :)   de imbecilităţi, îmi repet de mii de ori că nu trebuie să mă afecteze astfel de idioţenii… nu reuşesc. Da! recunosc, aici mai am de lucru cu fiinţa şi mentalul meu.

Încep să devin mistic şi credul  :)  , lansând ideea că astfel de idei tembele, exprimate în prezenţa ta, îţi imprimă în aură anumite energii ne-conforme cu energiile cu care eşti tu obişnuit.

“…la mai puţin de 12 ore de la o ceartă cu un astfel de specimen”… Eee! Aici e o mică diferentă! Eu nu mă cert cu astfel de oameni. Acest lucru am reuşit să-l controlez. Dacă, din motive profesionale, intru în vreo dispută cu astfel de oameni, tac! Asta este arma mea: tăcerea! El crede că are dreptate şi se simte fericit. Eu sunt CONVINS că tăcerea este cea mai bună soluţie, orice fel de discuţie (cu astfel de oameni) sunt sortite eşecului de a le schimba oarecum părerea eronată.

Au fost câteva cazuri când. aplicând principiul tăcerii, şi doar uitându-mă la interlocutor/vorbitor (respectând totuşi faptul că are o “interfaţă” umană, şi ne-tratându-l cu spatele), am fost “gratulat” :) cu expresia: “te uiţi ca boul la poartă nouă”.

Da! Am primit complimentul de bou, dar am rămas cu gura odihnită…

5 Comments »

 1. daniela Said:

  September 16, 2007 at 5:07 am

  Cand am citit prima data acel articol pe alt blog , a fost o surpriza extraordinara ,repet extraordinara,; am fost de-a dreptul fericita ca si altii stiu lucrul acesta ca imbecilii te pot duce la ….moarte daca nu esti destept si te lasi dus de cearta cu un astfel de specimen- idiot/idioata.

  Credeam ca numai mie mi se intampla, sa ma duca la disperare discutia in care interlocutorul imbecil si idiot ,minte, nu recunoaste de la o secunda la alta ce a spus, da vorbelelor tale o cu totul si cu totul alta interpretare decat cea pe care ai spus-o tu , samd.
  Tacerea aceasta te macina, trebuie sa-ti spui parerea; Rast tu poti sa faci aceasta aici pe blog si totul este rezolvat ,sti ca esti altfel decat etichetarea unui superficial.

  Spune-mi si mie cum se face un blog,sau daca este bine sa ai asa ceva ,este la moda nu?!jurnal online.

 2. rast Said:

  September 17, 2007 at 1:47 am

  Este simplu de facut un blog. Sunt multe site-uri care iti ofera posibilitatea de a-ti face unul gratis. Daca esti din Bucuresti ti-as recomanda site-ul voce.ro.
  E bine sa ai un blog! Aici depinde si de interes… prin blog-osfera a circulat o intrebare: “de ce am blog”. Vei vedea pe diverse blog-uri, diferite motive.
  Da! Este si la moda! Dar in primul rand el poate servi la diferite interese. In primul rand este o modalitate de a cunoaste si alti oameni.

 3. daniela Said:

  September 18, 2007 at 12:50 am

  Nu sunt din Bucuresti “slava” Domnului ! desi ….

  Oameni virtuali nu ?!

 4. rast Said:

  September 18, 2007 at 5:22 am

  Da! “In mare” oameni virtuali! Dar, in anumite orase, blogerii ce se cunosc virtual, organizeaza intalniri face to face

 5. daniela Said:

  September 18, 2007 at 7:18 am

  Hm, o idee !Face to face, nu e rau!

Leave a Comment